ZODIA SCORPIONULUI (22 octombrie – 21 noiembrie)

Cel de-al 8-lea semn al zodiacului, ocupand mijlocul toamnei este Scorpionul. Pentru natura Soarele coboara in mormant. Este ultima suflare a vegetatiei. Frunzele uscate zburatacesc prin vant si ploaie pentru a forma pe sol un asternut menit sa se descompuna si sa pregateasca humusul ce va deveni patul germinativ al noii vegetatii. Scorpionul este cimitirul zodiacului: formele exterioare dispar, valorile obiective sunt distruse intr-un proces de fermentatie, de putrefactie, de dezagregare, de moarte si transformare. Dar la fel ca pasarea Phoenix care renaste din propria cenusa, semnul zodiacal al Scorpionului remobilizeaza energia si pregateste o renastere a vietii interioare si a valorilor subiective.

FEMEIA SCORPION

Cele doua puteri instinctive care o anima sunt erotismul si agresivitatea. Contradictia sa interioara se situeaza mereu intre cer si pamant, intre detasare si atasare, intre distrugere si creatie, intre iubire si moarte. Simte forta de a se darui lumii spirituale si in acelasi timp greutatea trupului o retine prin legaturi foarte puternice ce o unesc de materie. Libertatea pe care si-o ia in legatura cu necesitatile sale devine o putere, o forta pe care o exercita si astfel isi afirma autonomia. Manifesta o sensibilitate excesiva fata de orice presiune din afara asupra unui domeniu pe care ea il considera proprietatea sa exclusiv personala. Primeste deci fara placere orice sfat care i se da, isi afirma drepturile, isi apara cu inversunare demnitatea, nu suporta nici o autoritate. Vointa ei ferma, tenace si perseverenta este legata de forta de a spune „nu” si de a-si infrunta adversarul. Se inradacineaza in refuzul fata de celalalt, iar gusturile sale sunt categorice si alegerea sa instinctiva. Puterea sa asupra celorlalti este mare, exercitand un fel de fascinatie, de magnetism fizic. Nu cauta sa placa. Ea provoaca mai mult intrecerea, decat asocierea. Are multa incredere in ea insasi; se considera de cele mai multe ori cea mai buna si isi urmeaza drumul fara sa-i pese de ceilalti. Din tinerete pana la batranete, este o fiinta cu o senzualitate puternica, exigenta. In comuniunea trupeasca gaseste o mare impacare; vede in implinirea sexuala experienta ce o poate conduce in lumea spirituala a adevaratului sens al vietii ei. Uneori da chiar bucuriei senzuale un sens mistic, iar placerea o conduce spre eternitate. Aspira sa faca din constiinta sa erotica, in tot ceea ce are ea mai feminin, sistemul de referinta al vietii, ratiunea de a trai. In general, pune accentul pe curatenie, sobrietate, pe punctualitate, pe ordine; de altfel ii plac principiile, ii place ordinea. Motorul inteligentei sale este curiozitatea, dorinta de a scormoni, a sonda, a descifra pentru a descoperi un secret, o enigma. De asemenea, se poate constata la ea o anumita latura superstitioasa, o imaginatie frenetica.

Privirea sa este foarte expresiva, patrunzatoare. De asemenea, vocea are un sunet care vine din planurile inferioare ale fiintei, din sexualitate. Nu este nici vorbareata, nici demonstrativa. Trebuie sa i se smulga confidentele, pentru ca nu vrea sa lase nimic care sa-i strabata misterul. Poseda o mare capacitate de rezistenta.

Pentru femeia Scorpion, toaleta nu este o chestiune de gust sau de eleganta, ci de magie. Are „sarm”, iar efortul ei vestimentar urmareste in special sa-i degaje magnetismul, farmecul misterios. Prefera tonurile inchise si sclipitoare, formele sau obiectele de podoaba care au ceva pamantesc. Are gust pentru modele vestimentare provocatoare.

Nativa din Scorpion guverneaza complexul dragostei, al mortii si al noptii. Iubirea ii da posibilitatea de a se dezvalui siesi, prin mijocirea propriei sexualitati. Iubirea sa este inflacarata, voluptate amestecata cu fericire si disperare, pasiune ardenta si misterioasa, ambigua si complexa. Sentimentele sale sunt intense, ascunse in mister si au efecte imediate pe plan erotic. Fiinta iubita are o putere exclusiva pentru aceasta nativa, ea devenind obiectul unic, de neinlocuit. Astfel, intalnirea insasi poate lua caracterul unei revelatii si sa dea intregul sens al existentei. Nativa isi va trai pasiunea pe viata si pe moarte. Acest tip de femeie fatala este absolut potrivita sa „vrajeasca” barbatul care se lasa prins, prin farmecul feminin nesfarsit. Senzualitatea ei este vadita, indiscutabila, capabila sa cucereasca doar cu o privire sau un gest. Nimic nu-i place mai mult decat sa se stie adorata de barbatul iubit. Stie ca are un sex-appeal puternic si se foloseste el fara srupule. Se indragosteste in tacere, fara a lasa sa se vada aceasta, inchizandu-se in carapacea sa, fiindu-i frica sa nu-i fie descoperita vreo latura slaba de care cineva ar putea profita, de aceea evita sa-si manifeste sentimentele pana nu e sigura de ea. Nu este fidela, dar tine la relatia de cuplu pe care se straduieste sa o faca sa dureze cat mai mult, chiar daca are doua sau trei relatii in acelasi timp, deoarece ii este greu sa se desparta de ceea ce este al „ei”. Daca decide despartirea, o face fara a ezita, uneori cu cruzime, renegand trecutul.

In linii mari, semnul Scorpionului reprezinta moartea si sexualitatea. Este semnul instinctelor, al dorintei sexuale, al posesiunii distructive. Aduce misterul, secretul, tenebrele, dar si regenerarea, mutatia, transformarea si incarnarea. Reprezinta puterile ascunse, magia neagra si spionajul. Iubeste drama. Ditruge pentru a construi. Este natura extremista, tiranica, concentrata, pastrand ranchiuna, geloasa, posesiva, invidioasa, razbunatoare. Este semnul erotismului, al bogatiei, al comorilor si talentelor ascunse, ca magnetismul. Iubeste puterea. Exigenta cu ea insasi si cu ceilalti. Semn al mostenirilor.

Verbul sau caracteristic este dat de sexualitate: „eu doresc”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este pasiune si trebuie sa invete de la ceilalti ca iubirea este si inseamna daruire si abandon.

Trebuie sa dezvolte capacitatea de a ierta, ameliorarea integrarii sociale, iar ceea ce trebuie sa evite sunt: razbunarea si ranchiuna, izolarea, gelozia si excesele.

2 gânduri despre “ZODIA SCORPIONULUI (22 octombrie – 21 noiembrie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s