Cuplul si astrologia

Limbajul astrologiei nu poate fi inteles decat in vibratia pe care o trezeste in noi. Si, pentru a tine cont de aceasta antica stiinta a astrelor, a fost necesar sa folosim forma sa de expresie, care poate parea uneori categorica si simplista. Pentru a intelege mai bine, trebuie sa depasim sensul primar al acestui limbaj mistic si sa ne deschidem catre poezia sublima ce o degaja.

La nastere, copilul nu mosteneste numai particularitatile biologice ale parintilor sai, ci este marcat, destul de profund, de semnele astrologice ale acestora. In dragoste, anumite incompatibilitati astrologice pot genera catastrofe. Opinia astrologilor poate sa surprinda, sa agaseze, sa socheze chiar, dar nu poate lasa pe nimeni indiferent. Va prezentam in continuare cateva din preceptele lor.

Grupa sanguina a unui copil este influentata direct de cele ale parintilor sai. Acest lucru il cunoaste toata lumea. Daca, de exemplu, tatal si mama au grupa sanguina 01, copilul nu poate avea decat tot 01. Verificati si dvs., speram sa nu aveti surprize prea mari, descoperind abia acum cine va este tatal. In astrologie asistam la o situatie asemanatoare: horoscopul copilului corespunde in egala masura aceluia al tatalui si al mamei sale. Ereditatea biologica se adauga deci unei ereditati astrologice – de asemenea foarte importanta pentru viitorul noului nascut- Intr-o familie se regasesc adesea aceleasi semne astrologice. De exemplu, daca tatal este Leu cu ascendent Varsator, iar mama este Balanta cu ascendent in Taur, copiii vor fi automat marcati de semnele Leului, Varsatorului, Balantei si Taurului, aflate in pozitii importante in astrograma lor.

Legile Iubirii

Exista o lege a asemanarii care guverneaza in mare masura cuplurile. Experienta ne arata patru  posibilitati, valabile pentru marea majoritate a cazurilor de cupluri armonioase:

–  Ascendentii celor doi soti sunt in acelasi semn – aceasta face ca in general Casa a VII-a, casa care guverneaza casatoria, sa fie in acelasi semn zodiacal in ambele astrograme.

–  Ascendentii sunt opusi – adica ascendentul unuia este in casa a VII-a a celuilalt.

–  Planeta Mercur din astrograma barbatului se afla intr-o relatie favorabila cu planeta Venus din astrograma femeii.

–  Mai putin frecventa, dar totusi prezenta ca o lege a cuplului armonios este situatia cand Luminariile, Soarele si Luna, sunt in acelasi semn zodiacal sau in semne corespunzatoare; cu alte cuvinte, Luna din astrograma femeii se gaseste in zodia in care este Soarele din astrograma barbatului. Rezultatele sunt asemanatoare situatiilor precedente.

Stim ca actiunea si reactiunea sunt fortele de baza ce descriu mecanismul ereditatii. Deci si in astrologie, pentru a studia ereditatea, nu avem de-a face cu un singur semn, ci cu un complex format de doua semne opuse. Medicii astrologi stiu intr-adevar ca bolile sunt clasificate in functie de axa formata din doua semne opuse (aflate la 180 de grade unul de celalalt pe cerul zodiacal), si nu doar de un singur semn. Astfel, componentele Berbecului (capul) determina problemele urinare ale Balantei. Axa Taur – Scorpion merge de la gat la organele sexuale, incluzand tiroida, deci ansamblul glandelor endocrine.

Axa Gemeni-Sagetator predispune la tuberculoza, nativii acestor doua semne fiind foarte sensibili la aceasta boala.

Axa Leu-Varsator este aceea a circulatiei artero-venoase si poate genera necazuri cu inima, cu coloana vertebrala, cu gleznele si adesea probleme ale sistemului neuro-vegetativ. Copiii unui astfel de cuplu vor fi la randul lor influentati foarte puternic de acest influx astrologie ereditar si trebuie sa faca eforturi mari pentru a scapa de aceste neplaceri.

