ZODIA BALANTEI (22 septembrie – 21 octombrie)

Cel de-al 7-lea semn zodiacal, marcand inceputul toamnei este Balanta. Punct opus inceputului zodiacului, echinoctiul de toamna este momentul cand soarele paraseste emisfera nordica, iar durata zilei devine egala cu cea a noptii, fiind in echilibru. Dupa triumful zilei asupra noptii in Berbec, asistam acuma la lenta instalare a lumii nocturne, egalizata de declinul lumii diurne. Caldura si lumina sunt in descrestere, Soarele este “slabit”: toamna inseamna asfintitul. In natura, ultimele fructe coapte se desprind din pomii ale caror crengi se despoaie, ca o prefigurare a unei perioade de destindere, de repaus, de pace; iar vegetatia, colorata in cele mai rafinate semitonuri se scalda in infinitul albastru al cerului de inceput de toamna.

Cu zodia Balantei incepe avantul lumii spirituale. Eul ce s-a dezvoltat plenar in primul hemiciclu, isi accepta caderea in Balanta, instalandu-se la o valoare egala cu altul.

FEMEIA BALANTA

Functia psihica principala care o orienteaza in viata este sentimentul. Nativa traieste cu obiectele si oamenii intr-o relatie care, mai presus de orice, ii este agreabila sau dezagreabila. Ea „simte” lucrurile inainte de a le intelege, deoarece viata nu are pret decat daca intra in ea si sentiment. A trai inseamna pentru ea a se simti in afinitate electiva, a iubi. Este fiinta sociabila, deschisa, comunicativa, chiar de o gentilete cu totul deosebita, ceea ce-i da stralucire, un farmec discret si o gratie naturala. Se hraneste din contactul cu ceilalti, iar pasiunea sa insufleteste tot ceea ce atinge prin caldura sa comunicativa. Stie deci sa castige inimile si sa-si apropie oamenii, pe masura nevoii sale de simpatie, molipsindu-se de atmosfera mediului in care se protejeaza. Simte o mare nevoie sa placa, sa farmece si are placerea de a seduce. Stie sa ierte si o face cu atat mai usor, cu cat iubeste pacea. Intotdeauna este in cautarea unor solutii echitabile si a unui echilibru acceptabil pentru toti. Sub semnul crepusculului de toamna, al declinului vital, fiinta Balanta se prezinta eleganta, rafinata, lipsita de forta si vointa de afirmare specifica Berbecului. Drumul ei este cel al rationamentului estetic, spiritual. Nativa cantareste mereu, in toate argumentele pro si contra; intotdeauna, spontaneitatea si reflectia, atractia si respingerea. Pentru a-si gasi drumul, face apel mereu la sentimente. Ca sa vrea, trebuie mai intai sa iubeasca. Inteligenta sa este deosebit de deschisa, avand darul de a vedea si binele si raul, este o inteligenta neaparat umana. Astfel, va accepta intotdeauna o idee ca sa salveze un om.

Distinctie rafinata, gratie si armonie, iata stilul mersului la nativa Balanta. Gestul corpului si miscarea sufletului nu fac decat una cand nativa este pura si totala.

Femeia din Balanta este regina elegantei. Aceasta femeie poate fi cea mai frumoasa intruchipare a gratiei feminine. Vrea sa placa, vrea sa farmece; prin urmare, isi ingrijeste toaleta cu cochetarie. Are simtul liniilor si culorilor si nu comite greseli de gust. Este atrasa de tonuri nuantate si tandre, de culorile putin sterse, bleu, verde pal, roz stins… Are darul de a asorta ansambluri, de a armoniza rochia, incaltamintea, geanta… Ii plac parfumurile discrete si este adesea avantajata de parul lung care se unduieste liber.

Pentru ea, dragostea este o chestie de „bun gust”, de generozitate, de amabilitate in comportament, de altruism. Nu se abandoneaza din instinct senzualitatii sau pasiunilor, ci cauta mereu delicatetea expresiilor sau gesturilor si nu suporta scenele brutale. Nativa din Balanta este inclinata spre casatorie, care este in general, cel mai important moment al destinului sau. Pentru ea a iubi inseamna a se impartasi din cultul frumusetii, al tandretii si bunatatii. De obicei fidela, nu iubeste aventura, care i-ar perturba armonia existentiala. Este o fiinta integral feminina, care construieste cuplul identificandu-se cu iubitul ei in modul cel mai favorabil fericirii umane. Este colaboratoarea visata si o partenera de viata ideala. Este amabila, gentila, buna si surazatoare. Gesturile ei au virtutea unui balsam care poate imblanzi un caracter, consola un necaz, menaja o susceptibilitate. Ea se indragosteste deoarece are nevoia de a se completa; pentru ea, numarul „doi” este numarul perfect, simbolul unei armonii cosmice in care doreste sa patrunda. Sustine ca in dragoste trebuie sa te comporti ca si cand ai crea o opera de arta.

In linii mari semnul Balantei este cel al echilibrului, al armoniei, al justitiei, al pacii. Reprezinta pe celalalt, comparatia, opozitia, complementaritatea. Este semnul uniunii, al casatoriei, al asociatiilor si al contractelor. Este fiinta gratioasa, eleganta; are teama de singuratate, are calitati pentru dans. Este dulce, avand nevoia sa fie iubita, avand gustul frumosului si al adevarului. Arata interes pentru viata sociala, reuniuni, intalniri si mondenitati. Reprezinta alegerea, ezitarile, aduce arbitrajul, concilierea, dreptatea sau nedreptatea. Este un semn artistic, rafinat. Iubeste flatarea, moda, estetismul, frumusetea, facilitatea, diplomatia si conventiile.

Nativa acestei zodii este in legatura cu Venus, simbolizand femeia trandafirilor de toamna, zeita fermecatoare a frumusetii ideale, a gingasiei sufletului, a nuntilor sacre, a serenadelor suave, a menuetelor delicate si elegante, a iubirilor transfiguratoare si pline de sublimare.

Verbul sau caracteristic este dat de casatorie: „eu cantaresc”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este frumusete si trebuie sa se lase invatata ca iubirea este armonie.

Trebuie sa dezvolte increderea in sine si capacitatea de a infrunta orice situatie, iar ceea ce trebuie sa evite sunt: indecizia si gelozia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s