Astrologia relatiei de cuplu

Relatiile de cuplu implinite si fericite reprezinta una dintre preocuparile majoritatii oamenilor. Exista si suflete solitare care sunt chiar multumite sa traiasca singure, dar cei mai multi dintre noi se afla in cautarea fiintei care sa le implineasca aspiratiile de iubire si alaturi de care sa traiasca o viata plina de fericire.

Semnificatia planetei Venus

Pentru a se apropia de perfectiunea unitatii, o relatie intima are multe criterii ce trebuie indeplinite. In general, oamenii considera ca Venus este planeta iubirii. Dar Venus descrie, printre altele, forma prin care o fiinta poate sa recunoasca iubirea. Semnul, casa si aspectele in care apare Venus in harta natala descriu pentru ce este apreciata o persoana in cadrul familiei. Astfel, o persoana cu Venus in Capricorn poate avea caracteristic simtul disciplinei, iar o alta cu Venus in Rac va fi apreciata pentru sensibilitatea si natura sa grijulie. Venus este o planeta sociala, a carei expresie nu corespunde neaparat celor mai profunde nevoi pe care le avem. Pozitia specifica planetei Venus in astrograma natala caracterizeaza felul in care ajungem la o persoana sau un obiect care ne atrage, dar relatiile bazate in primul rand pe contactele venusiene nu pot merge prea departe sau prea profund. Venus este o planeta “orizontala”. Ea nu reflecta neaparat cele mai importante nevoi sufletesti, care sunt caracterizate de pozitia Lunii.

Simbolismul Lunii

Luna este arhetipul feminin primordial in astrologie, iar modul de apropiere de alti oameni este caracterizat de energia specifica Lunii. O apropiere sufleteasca profunda si adevarata implica recunoasterea celor mai profunde necesitati sufletesti si impartasirea lor cu persoana iubita. Aceasta aparenta “vulnerabilitate” este elementul cheie in relatiile personale. Daca nu ne apropiem cu tot sufletul de fiinta pe care afirmam ca o iubim, traim vieti paralele, in loc sa traim adevarate relatii de iubire. Dar trebuie sa cunoastem faptul ca nu toti oamenii au aceleasi nevoi sufletesti. O persoana care are Luna in Rac are o notiune diferita asupra modului de apropiere fata de alti oameni, comparativ cu cineva care are Luna in Varsator. Ambele simt nevoia sa fie ingrijite si intelese, dar formele pot fi foarte diferite. Cei cu Luna in Rac au nevoie mai presus de toate sa simta ca persoana iubita este aproape si sa isi manifeste afectivitatea pentru ea, sa simta ca sunt impreuna, in timp ce o persoana cu Luna in Varsator are nevoie de spatiu si de libertate si se simte mai bine in relatii mai putin stranse.

De fapt, manifestarile iubirii inseamna pentru fiecare altceva. In zodiile de foc, iubirea inseamna, pentru cel in cauza, ca el se simte minunat gandindu-se la persoana iubita. Astfel, un nativ din zodia Leului afirma: “Iubirea vine din inima mea.” si a-l asculta pe celalalt nu ii este caracteristic. Pentru zodiile de apa, iubirea este mai mult lunara, inseamna sa raspunda nevoilor celuilalt. Intr-o relatie in care o persoana este nativa a unei zodii de foc, iar cealalta a unei zodii de apa, prima poate sa para surprinsa descoperind ca a doua este nemultumita.

Energia Lunii este cea care ne permite sa ne apropiem de cineva la un nivel emotional profund. Cand suntem la nivelul lui Venus, nevoia de a fi placut de ceilalti domina nevoia de a fi inteles. Apropierea profunda depaseste nivelul de acceptare si atinge sufletul. Atunci cand impartasim cele mai adanci sentimente, temeri si secrete ne deschidem sufletele. A permite fiintei iubite sa patrunda in intimitatea sufleteasca cea mai profunda este o provocare, mai ales pentru femeia sau barbatul nascuti intr-un semn de foc sau care au un semn de foc puternic in harta natala. A primi iubire este o arta la fel de mare ca aceea de a darui.

