ZODIA VARSATORULUI (22 ianuarie – 21 februarie)

Varsatorul este cel de-al 11-lea semn zodiacal ce ocupa mijlocul iernii. Suntem in toiul iernii. In sanul unui pamant inghetat si despuiat, unde orice urma de viata s-a stins, se infiltreaza ploile si zapezile de iarna. Intregul proces vital se desfasoara in taina unui chimism intern. Ingropata in zodia Capricornului, samanta asimileaza elementele nutritive care o pregatesc pentru o viata noua. Ceea ce in semnul anterior nu era decat un inceput, devine un angajament. Samanta nu mai este ceva in sine, ea este integrata in mediul ei pamantesc.

FEMEIA VARSATOR

Nativa din Varsator tinde in mod spontan sa se elibereze de povara elementelor materiale si urmareste sa atinga o limpezime spirituala. Pasiunea o atinge si o insufleteste, iar dragostea, pe care o poate resimti intens, are un aspect natural, familiar. Are o seninatate constanta si o fire angelica, un caracter bland, pasnic, armonios si placut celorlalti. Aspira la scopuri elevate si este atrasa de lumile superioare, de un anume ideal spiritual. Poate sa implineasca, in ceea ce are ea mai nobil si mai frumos, conditia umana. Manifesta un caracter deosebit de primitor, de politicos. Pe plan intim, exceleaza in rolul de sfetnica; stie sa lamureasca, sa sfatuiasca, sa consoleze si sa ajute, iar prietenia ocupa un loc important in viata ei. Tendinta sa de integrare si participare la miscarea sociala este spiritualizata prin simtul profund al fraternitatii. Isi daruieste prietenia intr-un mod deliberat, acorda imediat credit dupa ce a intins o mana increzatoare, pe baza unui simplu act de credinta. Crede in bunatatea omului si il judeca dupa chipul si asemanarea sa. Reflexele sale de aparare se lasa uneori prea usor luate prin surprindere si de cele mai multe ori nu-si impune punctul de vedere. Are un simt redus al realitatilor concrete, functia sa psihica dominanta fiind intuitia. Desi doreste sa pastreze controlul si directia vietii sale, trebuie sa apartina si curentului care o mana spre un destin extrapersonal. Are o vitalitate marita si o bucurie de a crea dezinteresata. Exista insa si femeia Varsator foarte originala si cu spirit de aventura si extravaganta, care refuza sa accepte normele unei vieti obisnuite si ale carei opinii se deosebesc de cele ale oamenilor care o inconjoara. Ea adera sa mearga pe o singura cale si sa atinga telul pe care luciditatea si vointa sa l-au trasat, fiind astfel o extremista pasionata, insufletita de un spirit de supralicitare si stapanita de gustul recordului.

Inteligenta reflexiva a nativei o face sa spuna ca a fi fericit inseamna a rationa just despre o lume vazuta limpede. Nativa tine la exprimarea adevarului si de asemenea nu e indreptata spre trecut, ci mereu spre viitor. Isi vede spiritul mobilizat in vederea progresului cunostintelor, pentru exprimarea ideilor de avangarda, pentru a inova, a defrisa terneuri virgine, a indica directii a caror exploatare o lasa mai mult sau mai putin in grija unor realizatori mai practici. Mai presus de acestea, acorda un loc major fortelor spirituale, avand gustul pentru vederile largi, ansamblurile mari. Fiind facuta sa daruiasca, gaseste maniera si cuvintele care-l alcatuiesc pe educator, pe ghid, roluri in care exceleaza.

Firea sa si tactul ii confera o atitudine discreta si usoara, care mai ales nu impune. Aceasta simplitate naturala comunica totdata o impresie de seninatate si gratie. Vocea sa este mai curand salba, limbajul clar, stapanit, mimica expresiva. Intreaga structura prezinta o anumita seriozitate, fara nici o gravitate; e o tinerete chibzuita.

Vestimentatia variaza total, in masura in care se afirma dorinta de simplitate ori gustul pentru extravagante. Nativa prefera astfel fie imbracamintea simpla, cochetaria delicata, renuntand la bijuterii, podoabe si pastrand un „mic ceva” care ii da frumusete, gratie si aerul usor, fie prefera fantezia indrazneata si neinfranata, cu accente excentrice, modernismul cu „ultimul sau strigat”, mereu in cautarea pieselor rare, aranjamentelor speciale pentru obtinerea pitorescului.

Complexitatea nativei din Varsator apare mai ales in domeniul inimii. Sensibilitatea si senzualitatea ei sunt intim legate de imaginatia care le exalta spre visare. Iubirile sale se inconjoara cu o aura de miraculos. Din punct de vedere sentimental, iubeste mai mult libertatea decat sa ajunga sa formeze un cuplu de lunga durata. De asemenea nu agreeaza legaturile sufocante. Nu cunoaste gelozia si acorda libertate iubitului ei. Se indragosteste greu, deoarece trebuie sa existe comunicare in planul ideilor si respect reciproc. Din dorinta de a cunoaste lumea si persoane noi, are convingerea ca orice experienta o imbogateste si astfel are ceva de invatat – si aici include si legaturile sentimentale, nefiind o fiinta fidela. Daca rupe o relatie sau o casatorie, ramane prietena cu cel cu care a rupt relatia. Fericirea sa consta in a se darui, a crea fiinta pe care o iubeste dupa propriul sau ideal. Atunci relatia sa este solida si fericita. In libertatea sa, aceasta fiinta nu se teme sa frecventeze cararile neconformiste ale amorului. Independenta si indragostita de aventura, este feminina si are o sensibilitate profunda, iar idealul ei masculin este Eroul, barbatul care indeplineste lucruri marete.

In linii mari semnul Varsatorului reprezinta viitorul. Este natura avangardista, moderna, umanista, individualista, altruista, independenta, simpatica si revoltata. Are idei si umor. Simbolizeaza stiinta, viitorul, spatiul, comunicatiile moderne. Este semnul prieteniei, al inventiei, originalitatii. Poseda un deosebit spirit de contradictie. Reprezinta asociatiile si toate organizatiile internationale. Este un semn intuitiv ce simbolizeaza astrologia si parapsihologia. Reprezinta mijoacele moderne de transport. Semn al fraternitatii, al libertatii, al politicii, al excentricitatii si al cautarii unei cunoasteri.

Verbul sau caracteristic este dat de idealism: „eu stiu, eu cunosc”.

Lectia sa este sa-i invete pe ceilalti ca iubirea este deplina toleranta si trebuie sa invete de la ceilalti ca iubirea este totdeauna unicitate.

Trebuie sa dezvolte capacitatile intuitive, preocuparea pentru fiecare fiinta luata individual, iar ceea ce trebuie sa evite sunt: oboseala excesiva, dezordinea, amanarea excesiva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s