Iubirea – primul pas

“Iubirea devine desavarsita doar atunci cand se depaseste pe sine devenind una cu obiectul sau, realizand astfel unitatea fiintei.” – Hakim  Jami

Erosul este o poarta catre lumina divina

Iubirea este experienta unitatii, este extazul ce apare în urma caderii zidurilor care închid sufletele oamenilor. Atunci cand între doi oameni apare o astfel de armonie, cand toate barierele dispar si are loc o topire a unuia în celalalt, pe toate planurile, aceasta este iubirea. Iubirea este primul pas al  înaltarii spre desavarsirea sufletului, iar Dumnezeu este telul înalt si sacru al drumului.

Sexualitatea reprezinta energia cea mai puternica a omului, dar nu este un scop în ea însasi; sexualitatea poate însa sa conduca omul spre sufletul sau, iar drumul va fi de la pasiune la îndumnezeire. De aceea, sexualitatea a fost dintotdeauna considerata o poarta catre Dumnezeu. Energia creatoare are în ea forta misterioasa a lui Dumnezeu, pentru ca este energia care creeaza o noua viata, este forta tainica a vietii ascunsa în fiecare om.

Exista un nivel mult mai subtil al actului sexual decat cel al rutinei obisnuite. Exista un nivel care, în esenta, este profund spiritual si divin.

Sublimul trairilor erotice vine din suflet

Fulgerul straluceste în întunericul noptii, dar întunericul nu este o parte a fulgerului. Singura relatie dintre ele este ca fulgerul se distinge clar în noapte. Acelasi lucru este adevarat si în timpul actului sexual. Exista o stare de fericire, o lumina ce straluceste în timpul jocului erotic, dar fenomenul nu este în întregime al sexului. Desi este asociat cu el, acest fenomen nu este decat un rezultat al sau. Lumina sufleteasca ce straluceste în timpul orgasmului transcende sexul, ea vine de undeva de dincolo de el. Daca putem întelege aceasta experienta, ne putem ridica deasupra sexului. Întelegerea acestui fenomen ne poate conduce chiar catre templul sufletului nostru.

Atat timp cat mintea omului ramane scufundata în vartejul sexului profan, omul va continua sa traiasca o viata lipsita de sublim. Aspiratia intensa a fiecarei fiinte este aceea de a-si cunoaste Sinele real, de a cunoaste Adevarul, Eternitatea. Pentru a-si satisface aceasta dorinta de multe ori inconstienta, lumea se roteste în jurul sexului, pentru ca aceasta atractie puternica fata de fiintele de sex opus este de fapt atractia catre starea de fericire traita în timpul actului sexual, care reflecta cel mai mult Fericirea divina.

Iubirea divina

O relatie de cuplu se destrama atunci cand iubirea nu mai reprezinta centrul ei, iar energia sexuala este “consumata” în loc sa fie transformata în energie superioara. Este posibil sa transformam energia sexuala esentiala în adevarata iubire.

În organizarea universala a lucrurilor si a fenomenelor, omul este o creatura minuscula, aproape insignifianta si vulnerabila, care nu poate spera la armonie sau la o viata fericita, daca nu traieste în echilibru deplin cu sursa subtila universala, infinita, de viata si putere. Omul trebuie sa fie deschis si natural pentru a putea intra în rezonanta perfecta cu aceasta energie infinita, iar Taoistii stiu ca cel mai înalt nivel al armoniei este o experienta accesibila, tangibila, care poate deveni permanenta. Ei numesc aceasta – nemurire si se pregatesc pentru ea prin conservarea energiei lor sexuale. În acest fel, a face dragoste devine o cale de acces catre Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s