ZODIA FECIOAREI (22 august – 21 septembrie)

Sfarsitul verii este marcat de zodia Fecioarei, cel de-al 6-lea semn zodiacal. Hemiciclul zodiacal ia sfarsit o data cu Fecioara, dupa un lung proces inceput sub focul elanului vital in Berbec. Este vremea strangerii recoltei, a culesului, a depozitarii si sortarii in hambare; spicul s-a maturizat si este gata de cosit. Substanta s-a implinit. Pamantul a rodit epuizandu-si toate resursele, este sterp, neproductiv, dar tinand cont de urmatorul hemiciclu, pamantul este nou, virgin, pur si va primi ulterior samanta. Fructul copt in semnul Leului va fi aici cules, va fi separat de copacul ce l-a rodit, fiind astfel fixat in limitele proprii, individuale. Este astfel distantat de participarea la armonia cosmica a totului. Apare astfel simtul slabiciunii, al fragilitatii, care izoleaza fiinta ce nu se mai simte parte integranta din Natura. Drept compensatie pentru acesta slabire a vitalitatii, energia disponibila se canalizeaza in sfera imateriala a inteligentei, cea mai bogata sursa in acuitatea spiritului.

FEMEIA FECIOARA

Ne gasim in fata unei persoane fine, mladioase, delicate, cu reactii complexe si fatete multiple, unde primeaza viata psihica si mentala. Este o faptura puternic individualizata si selectiva, cel mai neinsemnat lucru putand avea o mare importanta pentru ea. De asemnea, cumpaneste mult inainte de a actiona sau vorbi, avand tendinta de a „despica firul in patru”. Constatam la Fecioara o dorinta profunda de cultura sau de perfectiune morala care sa-i satsfaca nevoile interioare. Mai mult decat atat, fiinta aceasta plina de simt practic, serviabilitate si omenie stie sa faca fata tuturor situatiilor si este inzestrata cu o mie de mici calitati atat de utile in viata de zi cu zi. Nativa este rezervata, timida sau sobra uneori, tentata sa se izoleze ca sa nu se piarda, manifestandu-se exterior doar cu buna stiinta. De asemnea are o deosebita atentie, chiar dragoste, fata de curatenia propriei fiinte si a ambiantei. Simte nevoia sa infaptuiasca lucrurile in mod scrupulos, conform cutarui principiu, cutarei reguli sau cutarui consemn, legata foarte mult de detalii. Este femeia care aspira cel mai mult la puritate si la perfectiune. Inteligenta sa este analitica: cauta sa inteleaga, sa vada limpede, fiind o structura lucida. Calea sa este cea a organizarii, metodei, disciplinei.

Expresia femeii Fecioara este vie, inteligenta, umana, iar privirea mobila si nuantata. Aceasta nativa se recunoaste foarte usor dupa tinuta sa ingrijita, mersul drept, regulat, asezat si calm, gesturile sobre, precise, sigure si bine articulate. Se exprima atat cu mainile, cat si cu ochii si vocea regulata si asezata. Manifesta o simplitate naturala.

Nativa are gusul toaletelor corecte, in ton cu moda. La ea, nu vedem nici o fantezie indrazneata, nici o excentricitate. Prefera sa se imbrace clasic pentru a avea o tinuta impecabila, dar fara severitate. Are o cochetarie delicata care se poate observa in detalii, iar discretia o face mai atragatoare. Place prin insasi simplitatea ei.

In dragoste ca si in alt domeniu se comporta cu prudenta, studiaza si analizeaza situatia, pentru a nu se confrunta cu imprevizibilul.

Indragostita din Fecioara iubeste mai mult in profunzime, decat la suprafata. Aceasta dispozitie psihologica ii permite sa statorniceasca o ordine sentimentala serioasa si stabila, care ii va provoca liniste si fericire. Este rezervata, disciplinata, fiind o sotie devotata si dedicata intru totul caminului, o partenera pretioasa, un adevarat motor in viata sentimentala. Pentru ea viata de familie este facuta sa dureze in eternitate; fidela convingerilor sale, e fericita sa traiasca fiecare zi ca pe cea precedenta si refuza ideea ca sentimentele se pot rari si ca dragostea s-ar sfarsi. Orice schimbare o zdruncina profund si e putin probabil sa accepte o ruptura fara sa fie profund marcata, si e si mai putin probabil ca ea sa ia initiativa unei despartiri. Atunci cand isi depaseste profunda sa timiditate, gasim o fiinta spontana, indrazneata chiar, care abordand noua relatie cu multa incredere.

In linii mari, Fecioara este semnul analizei, al metodei, al organizarii, al clasificarii si al masurii. Este natura logica, timida, perfectionista, muncitoare, practica, serviabila, rationala, critica si egoista. Are grija celui mai mic si neinsemnat detaliu. Misterioasa si virginala. Reprezinta medicina, dietetica, sanatatea, igiena, sarcinile cotidiene si repetitive in camin. Este un semn tehnic si ingenios. Are teama de necunoscut, de surprize si se simte limitata. Este un semn al serviciului.

Verbul sau caracteristic este dat de adult: „eu analizez”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este puritate si trebuie sa invete de la ceilalti ca iubirea este plenara satisfactie.

Trebuie sa dezvolte o viziune mai cuprinzatoare asupra lumii, o mai mare diversitate de interese, iar ceea ce trebuie sa evite sunt: hipercriticismul si implicarea in lucruri neinsemnate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s