Explicatia astrala a ereditatii este deci urmatoarea: similitudinile caracteristicilor zodiacale ale celor doi soti se potenteaza unele pe celelalte si se cumuleaza, influentand  astfel  puternic copiii.

Copiii legitimi

Raporturile intre parinti se impart aproape intotdeauna, pentru copil, in doua directii: legitime si nelegitime. Sa presupunem, de exemplu, ca mama are ascendentul in zodia care este situata in casa a VII-a din astrograma tatalui. Copiii legitimi vor fi deci marcati in mod obligatoriu, de suma casei I si a VII-a a unui parinte, si temperati de casa I si a VII-a a celuilalt parinte. Dar o casatorie armonioasa nu este posibila decat in situatia in care casa a VII-a a barbatului exprima o deschidere pentru respectiva femeie, iar elementele din casa a VII-a a femeii sugereaza o atractie pentru barbatul respectiv.

Bineinteles, un barbat cu ascendent in Sagetator nu va lua neaparat de nevasta o femeie cu ascendentul in Gemeni. Dar daca se va casatori cu o femeie, indiferent de ascendentul pe care ea il are, raporturile dintre cei doi vor fi ca si cand ea ar avea ascendentul in Gemeni. Si astfel intelegem de ce in acest caz o femeie cu ascendent in Rac va avea totusi Soarele si Luna in Gemeni sau Mercur (planeta guvernanta a Gemenilor), foarte puternic aspectate in tema sa natala. Din nefericire, aceste elemente nu sunt totusi suficiente pentru a crea unitatea unei familii. Asemanarea nu inseamna neaparat intelegerea. Daca unul dintre parinti are un aspect negativ legat de o nenorocire in casa a V-a (cea care guverneaza si educatia copiilor), copiii vor constitui reflexia astrala a limitarilor (determinismelor) familiale si a probelor destinice pentru parinte. Daca dimpotriva, intr-o tema natala nefasta, casa a V-a este benefica, atunci copilul va constitui justificarea vietii sau fericirii parintelui in cauza, si va compensa greutatile si probele care apar in toata astrograma.

In concluzie, copilul poate fi o povara sau o binecuvantare pentru familie. Dar el nu poate niciodata sa o renege, intelegerile sau neintelegerile din familie sunt adesea ereditare. Casatoria contribuie si ea la aceasta. Unitatea familiei, de altfel, este susceptibila sa imbrace multe forme. Sa luam un exemplu. In familia Popescu, nimeni nu iubeste pe nimeni. Dar toti membrii familiei au in astrograma casa a II-a, (care se refera la bani) plina de semne auspicioase. In acest caz, banul va fi cel care creeaza unitatea familiei. Pe de alta parte, familia rezultata printr-o casatorie de convenienta (bazata pe scopuri financiare), va fi lovita de consecintele dizarmoniilor dintre parinti, legati in mod fortat prin niste scopuri meschine. In primul rand viata sentimentala va avea foarte mult de suferit. Dar familia nu va „cadea”, deoarece casele II sunt legate puternic una de cealalta, si prin liantul constituit de bani, fiecare din membrii familiei este constrans sa traiasca totusi impreuna cu celalalt. In orice caz, un copil legitim constituie fuziunea dintre determinismele (influentele) ascendentului si ale casei a VII-a a parintilor.

Copilul nelegitim (bastard)

Copilul nelegitim ce rezulta in urma unei comuniuni profunde afective si erotice intre cei doi va reprezenta fuziunea dintre ascendentul parintelui si casa a V-a (bucuriile sufletesti) a aceluiasi parinte, la care se adauga ascendentul si casa a V-a a celuilalt parinte. Aceasta diferenta este esentiala si explica de ce, in general, bastarzii nu sunt supusi nenorocirilor si bolilor genetice ale cuplurilor din care ei rezulta. Ce reprezinta de fapt unirile libere si copiii nelegitimi? Vom lua un exemplu: sa presupunem ca dumneavoastra suferiti de dureri la coloana vertebrala rezultate in urma unor deplasari ale vertebrelor sau a numeroase socuri ale coloanei. Impreuna cu sotia dumneavoastra Varsator, aveti mari” sanse sa lasati „mostenirea” aceasta copiilor. Dimpotriva, cu amanta care este nascuta in Sagetator, aceasta posibilitate este diminuata la jumatate, in loc sa fie dublata. Chiar daca copilul mosteneste slabiciunea dumneavoastra, posibilitatile lui de regenerare vor fi mult mai mari decat ale fratelui sau rezultat din cuplul legitim.

