ZODIA LEULUI (22 iulie – 21 august)

Urmatorul semn zodiacal, cel de-al cincelea, este Leul, ocupand mijlocul verii. Ne aflam deci in inima verii, fiind momentul culminatiei vegetatiei: toate formele sunt etalate, aurite si coapte sub soarele cel mai stralucitor din an. O data cu deplinatatea rodului, suntem la varsta maretiei si maturitatii anotimpului. De aceea s-a ales pentru a reprezenta acest semn zodiacal “regele animalelor”, faptura maiestuoasa a Leului, emblema a puterii suverane, a fortei nobile si autoritatii naturale, aflandu-se in afinitate cu stralucirea si caldura amiezilor de vara.

Urmeaza acum iesirea la lumina, dobandirea autonomiei. Individualitatea se naste odata cu aparitia constiintei, nasterea vointei si libertatii personale, ruperea cordonului ombilical care in Rac facea legatura cu mama.

FEMEIA LEU

Recunoastem in ea abundenta vitala, exteriorizarea debordanta care-i dirijeaza intregul comportament: reactii rapide si puternice, valoare, certitudine, indrazneala, sete de ambitie, de cucerire si dominatie. Iese in intampinarea vietii increzatoare, fericita, naturala si in orice moment isi face cunoscuta prezenta. Este mai mult decat oricare alta, o pasionata, care traieste la cea mai inalta tensiune si care isi mobilizeaza cel mai mult fortele launtrice. Ramane mereu o independenta si prefera sa dea exemplul decat sa primeasca o lectie de la cineva si cu toate acestea are darul de a-i incuraja pe ceilalti, chiar de a lua asupra sa sarcina celorlati, avand placerea si darul de a voi si a decide in numele lor, fiind dotata cu o mare putere de munca. Este marinimoasa, cultivata, mandra, loiala, luminoasa, admirabila; ii plac lucrurile deschise, limpezi, sincere si simte o nevoie imperioasa de a-si realiza cu orice pret personalitatea. Nativa din Leu nu este in mod esential decat o vointa, dar care tinde spre constiinta. Inteligenta sa e sudata de puterea trupeasca si astfel tot ceea ce ea face se desfasoara in modul cel mai clar. Spiritul sau este in primul rand lucid si logic, cu o viziune clara si patrunzatoare, cu o conceptie sintetica in stare sa imbratiseze dintr-o privire o multime de date, cu un ochi rapid care vede totul imediat.

Nativa are un mers sigur, regulat si mai degraba rapid, face adesea pasi mari, iar cel mai izbitor la ea este latura irezistibila a mersului cand este inflacarata de vreo dorinta. Are o voce calda, vibranta, rasunatoare sau antrenanta. Are ceea ce se cheama prezenta fizica, stralucire. Poseda o vitalitate debordanta ceea ce ii confera o foarte mare capacitate de rezistenta.

Femeia din Leu se preocupa mult de frumusetea ei si ii place totodata, sa apara in toata stralucirea tinutelor de gala pe care le poarta foarte bine. Simtul culorilor si al formelor o face sa prefere un stil destul de bogat si fastuos. Are instinctul calitatii si al elegantei. De multe ori foloseste in mod exagerat podoabe, bijuterii, blanuri, deoarece doreste sa fie, mai ales, o frumusete saritoare in ochi. Nu adopta modelul altcuiva, ea fiind cea care serveste drept exemplu.

Cand femeia Leu este indragostita, avem de-a face cu o inima larga care isi revarsa efluviile vitalitatii fizice si psihice. Ignora pe cat posibil, sentimentele indoielnice, legaturile indecise, jumatatile de pasiuni; vrea sa mearga drept la tinta unei iubiri totale, daruite sincer. Pentru ea dragostea este o sarbatoare, o exaltare minunata si un entuziasm spiritual, o ocazie de a slavi gestul frumos. Asemeni unui soare cu stralucirea pura care raspandeste mii de raze, inima ei se simte menita unui destin de iubire inaltatoare. Totusi, leoaica nu este fidela, de aceea poate angrena relatii extraconjugale dar prefera sa spuna adevarul decat sa apeleze la subterfugii. Senzualitatea nativei este imediata, izbucneste ca o zi insorita. Pentru ea sexul face parte din viata, este o modalitate sa simta ca iubeste.

In mod special, nativa din zodia Leului se gandeste in primul rand la ceea ce este prezent, la viata pe care o dirijeaza si organizeaza personal, iar tot ceea ce face, inclusiv iubirea, este indreptat in directia propriilor sale ambitii. Daca simte ca se bucura de o anumita superioritate, se pune in valoare si astfel impune barbatilor. Nu uitati ca un compliment bine intors din condei aduce Leoaica la picioarele dumneavostra; a iubi o femeie Leu inseamna a-i oferi sansa de a se exterioriza afectiv.

In linii mari, semnul Leului este cel al puterii, regalitatii, al stralucirii. Este semnul divinitatii (Soarele). Aduce generozitate, orgoliu, noblete, idealism, stralucire, vedetism. Reprezinta dragostea, inima, creatia (creatia artistica cu copii). Are gustul luxului. Iubeste placerile, sarbatorile, distractiile, jocurile, speculatia. Reprezinta educatia, calitatile artistice, in special cele de actor. Reprezinta ambitia, autoritatea, franchetea, increderea, pasiunea, vanitatea si tirania.

Nativa acestei zodii are o natura puternica, nascuta pentru a face ca viata sa cante cu o voce plina si pentru a-si gasi ratiunea sa suprema de a trai.

Verbul sau caracteristic este dat de marele adolescent: „eu vreau”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este extaz si trebuie sa invete de la ceilalti ca iubirea este umilinta.

Trebuie sa dezvolte tactul si prudenta, iar ceea ce trebuie sa evite sunt: vanitatea, pripeala si emotivitatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s