Arta taoista a iubirii

“Singurul alchimist care transforma totul in aur este iubirea. Singura vraja impotriva mortii, a imbatranirii, impotriva unei vieti plictisitoare este iubirea” (Wu Xin)

Taoismul este o cale spirituala din China antica,care a aparut aproximativ 500 i.Ch. Sexualitatea taoista (numita si Kung-Fu sexual), a aparut ca ramura a medicinei chineze (Kung-Fu inseamna literar practica), deoarece taoistii erau ei insisi medici si se preocupau atat de sanatatea si armonia corpului, cat si de satisfactia sexuala. Multe din tehnicile sexuale pe care ei le-au dezvoltat sunt mai vechi de 2000 ani, dar ele sunt la fel de eficiente si in timpurile noastre.

Energia sexuala (“ching-chi”) este una din cele mai puternice tipuri de energie bioelectrica, iar ceea ce in Occident este numita stare de excitare, taoistii considera a fi o generare de energie sexuala. Practicile de Kung-Fu sexual sunt bazate pe cultivarea acestei energii sexuale si pe utilizarea ei pentru a creste energia intregului corp. Ele ne invata sa conducem energia sexuala din regiunea genitala in intregul corp, pentru a experimenta orgasme multiple, pentru a le expansiona in intregul corp, pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii, pentru a trai stari superioare de constiinta.

Fuziunea amoroasa dintre barbat si femeie a constituit baza artei taoiste a iubirii, deoarece se considera ca astfel pot fi atinse sanatatea  perfecta si fericirea infinita. Pornind de la acest principiu, taoistii au transformat actul sexual intr-o arta elevata a intimitatii sexuale si a extazului spiritual.

Pentru initiatii taoisti, ca de altfel pentru inteleptii intregului Orient, a face dragoste este un act sublim, ce apartine ordinii firesti a lucrurilor. El inseamna mult mai mult decat o simpla impreunare fizica: este o comuniune multidimensionala care antreneaza intreaga fiinta a celor doi iubiti, generand imense transformari la nivel de constiinta. Cuplul este plasat in centrul Universului: barbatul si femeia sunt transfigurati in cele doua forte creatoare ale intregii manifestari: Yang (+, masculin, solar, emisiv) si Yin (-, feminin, lunar, receptiv). Contactele sexuale sunt perfect controlate si, pe langa faptul ca sunt extrem de placute si intense, ele genereaza sanatate, longevitate si forta spirituala.

Taoismul este cunoscut in Occident mai ales ca sistem filosofic stravechi. Dar el a fost si este mult mai mult. El nu a fost doar o teorie, ci mai ales o practica. Nu a oferit doar principii si idealuri, ci si tehnici si procedee concrete de transformare si crestere spirituala. Taoismul este astfel o filosofie a vietii in care viata este traita plenar si deplin constient.

Ideea fundamentala a traditiei taoiste este ca energia atotpatrunzatoare si elanul vital constituie surse ale vietii. In organizarea universala a lucrurilor si fenomenelor, fiinta umana este o creatura minuscula, aproape insignifianta si vulnerabila, care nu poate spera la armonie sau la o viata fericita daca nu traieste in echilibru deplin cu aceasta sursa subtila macrocosmica subla, de Viata si Putere. TAO este energia infinita a naturii. Cel care vrea sa practice TAO trebuie sa fie deschis si natural pentru a putea intra in rezonanta perfecta cu aceasta energie infinita. Stiinta misterioasa a amorului taoist a fost structurata pe fundamentul acestei filosofii lipsite de artificii, plina de prudenta, spirit de “economie”, forta si suplete.

Pentru a amplifica la nesfarsit disponibilitatea amoroasa a celor care se iubesc, au fost puse la punct metode precise de stapanire a energiei sexuale prin ceea ce se numeste continenta sexuala: aceasta implica in special retinerea spermei in corpul barbatului, fara a fi eliminata prin ejaculare sau polutii nocturne, iar la femeie, lipsa descarcarilor explozive specifice din timpul orgasmului si reducerea secretiilor menstruale.

Trei principii esentiale, rod al unei experiente milenare, disting stiinta misterioasa a amorului taoist de alte teorii referitoare la sexualitate:

1. Barbatul trebuie sa isi suspende total tendinta sau dorinta de a ejacula, traind frenetic pasiunea si placerea amoroasa, dar nelasandu-se niciodata dominat de acestea.

