Arhetipul Femeii Mistice

Arhetipul Femeii Mistice din noi ne trimite in cautarea cunoasterii de orice fel: spirituala, metafizica, gnostica, mistica, psihologica, intelectuala, stiintifica, genealogica si tehnica. Paradoxal, Femeia Mistica vrea si cauta sa stie, si totusi, prin initierile Vietii, se indragosteste de Ceea-ce-nu-poate-fi-cunoscut. Femeile cu arhetipul Mistic sunt cautatoare si pastratoare ale cunoasterii spirituale si intelepciunii si apreciaza experienta mistica directa. Dimensiunea noastra Mistica ne ajuta sa realizam in cele din urma ca noi suntem ceea ce am cautat.

Femeia cu o energie Mistica puternica este foarte intuitiva. Ei ii place sa invete si sa inteleaga cum functioneaza lucrurile. A sti cum sa lucreze cu calculatorul si cum sa repare o masina poate fi la fel de provocator ca munca pentru un vis sau arta vizionara. Ea poate actiona in domeniile vindecarii, samanismului, misticismului, cercetarii, sa realizeze ritualuri, sa scrie cantece, este poeta, preoteasa sau detectiv. Isi poate folosi inzestrarile mistice in afaceri sau in lumea tehnologiei (computere, stiinta, criminalistica, cercetare medicala, fotografie, regie sau arta digitala).

Femeia cu arhetipul Mistic serveste adevarul si ii asista pe ceilalti sa isi gaseasca intelesul experientelor lor de viata, in special a celor dificile. Ea creeaza spatiul sacru pentru drumul acestora si poate oferi liniste, vindecare, lucru cu visele, ritualuri, arta, poezie, muzica, dans, cantec, transa extatica, calatorii interioare ghidate, interpretari astrologice sau invataturi transmise. Ea poate fi provocatoare si inspiratoare, dar cand nu e constienta, poate aduce haos. Ea poate induce transa si extazul celorlalti, indiferent daca face aceasta prin pictura, cantec, dans, scris sau le poate face rau daca intentiile ei sunt guvernate de dorinta de putere. Totul depinde de gradul ei de constienta si de orientarea devotiunii sale.

O femeie puternica cu arhetipul Mistic poate fi ca un burete psihic, absorbind sentimentele si ideile subconstiente ale celor din jurul ei. Ea trebuie sa invete sa faca diferenta intre ce este al ei si ce apartine celorlalti, intre ce este personal si ce este impersonal.

Pentru o femeie Mistica ce isi dezvolta darul, este esential sa aiba un mentor si sa lucreze cu invatatori si persoane mai in varsta, cu experienta. Nu doar cu scopul de a invata tehnici si a dobandi calitati, ci este intelept pentru ea sa fie in preajma altor oameni cu acest arhetip deoarece mare parte din educatia unei femei Mistice se face prin transmisii non-verbale. Aspectul major cu care trebuie sa lucreze femeia cu arhetipul Mistic este dorinta puternica sau dependenta de putere, care ii poate compromite integritatea pentru a-i manipula sau controla pe ceilalti.

Expresia cea mai intunecata a arhetipului netrezit al femeii Mistice este femeia care foloseste magia neagra, ritualurile satanice, vrajitoria, controlul mintii, blestemele si farmecele pentru a controla, manipula, rani sau chiar ucide oameni. Cu totii avem puncte slabe si vulnerabilitati si, ca femei Mistice, suntem deschise emotional, psihic si energetic catre toate felurile de energii si dimensiuni. De aceea este bine sa avem un puternic si bun simt al sinelui, limite clare, o practica spirituala continua, o comunitate si persoane mai in varsta langa noi.

Cand energia noastra Mistica este activa, suntem deschise sa primim viziuni, ghidare, informatii in nenumarate forme din multe dimensiuni, inclusiv vise, viziuni, arta, muzica, scris, poezie, activitate de vindecare, mediumitate. Trebuie sa fim capabile sa discernem sursele, si ceea ce ne priveste personal de ceea ce este impersonal. O femeie cu arhetipul Mistic poate fi coplesita daca nu stie cum sa aiba grija de ea insasi, daca nu este selectiva sau daca nu isi cunoaste propriile limite.

Cand darurile sau vocatia noastra Mistica este negata sau refuzata, ca in orice situatie in care un aspect din noi refuza sa se exprime, incepe o calatorie foarte dureroasa. Energia Mistica este puternica si are nevoie sa circule, sa fie integrata in noi si in viata noastra intr-un anume mod. Nu trebuie neaparat sa stim cum anume, sau ce sa facem, suntem mereu ghidate daca dorim. Ghizi si invatatori apar la momentul potrivit.

In unele familii, copilul de 4 ani care spune ca vede zane si aude ingerii cantand este acceptat si incurajat, in timp ce in alte familii i se poate spune sa inceteze sa isi imagineze sau poate fi pedepsit pentru ca se comporta ciudat. La fel ca la toate arhetipurile, de conditionarea noastra depinde modul in care acceptam sau nu dimensiunea noastra Mistica.

Energiile Mistice deseori infloresc deplin pe masura ce intram si trecem prin a doua intoarcere a lui Saturn in viata noastra, in jurul varstei de 50 de ani sau mai tarziu. Pentru unele femei, aceasta deschidere poate aparea la menopauza, adica mai devreme decat la alte femei.

Arhetipul femeii Mistice se manifesta prin vocea profunda si linistita a ghidarii si a intelepciunii interioare. Aceasta voce Mistica poate aparea sub forma cuvintelor, imaginilor, experientelor corporale, sentimentelor sau ca o intuitie ca stim, fara sa stim cum stim. Este un Mister.

Un gând despre “Arhetipul Femeii Mistice

  1. Pingback: Cartea Femeii (cuprins) şi programul Armonie feminină | Armonie feminina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s