ZODIA BERBECULUI (22 martie – 21 aprilie)

In fiecare an la 21 martie, cand Soarele intra in primul semn al zodiacului, Berbecul, intram intr-un nou an astronomic. In momentul echinoctiului de primavara, zilele devin egale cu noptile. Pe masura insa ce Soarele avanseza in Berbec, zilele devin tot mai lungi, ca o victorie a luminii si caldurii asupra noptii. Acest moment reprezinta explozia primelor forte ale primaverii, trezirea vegetatiei la viata dupa o iarna lunga. Este un foc unidirectional, un foc ce trebuie sa strapunga gheata pentru a privi lumina zilei. Este efortul unui ghiocel, intaia floare ce apare primavara chiar inainte ca zapada sa se fi topit, atat de curajos, de indraznet si totusi atat de plin de candoare si puritate in menirea ce o are de indeplinit.

FEMEIA BERBEC

Este o fiinta care traieste in purul prezent, iar impresiile produc la ea un efect maxim imediat si rapid, dar se epuizeaza repede si nu au viitor. Astfel actiunile ei sunt imediate si scurte, schimbatoare in simpatii, interesate de noi intalniri. Poseda o mobilitate foarte mare care ii confera puterea de a-i antrena si pe ceilalti in actiune; atentie la tendinta de a risca totul, ceea ce e foarte periculos.

Ea pur si simplu trebuie sa actioneze, cautand si creand ocazii pentru a se manifesta si chiar uneori, provocand obstacole. Ceea ce o conduce este tendinta de a cuceri, exprimata prin simt de initiativa si spirit intreprinzator, chiar daca de foarte multe ori abandoneaza actiunile intreprinse. Natura ei exprima o puternica emotivitate sau mai bine spus, este o pasionata in toata vigoarea temperamentului sau exploziv. Principiul care ii coordoneaza angrenarea in diferitele actiuni este: totul sau nimic. Cuprinde foarte multa emotie in inima sa generoasa, entuziasta si candida. Spontaneitatea sa o mentine intr-o permanenta prospetime si reinnoire. Intreaga ei forta sta in dinamismul ei, in credinta sa de copil curat sufleteste, in elanul ei tineresc, sursa a tuturor inspiratiilor, a tuturor generozitatilor.

Este necesar sa-si amplifice rezistenta, calmul si pacea launtrica.

Am putea-o recunoaste pe nativa acestei tipologii dupa mersul sau vesnic grabit, rapid si decis, de multe ori cu capul inainte. Are o voce care stie sa devina convingatoare, dar si acuzatoare, o privire patrunzatoare; isi tine capul drept si ridicat, intr-un mod trufas, aproape provocator.

Mai mult ca oricare alta, femeia Berbec aspira sa dea imbracamintii sale un stil personal. Nu vrea sa urmeze moda; prefera sa o preceada. Vrea sa dea exemplul. Astfel ea contribuie la lansarea, oficializarea modei. Exista toate motivele sa se creada, pe baza observarii gusturilor vestimentare ale femeii Berbec din zilele noastre, ca fiintele feminine din aceasta zodie au fost primele care s-au tuns baieteste, au purtat fuste si rochii scurte, au adoptat imbracamintea stransa pe corp si provocatoare, si chiar au contribuit la masculinizarea imbracamintii feminine.

Dintre toate tipurile, ea este cu siguranta indragostita cea mai spontana, cea mai efervescenta. Se daruieste in intregime, reactioneaza total la chemarile dragostei si asculta intru totul de pornirile firii sale, iar sufletul sau pastreaza si aici o latura copilaroasa si ingenua. Intr-o relatie amoroasa transforma dragostea intr-o batalie din care poti iesi invingator sau poti pierde. Dragostea este pentru ea o aventura frumoasa care o fascineaza si o copleseste deplin, este pur si simplu dragoste la prima vedere, neavand liniste pana nu va epuiza focul mistuitor al pasiunii sale infocate. In adancul ei, femeia Berbec este femeia nesupusa, iar in cuplu intelege sa domine. Cand iubeste nu o opreste nimic, iar cel pe care il iubeste este cel mai frumos, cel mai important, cel mai bun dintre barbati… Este amanta minunata, careia i se pot scuza excesele, fiindca trec repede. Raportul sentimental cu aceasta nativa este imprevizibil, pirotehnic, dar nu te vei plictisi niciodata. Este foarte rar fidela in dragoste. Natura ei pasionala si nevoia de aventura o indeamna spre escapade, chiar daca se casatoreste sau nu. Cand o relatie nu-i spune mare lucru, ea spune „gata”, fara a se mai uita in urma. Cand a decis ruptura, aceasta e definitva. Femeia Berbec are o senzualitate vivace si inclina spre varietate. Motto-ul ei este: „sexul e frumos” si reuseste perfect sa faca distinctie intre interesele sentimentale si cele sexuale, fiind capabila sa aiba o viata erotica fara sa implice emotiile (este singura din cele 12 zodii care reuseste acest lucru).

Artista Berbec este fiinta imaginilor frapante, a culorilor vii si contrastelor, a impresiilor puternice.

In linii mari, semnul Berbecului aduce elanul, entuziasmul si actiunea. Are gustul riscului. Este natura dinamica; este o cuceritoare. Este un semn de impuls, de generare, de excitare, de ardoare si indrazneala. Reprezinta pe cea care incepe. Femeia berbec se inflacareaza, are initiativa si energie. Este puternica, grava si cauta succesul. Este ambitioasa si imprudenta. Vrea sa fie prima.

Fiind primul semn al zodiacului, natura acestei native este cea mai apropiata de impulsul si vitalitatea primaverii si corespunde unei tendinte de a grabi, de a precipita lucrurile. Este nevoia de trai tumultuos, clocotitor, cat mai liber, prin emotiile sale puternice, prin senzatiile violente si coplesitoare, prin dinamismul existentei sale.

Verbul sau caracteristic este dat de noul nascut: „eu sunt”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este inocenta si trebuie sa invete de la ceilalti ca iubirea este incredere.

Trebuie sa dezvolte rabdarea si moderatia, iar ceea ce trebuie sa evite sunt: incapatanarea si disiparea energiei vitale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s