Acest fapt poate fi constatat la toate familiile regale, unde talentele, dar si necazurile liniei familiale ii ating aproape numai pe descendentii legali, in concluzie, transmisia de „gene” este diferita. Copilul legitim este supus axei ascendent -casa VII, a casatoriei, a parintilor, in timp ce pentru mostenitorul nelegitim influenta este supusa cailor ascendentului si casei a Va, casa bucuriilor sufletesti, a caror rezultanta nu mai este atat de puternica ca in cazul in care cele doua case ar fi fost situate una in fata celeilalte, la 180 de grade. Aceasta permite celui in cauza sa scape de cumulul axei ascendent-casa VII.

Astrologia nu are ca mesaj determinismul

In general se spune ca cuplul ramane supus la doua legi:

– O femeie nu are libertatea sa aduca pe lume im copil la o anumita data, dandu-i exact elementele dorite din tema astrala. Mai mult decat atat, ea este impulsionata sa faca un copil doar in momentul in care cerul face sa se coroboreze unul sau mai multe destine genetice care sunt proprii ei si sotului.

– Atat femeia, cat si barbatul sunt puternic influentati de astre in alegerea partenerilor lor. Un barbat va fi „tentat” sa se apropie afectiv sau sexual de o femeie numai daca aceasta se situeaza intr-un „unghi” convenabil necesitatilor sale astrale, iar o femeie va fi „impulsionata” sa se casatoreasca cu un barbat doar in masura in care exista compatibilitati intre astrograma sa si aspectele din casa a VII-a a barbatului.

Supararile, suferintele si neintelegerile in dragoste constituie un caz limita in care aceasta intalnire arc totusi loc, dar in care incompatibilitatile destinice impiedica o uniune aducatoare de pace si fericire. Exista multe asemenea exemple: Ana il iubeste pe George care intra in „unghiul” necesitatilor sale. Dar George nu o iubeste pe Ana deoarece, pentru el, Ana nu intra in „unghiul” posibilitatilor sale. Sau datorita unei incompatibilitati destinice (KARMA), unirea Anei cu el, chiar daca si acesta o iubeste pe Ana, nu se poate realiza.

Multi barbati care au Luna intr-un aspect nefavorabil se casatoresc mai intai cu femei nepotrivite pana sa intalneasca „unghiul” (conjunctia astrala) care sa exorcizeze, sa purifice acest aspect al Lunii.

Oare libertatea alegerii cunoaste numai o multime de „unghiuri” permise? Oare destinul face imposibila comuniunea cu alte fiinte iubite decat acelea prevazute de astre? Astrologia nu este o stiinta a determinismului, ci un studiu al posibilitatilor pe cale de realizare.   Adevaratul astrolog nu va spune niciodata ca un anumit lucru este imposibil de realizat. El vorbeste doar despre predispozitii si tendinte.

Omul in adevaratul sens al cuvantului este o fiinta suverana. El isi poate angrena liberul arbitru, transformand astfel conditionarile generatoare de suferinta in circumstante fericite. Se poate spune ca „inteleptii nu stau sub semnul astrelor”. Atunci care mai este rolul Astrologiei? Ea ne arata care ne sunt punctele forta si care sunt punctele slabe, ce predispozitii si ce dizarmonii avem. Aceasta este in esenta ceea ce face Astrologia. Este foarte mult, dar totusi nu este totul. Urmeaza apoi efortul constient, munca de modelare la nivel psihic, mental si spiritual a fiintei noastre. O asemenea munca nu poate fi integrata decat prin angrenarea liberului arbitru. Ea constituie optiunea omului adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s