ZODIA GEMENILOR (22 mai – 21 iunie)

Al treielea semn al zodiacului, marcand sfarsitul primaverii este Gemeni. Primavara a inceput sub Berbec cu proba focului cand, prin tasnirea elanului vital, mugurul a plesnit. Pe urma, Taurul, cu proba pamantului, a materializat fortele noi; planta s-a infipt in sol pentru a da radacini. In Gemeni urmeaza proba aerului, coborarea fiind efectuata, incepe acum urcarea; pentru planta se pune problema sa cucereasca elementul nou; o data cu dezvoltarea tuturor ramificatiilor ramurisului si frunzisului, planta capteaza elementele din aer in deplinatatea functiei clorofiliene. Daca Berbecul simbolizeaza focul original la izvorul vietii, si daca Taurul condenseaza aceasta viata in materie, Gemenii marcheaza etapa polarizarii, a diferentierii in masculin si feminin, aparitia dualitatii contrariilor.

FEMEIA GEMENI

In amploarea campului constiintei, atentia acestei native se etaleaza, se destinde in multiplicitatea reprezentarilor, mentinand intr-un vast camp luminos un joc mobil de impresii; aceasta dispozitie confera o tendinta spre distractie, hoinareala, nehotarare. Trasatura ei dominanta este mobilitatea impresiilor. In actiune, nevoia de rezultate imediate depaseste intotdeauna ideea rezultatelor in timp. Are arta de a face fata imediat si cu brio solicitarilor sau neprevazutului actiunii. Este fiinta solutiei imediate si eficiente, oricare ar fi mijlocul folosit. Atentie la a spune mereu adevarul. Nativa are o dispozitie de calatoare si nu se simte sigura decat in miscare, schimbare. Pentru ea viata inseamna miscare. Mobila si activa, aceasta femeie actioneaza cu suplete si cu flexibilitate. Este permeabila insa doar la suprafata si, precum trestia se indoaie, dar nu se rupe; este faimoasa „trestie ganditoare”. Obstacolul principal este nerabdarea, manifestarile emotive. Este atasata de viata aceasta a imediatului in care respira si vibreaza intens. Contactul cu aceasta fiinta feminina este astfel usor si agreabil, cu atat mai mult cu cat are un caracter juvenil si vesel.

Intreaga sa forta consta in extraordinara sa facultate de adaptare, de fiecare data descurcandu-se, folosind libertatea sa interioara. Mai mult decat alta, aceasta femeie are nevoie de ceilalti; are nevoie sa se simta vazuta ca sa se simta existand, are nevoie de celalalt ca sa se hraneasca din fiinta lui, pentru ca ea aspira la implinirea profunda a fiintei sale, aspira la aducerea realitatii in profunzimea sufletului sau. In cazul acestei native, exista o mare mobilitate de sentimente, care se traduc printr-o afectivitate in continua miscare, o sensibilitate instabila, nevoia de schimbare si preferinta pentru o succesiune mai mult sau mai putin rapida a sentimentelor. De aici sensibilitatea si atasamentul fata de moda care trece, gustul pentru divertismente, pentru joc uneori, dorinta de a-i ului pe ceilalti. Puterea sa de seductie rezulta din vivacitatea privirii, a mintii, a sinceritatii sale momentane dezinteresate.

Mersul nativei din Gemeni este caracterizat de ritmul rapid si firea aeriana; este un mers vioi si suplu. Prezinta de asemenea gesturi numeroase si variate, miscandu-se foarte mult si fiind adesea vorbareata, dand explicatii, demonstratii. Constitutia fizica este adeseori fragila, dominand temeramentul nervos.

Sub semnul Gemenilor, trasatura dominanta a modei feminine tinde mai curand spre fantezie decat spre eleganta. Ea se pricepe adesea sa-si confectioneze singura toaletele si stie sa valorifice un material, chiar fara sa fi invatat croitoria. Prefera ansamblurile pe jumatate elegante, pe jumatate sport, ca si costumele deux-pieces. Tesaturile pe care le prefera exprima gustul ei pentru impestritare, incrucisarea liniilor si asamblarea desenelor. Evita toaletele care ii pot impiedica miscarile si are nevoie de o mare libertate de gesturi; acest lucru o apropie de stilul sport. Ansamblu face intotdeauna o impresie tinereasca.

Atitudinea acestei femei fata de dragoste este mai intai pura curiozitate, o curiozitate treaza care este interesata de tot si nu se opreste la nimic, din aceasta cauza, ea lasandu-se tentata de aventura si de gustul de a flirta. Se indragosteste deoarece crede ca a gasit de fiecare data o lume noua de explorare si de aceea pleaca cu entuziasm la atac. Adevaratul sau joc consta in a se aprinde si a se desprinde, traind intr-un univers de emotii vii, nenumarate, variate, intense. De asemenea, aceasta fiinta feminina nu agreaza scenele, lacrimile sau reprosurile care produc ruptura unei relatii. Reuseste sa-si convinga iubitul ca-i face de fapt o favoare despartindu-se, sau pur si simplu dispare. Indragostita din Gemeni se arata intelegatoare, toleranta, ingaduitoare; abordeaza fiinta iubita cu cuvinte dulci, cu declaratii si dovedeste mai ales o diplomatie amoroasa. Totusi aceasta fiinta are senzatia ca nu apartine nimanui, fiind in acelasi timp gata sa se daruiasca fiecaruia. Femeia Gemeni da dovada de o mare suplete de caracter si de o inteligenta intelegatoare. Cu un tact nuantat si rafinat, se adapteaza partenerului, se modeleaza dupa firea acestuia, ii adopta gusturile, preferintele si aspiratiile. Plina de finete si dibacie, se intereseaza in aceeasi masura de afacerile sotului sau ca si de camin, fiind o excelenta colaboratoare.

In linii mari, semnul Gemenilor reprezinta difuzia, comunicarea, miscarea, deplasarea si curiozitatea. Exprima dualitatea si inteligenta. Nativa are idei, dar adesea este angoasata si complexata. Reprezinta adolescenta si studiile ce se deruleaza in aceasta perioada, discutia, dezbaterea, curierul, scrierea, cartea si presa.

Aici mintea intervine in jocul personalitatii, compunand un cuplu cu sensibilitatea. Nativa traieste o viata sensibila, dar tinuta sub control, suspectata, o viata in care totul este planificat si exagerat de gandit.

Verbul sau caracteristic este dat de copil: „eu gandesc”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este cunoastere si trebuie sa invete de la ceilalti ca iubirea este sentiment.

Trebuie sa dezvolte linistea interioara, autodisciplina, canalizarea actiunilor spre un scop precis, iar ceea ce trebuie sa evite sunt: epuizarea nervoasa si risipirea energiilor launtrice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s