2. Ejacularea este epuizanta si nu constituie, in nici un caz, extazul amoros al barbatului, fiind asimilata cu o enorma pierdere de energie subtila si de fluide vitale care, mai devreme sau mai tarziu, conduce la vlaguire si la deprimare.

3.       Se pune un accent deosebit pe importanta orgasmului feminin multiplu, amplu, de tip cervico-uterin.

Aceste principii se regasesc astazi in toate lucrarile sexologilor moderni. De exemplu, cele cinci semne revelatoare ale orgasmului feminin, asa cum sunt descrise intr-un stravechi tratat taoist, concorda perfect cu studiul sexologului A. C. Kinsey in lucrarea “Sexual Behaviour of the Human Female”.

“Energia sexuala este disponibila barbatilor 24 de ore pe zi, dar cei mai multi barbati se abtin, deoarece considera ca se pot satisface sexual numai printr-un act amoros de cateva minute. Cel mai eliberator lucru pentru barbati este sa descopere ca au acces total la acea energie si o pot controla in orice moment.” Michael Winn, instructor in Tao al Vindecarii

“Intre deprinderile unui barbat, buna cunoastere a femeii este indisponibila. Numai cel indemanatic si priceput este la inaltimea indatoririlor pe care le implica faptul de a fi cu o femeie.” – Discurs asupra celui mai inalt Tao din paradis.

Nu ne gandim niciodata sa invatam sa gatim fara a avea o carte de bucate, dar in ceea ce priveste actul amoros, barbatii si femeile din Occident sunt nevoiti sa descopere singuri lumea misterioasa a sexualitatii prin intermediul a doar cateva imagini romantice fara speranta din filme si avand drept unic ghid televiziunea.

O viata amoroasa armonioasa este considerata ca fiind esentiala pentru fericirea conjugala, si in Orient noilor casatoriti li se dadeau “carti de dormitor” care demonstrau foarte expresiv modul in care ei puteau sa obtina aceasta fericire. Sexul de la Hollywood nu este sex autentic: ci doar sex rapid. Imbratisarea rapida, pasionala, surprinsa in cele mai multe filme, in care femeia se lubrifiaza instantaneu si este satisfacuta imediat in cateva minute, ar putea fi o situatie comica daca nu ar influenta atat de multi telespectatori, care incearca sa imite acest mod nerealist de a face dragoste.

Nu este de mirare ca barbatii occidentali, obisnuiti cu filme, televiziune si pornografie, ejaculeaza atat de repede. Aproape 80% din barbatii pe care sexologul A. C. Kinsey i-a studiat, ejaculau in mai putin de doua minute de la penetrare. Medicii Hartman si Fithian aratau ca acest act sexual rapid nu are o durata suficient de mare pentru ca endorfinele, compusii chimici naturali care insotesc atingerea si excitatia naturala, sa fie eliberati in circuitul sanguin, scurtcircuitand astfel sentimentul general de bunastare care insoteste de obicei actul amoros. Taoistii ar spune ca intr-un asemenea act sexual grabit, barbatul si femeia nu reusesc sa schimbe energie sexuala intre ei si sa se armonizeze unul pe celalalt si chiar se pot secatui unul pe celalalt de energie.

Taoismul atrage de asemenea atentia asupra faptului ca simpla stapanire a energiei sexuale nu aduce starea de implinire si fericire. Starea de iubire este esentiala. Trebuie sa facem dragoste numai daca este dragoste, doar daca simtim dragoste.

Chiar starea de continenta sexuala este mai usor de mentinut atunci cand iubim si suntem iubiti. Se spune ca odata, doi tineri casatoriti care nu puteau avea copii s-au dus la un Maestru sa il intrebe care este motivul pentru care ei nu pot da nastere unui copil. Dupa un moment de reflexie, Maestrul a raspuns: “Pentru ca va iubiti prea mult”, aratand astfel ca datorita trairii afective, profund spiritualizante, a iubirii, in fiinta celor doi se angrenau procese de sublimare a energiilor sexuale, astfel incat continenta sexuala era realizata aproape de la sine. Povestea constituie o minunata marturie a puterii alchimice a iubirii in fiinta umana, ea conferind sensuri mai inalte tuturor actiunilor umane, si cu atat mai mult actului sexual. Sexualitatea hraneste, amplifica si imbogateste iubirea, iar iubirea rafineaza, nuanteaza si spiritualizeaza sexualitatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s