ZODIA TAURULUI (22 aprilie – 21 mai)

Al doilea semn al zodiacului este Taurul, semnificand apogeul primaverii. Germenele care a cuprins focul berbecului prinde trup, iar tinerele vlastare se infig in pamant, scot radacini solide spre a-si extrage hrana din sol. Tot elanul de energie din luna precedenta se traduce intr-o materializare a fortelor creatoare, in concretizarea lor sub aspectul unei vegetatii dese si masive. A venit vremea peluzelor verzi, a pasunilor bogate, a venit si ora florilor, a campului inundat de pete multicolore. Din vegetatia tanara se inalta esentele si miresmele unei lumi insorite. Asistam la randamentul deplin al pamantului, sub forma unei fixari a valorilor concrete si a unui belsug de forme.

FEMEIA TAUR

Natura acestei native este marcata de evenimentele trecute, a caror urma o pastreaza mult timp in strafundurile fiintei sale, iar aceasta dependenta fata de trecut conditioneaza in intregime un anumit aspect al caracterului ei, acela de a se mentine mult timp sub efectul unei emotii, al unei rani. Este constanta in actiuni si fidela in atasamentele sale; isi pastreaza prieteniile din copilarie, ii place sa revina in satul natal. Persevereaza in devotament si poate deveni pisaloaga, agatandu-se de prejudecati la care nu renunta. Actioneaza intr-o conformitate riguroasa cu principiile sale, fidela cuvintelor si gandirii sale. Constienta de drepturile si de datoriile sale, este o fiinta dintr-o bucata. Prin acumulare progresiva, intreaga sa dispozitie isi poate schima orientarea, transformandu-se gradat intr-o fiinta hiperemotiva, optimista, expansiva, facuta sa fie fericita si debordand de preaplinul vitalitatii sale. In primul rand si intotdeauna nativa din zodia Taurului este o fiinta sanatoasa, in contact direct cu natura universala. Instinctele sale sunt imperioase, iar senzualitatea sa, debordanta. Atentie la tendinta de lacomie. Mai mult decat la alte fiinte, intalnim aici dragostea excesiva pentru pamant, ierburi, fructe.

Pentru femeia Taur viata este o sarbatoare, o hora din care se inalta toate incantarile terestre, traind-o intr-un mod pasnic, impaciuitor, complezent, simplu si afectuos.

Inteligenta naturii feminine din zodia Taurului dezvaluie un spirit realist si practic cu mult bun simt, care vede lucrurile cu simplitate si le judeca sanatos. Nu se pierde in nori. Inteligenta sa slujeste utilizarii, exploatarii sau consumarii lucrurilor. Este, s-ar putea spune, o inteligenta care „pipaie”, inteligenta facuta sa evolueze in concret, la contactul realitatii pe care nu trebuie s-o paraseasca niciodata. Stie foarte bine ca tot ce a asimilat mintea sa este castigat pentru totdeauna, retinut intr-o continua si durabila disponibilitate.

Recunoastem destul de usor mersul nativei din Taur bine caracterizat, cand o vedem pe strada. Cufundata in sine, la plimbare, de exemplu, face impresia ca nu se grabeste, ca are tot timpul in fata sa. Daca e insotita, isi intrerupe mersul cu discursuri, alternand pasi si cuvinte. Daca are totusi o tinta de atins fara intarziere, va mentine o viteza de deplasare uniforma pana la capat. Are tendinta de a lasa capul in jos si a privi in pamant cand merge; face parte din cei cu picioarele bine infipte in pamant. Intinde o mana calda, primitoare. Vocea ei este agreabila, gratioasa, fermecatoare, iar in anumite momente intime este languroasa si senzuala.

Constitutia fizica este foarte puternica, dotata cu un fond aproape inepuizabil de vitalitate. Exterior se prezinta ca o adevarata forta a naturii, a carei vigoare transpare din toate gesturile.

Femeia nativa din Taur nu trebuie sa-si mai dovedeasca bunul gust in vestimentatie. Isi poarta bine toaletele, orice ar imbraca. Gusturile ei vestimentare sunt de altfel, foarte simple: fara excentricitati, fara extravaganta. Se mentine in tonurile unei feminitati primavaratice a carei intruchipare vie si este: tesaturi sclipitoare, matasoase, fuste largi, etc.

Aceasta zodie este chiar a iubirii, a sentimentului, a afectiunii, a tandretii. Dragostea este foarte importanta pentru aceasta nativa, deoarece ea cauta siguranta si stabilitatea in toate aspectele vietii. Inima ei este caracteristica pentru o fire voluptuoasa, absolut tandra, inclinata spre pasiunea profunda. Cei doi poli complementari ai dragostei, sentimentul si dorinta, se contopesc aici intr-o totalitate pasionala. Este inima simpla care traieste. Sentimentul iubirii patrunde gradat in sufletul acestei native si curand pasiunea devine irezistibila si se revarsa. Daca iubeste, ea va merge pana la capatul pasiunii sale, profund stabila si fidela.

Aceasta femeie este tipul femeii feminine atragatoare, care cere mai presus de orice dovezi de iubire. Este o sotie blanda, stapana a casei. Are chipul prospetimii primavaratice; iubeste florile, natura, si decoreaza interiorul cu bun gust. In plus, este o femeie fecunda si stie din plin sa-si implineasca rolul de mama. De asemenea aspectul sexual este de maxima importanta, iar senzualitatea ei este evidenta, fiind o fiinta dulce, tandra, altruista, activa, spontana, naturala, atenta sa satisfaca toate dorintele partenerului. Pentru aceasta fermecatoare si intru totul femeie, legaturile sunt definitive si nu doreste sa se ajunga la rupturi. Daca totusi e constransa sa o faca, nu se grabeste, cantareste bine totul si in momentul cand a decis ruptura nu se mai uita inapoi.

In linii mari, semnul Taurului reprezinta natura terestra, materialista. Aduce stabilitatea, realismul si tenacitatea. Incapatanata, posesiva, geloasa, atractiva, seducatoare. Reprezinta rabdarea, perseverenta, fertilitatea, achizitia (bani sau hrana). Este fiinta conservatoare, fidela si care are nevoie de confort si securitate. Exprima indaratnicia, interesul, senzualitatea, posesiunea, placerea.

Este un semn hiperfeminin, cu forme pline si vibrand de emanatii vitale, telurice, senzuale. Are tendinta de a se inchide foarte usor atat intr-o viata de placeri, plina de pasiuni, cat si sub jugul unei munci istovitoare, pentru a-si satisface foamea de a avea. Manifesta atractie pentru arta si frumusete sub forma concreta.

Verbul sau caracteristic este dat de copilas: „eu am”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este rabdare si trebuie sa invete de la ceilalti ca iubirea este iertare.

Trebuie sa dezvolte optimismul si flexibilitatea, iar ceea ce trebuie sa evite sunt: incapatanarea si ingaduinta excesiva fata de propriile sale slabiciuni si defecte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s