Exercitiul calendarului

Cum arata calendarul tau? Ai amintiri deosebite de impartasit sau, ca multi oameni, nu iti amintesti prea multe evenimente din viata ta? Acest exercitiu are menirea sa arate cat de multe momente nu iti amintesti (ceea ce este acelasi lucru cu a nu fi prezent in viata ta zilnica) si cat de putine lucruri faci pentru tine insati.

Timp de 30 de minute, aminteste-ti anul care a trecut (sau ultimele sase luni, macar). Incepe de oriunde. Alege o luna si, fara sa te uiti in agenda, incearca sa iti amintesti activitati, evenimente si intamplari care te-au implicat pe tine, cariera ta, familia ta.

Dupa ce ai scris cate evenimente ti-ai putut aminti, pune un patrat langa cele care au fost extenuante, un triunghi langa cele care au fost energizante, o inima pentru cele pe care le-ai facut impreuna cu persoana iubita sau cu familia si un cerc langa cele pe care le-ai facut pentru tine insati.

Apoi analizeaza-ti calendarul. Predomina patratele, triounghiurile, inimioarele sau cercurile? Trebuie sa stii ca scopul tau este acela de a face parte dintr-o viata care nu este condusa doar de rolurile pe care le joci si de lucrurile pe care le faci, ci si de bucuria pe care o traiesti.

Femeile care au cele mai multe cercuri in calendarele lor isi amintesc despre plecari in excursii neobisnuite, intalniri cu prietene bune, trezirea sufletului si dinamizarea corpului lor prin antrenarea pentru un maraton sau pentru o aventura in natura.

Raspunde la urmatoarele intrebari:

– Ce simti pentru anul care a trecut?

– Ce ti-a placut? Cum si de ce?

– Care evenimente au fost generatoare de suferinta? De ce?

– Majoritatea evenimentelor au fost guvernate de tine insati sau de forte exterioare?

Valoarea acestui exercitiu nu este intotdeauna imediat evidenta. Indiferent cum va simtiti cand incepeti exercitiul, ar trebui ca el sa devina un catalizator pentru schimbare. El actioneaza ca o trezire pentru majoritatea femeilor care simt un gol in viata lor, dar nu isi dau seama de ce.

Trebuie sa invatam sa ne acceptam si sa ne rasfatam pe noi insine. Activitati aparent minore, cum ar fi un masaj, o baie cu spuma in loc sa spalam vasele, participarea la un curs special pentru femei sau citirea unui vraf de reviste in pat, in mijlocul zilei, sunt pasi buni de inceput.

In cele din urma, va trebui sa iti pui intrebari despre telurile, nevoile tale si modalitatile de a trai mai multa bucurie in viata. Dar, pentru moment, pune deoparte o zi (sau macar cateva ore) din urmatoarea saptamana doar pentru tine.

Un gând despre “Exercitiul calendarului

  1. Pingback: Recomandări articole – lecția 1 curs online | Armonie feminina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s