Relatia dintre Venus si Luna

De aceea este important sa intelegem relatia intre energiile specifice pozitiei lui Venus si Lunii pe harta noastra natala. Persoanele cu Venus in zodia Racului, de exemplu, sunt capabile sa aprecieze aspectele placute ale unei relatii de dragoste. Dar daca ele au Luna in zodia Berbecului, trebuie sa tinem cont de nevoia lor de a se comporta uneori asa cum vor. Aceste persoane pot fi foarte atente cu fiintele iubite in cea mai mare parte a timpului, dar pe neasteptate ei se pot retrage intr-un spatiu doar al lor.

Dificultatea consta in faptul ca energiile specifice lui Venus si Lunii sunt destul de apropiate ca natura. A place si a simti profund sufleteste nu inseamna acelasi lucru. Felul de manifestare al iubirii si felul in care dorim implinirea sufleteasca pot sau nu pot fi aceleasi pentru un anumit individ. Daca predomina aspectele sufletesti specifice pozitiei Lunii si ignoram modul de manifestare al placerii specific lui Venus, nu putem avea relatii amoroase implinite. Daca aspectele cele mai superficiale ale lui Venus predomina, desi vom sta la masa placerilor, vom fi goi pe dinauntru. Cheia consta in a echilibra si armoniza aceste doua energii fundamentale.

Ce este compatibilitatea?

Conventiile astrologice afirma ca aspectele armonioase dintre cele doua harti natale au un rol deosebit de important pentru ca o relatie sa fie echilibrata, armonioasa si implinita. Un anumit grad de armonie (sau similitudine) este necesar pentru o relatie reusita. Un amestec echilibrat de aspecte are cele mai bune rezultate. De exemplu, pozitiile planetelor Venus si Marte determina gradul de compatibilitate sexuala, sextilele si trigoanele reciproce pot determina un transfer usor de energie, desi o asemenea relatie ar putea sa devina cu timpul plictisitoare. Dar si o anumita armonie amestecata cu aspecte care pun la incercare relatia (Venus natal in trigon cu Marte din harta fiintei iubite sau opozitia Venus personal cu Venus din harta ei) poate sa mentina un anumit nivel al dinamismului erotic.

Dar nu numai Venus si Marte sunt cele care dau nota dominanta a unei relatii de cuplu. Pozitia si aspectele dintre Soare, Luna si Nodurile Lunare au si ele un cuvant de spus in aceasta directie. Uneori, desi exista aspecte minunate ale lui Marte si Venus, daca celelalte puncte nu se afla in armonie, relatia nu va rezista.

Desigur, durata unei relatii vorbeste despre succesul ei. Putem avea si relatii scurte ca durata, dar care ne implinesc sufletul daca suntem capabili sa invatam ceva din ele. Putem intalni pe cineva care sa ne ajute sa deschidem o usa spre noi insine, acea relatie fiind astfel foarte importanta pentru noi, chiar daca a esuat in alte privinte. Atunci cand se fac analize asupra compatibilitatii unui cuplu nu se incepe cu compararea hartilor natale, ci cu examinarea fiecarei harti in parte. Pentru a intelege un cuplu, trebuie sa recunoastem individualitatea fiecaruia dintre cei doi iubiti. Harta natala este cheia relatiilor personale. De exemplu, este dificil sa primesti dragostea cuiva daca nu esti capabil sa si daruiesti.

Munca cea mai importanta in consilierea cuplurilor este sa ajuti fiecare persoana sa se detaseze de propriul egoism. Este necesar insa ca cei doi iubiti sa doreasca sa invete, sa isi deschida sufletul, sa isi vorbeasca si sa se asculte. Cand aceste conditii sunt indeplinite, relatia se armonizeaza si, cu o continua atentie, ea va inflori pentru foarte multa vreme.

Un gând despre “Astrologia relatiei de cuplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s