ZODIA PESTILOR (22 februarie – 21 martie)

Ultimul semn zodiacal, Pestii, marcheaza sfarsitul iernii si incheie odata cu cel de-al doilea hemiciclu zodiacal, intregul ciclu. Pentru Natura este timpul topirii zapezii si al ultimelor ploi de iarna. Suvoaiele acopera intinsele campii manoase; viiturile au rolul de lichefiere, de dizolvare, de potop purificator; legaturile sunt desfacute, fortele de coeziune dispar. Natura se desprinde din toropeala frigului saturnian al iernii; caldura si zilele incep sa conteze. O viata noua, inca in gestatie invizibila, cauta sa se exteriorizeze. In acest mediu apos semintele capata vigoare, care le va face sa plezneasca in Berbec.

Dar in acesta lume tranzitorie de semisomn, nimic nu este inca precizat, totul se mentine intr-o stare informa; nici un hotar nu se poate trasa intr-o asemenea lume unde domneste lipsa de determinare si confuzia. Ceea ce era mare in sine devine mic spre a atinge nemarginirea.

FEMEIA PESTI

La ea, individualitatea tinde sa dispara in folosul umanitatii, hotarele intre personal si cosmic se sterg. Trasatura sa majora este o plasticitate psihica exceptionala, care se traduce prin pasivitatea, recepetivitatea sa profunda, prin impresionabilitate, emotivitate, influentabilitate. Are dorinta sincera de a scapa din lumea limitarii, de a evada spre dimensiunea cosmica, dar de multe ori se confrunta cu starea de nehotarare, traind astfel doar intr-o lume a posibilitatilor. Departe de a urmari un drum regulat si de a progresa spre o tinta aleasa cu luciditate, o vedem asteptand receptiva provocarea din exterior, ezitand, tatonand, punandu-si intrebari, urmand o cale, apoi alta. Personalitatea sa ofera spectacolul unui puzzle care seamana cu un labirint in care se pierde singura de bunavoie. In fata obstacolului, prefera sa se eschiveze, avand arta de a-ti aluneca printre degete. Are tendinta de a exprima prin comportamentele sale o anumita neangajare in fata vietii: a nu duce la capat o idee, un gest, un act, nefiind complet sigura de ea. Tinde sa rupa orice urma de individualism, astfel ca nimic sa nu se opuna intelegerii universale care o uneste cu celelalte fiinte, unirii invizibile pe care o cauta cu marele Tot. Forta ei nu consta in a cuceri, ci a se lasa cucerita de lucruri. Puterea sa de convingere actioneaza prin caldura cuvantului sau. Este plina de intelegere, de caritate, de compasiune, pentru binele apropiatilor ei, simte nevoia de a se sacrifica. Inteligenta sa este mai degraba imaginativa, intuitiva, scaldata in mituri si apropiata de valorile subconstientului colectiv.

Nativa prezinta un mers lent care exlude orice gest sec si nervos. Totul la ea este invaluitor, topit, unduios si divers, dand impresia de moliciune, senzualitate.

Femeia din Pesti care vibreaza cu firea ei profunda stie ca pentru ea, imbracamintea nu este o chestiune de eleganta, de armonie sau de tinuta. Este sensibila la o adevarata magie a imbracamintii: o culoare fascinanta, un parfum fermecator, ceva de efect, in masura sa creeze aceasta ambianta in jurul ei, aceasta atmosfera de feerie, gratie seducatoare. Ea trebuie sa se imbrace liber, urmandu-si fantezia. In special, tot ceea ce e fluid, curgator, evaziv, inexprimabil, intra in vederile ei. Frumusetea ei sta mai putin in ceea ce arata, decat in acel inefabil, acel ceva evaporat, de nedefinit, care creeaza atmosfera.

Emotiva si sensibila, atribuie prima importanta sferei afective, sentimentale, amicale, familiale. Are o enorma de capacitate de perceptie care ii confera posibilitatea de a intra in sintonie cu ceilalti, aproape fara sa fie nevoie de cuvinte. Pentru femeia Pesti, dragostea este un sentiment total, ce include abandonarea completa, un spirit de sacrificiu si abnegatie care poate ajunge pana la renuntarea la personalitatea ei. Mare romantica, atrasa de tot ceea ce feeric si miraculos, la ea sentimentul ia amploare chiar si la o privire, o mangaiere; nu are nevoie de vorbe sau de latura materiala. Dragostea devine cel mai important lucru din existenta ei, un sentiment la care nu poti renunta, fara de care nu are nici un rost sa traiesti. Poate ajunge sa se indragosteasca de Dragoste, de iubirea in sine si nu neaparat de o persoana. Cand se indragosteste, este romantica, idealizeaza persoane si situatii, se angreneaza in situatii absurde uneori, unde este mai multa imaginatie, dar pentru ea dragostea este unica si eterna chiar si atunci cand se sfarseste dupa 15 zile. Este capabila sa iubeasca in tacere, ferita de priviri, fara ca inspiratorul unei asemenea pasiuni sa banuiasca macar, fiind acea dragoste care se multumeste cu un vis. Este o sotie buna, capabila de un mare devotament, de o abnegatie perfecta, chiar de un spirit de sacrificiu excesiv. Rupe greu o legatura si nu-i place sa faca pe nimeni sa sufere. Planul sexual este pentru ea o completare. Este o femeie foarte senzuala, care iti atrage atentia si care cere tandrete pentru a fi multumita; este o femeie careia ii place sa fie condusa si in planul erotic, din dorinta de a apartine total unui barbat.

In linii mari, semnul Pestilor este cel al infinitului, a ceea ce este nelimitat, al credintei si al misticii. Aduce calitati artistice (muzica, dans, pictura). Simbolizeaza inspiratia creatoare, imaginatia, imaginea, intuitia si clarviziunea. Aduce sacrificiul, misterul, secretul, dramatizarea, visarea, povestea, ezitarea, resemnarea, nonsalanta. Reprezinta domeniul imaginii, al iluziei, al tradarii dar si al blandetii si al devotamentului. Fuge; inoata in doua ape, este fiinta tacuta, discreta, uneori disimulanta, slaba sau superstitioasa. Semn senzitiv, romantic, receptiv. Sentimentala, impresionabila, sensibila si influentabila. Semn al fotografiei, al somnului, al relaxarii.

Verbul sau caracteristic este dat de supunere: „eu cred”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este compasiune si trebuie sa invete de la ceilalti ca iubirea este TOTUL, pentru a intelege in final ca amorul este etern si divin.

Trebuie sa dezvolte vointa si realismul, iar ceea ce trebuie sa evite este ingaduinta excesiva fata de propriile slabiciuni si defecte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s