Tipologiile erotice feminine

(de Rodica Purniche – articol preluat de pe venus.org.ro)

Feminitatea, in ansamblul sau in totalitatea ei, este data de trei aspecte fundamentale ale unei femei, ea fiind, fie un tot unitar, fie o expresie cu predominante sau manifestata disonant, in sensul ca una sau alta dintre componente tinde sa fie excesiva sau deficitara.

Astfel, in cazul unei femei vorbim despre aspectul lunar, care indica mai degraba comportamentul de tip social al nativei, felul in care ea isi asuma conditia de femeie in calitate de sotie si mama si, uneori, de fiinta profesional integrata. In aceste conditii, pentru o nativitate feminina, Luna indica tipul de relatii „exterioare” pe care nativa le poate avea cu barbatul pe care il iubeste, cu familia, cu societatea. Intr-un sens strict individual, Luna indica, de fapt, tipul de „casnica” pe care nativa tinde sa-l manifeste sau sa-l exprime de-a lungul intregii sale vieti.

Un al doilea nivel reprezentativ pentru o femeie este aspectul sau venusian, care indica mai degraba comportamentul de tip „privat”, strict particular al nativei, modul ei erotic specific de comportament, atat in relatie directa cu ea insasi, cat si in relatie directa cu barbatii.

In anumite conditii, locul lui Venus in Semn si Casa mai poate spune daca nativa respectiva are sau nu o relatie mai speciala cu femeile, in sensul ca ea este mai mult sau mai putin deschisa fata de amorul cu femeile. Cu alte cuvinte, Venus indica tipul de „amanta” pe care nativa tinde sa-l manifeste sau sa-l exprime de-a lungul intregii sale vieti.

In fine, un al treilea nivel reprezentativ pentru o femeie este aspectul ei neptunian, care indica mai degraba comportamentul de tip spiritual sau atitudinea interioara – constient manifestata sau nu – fata de nivelul spiritual. Este musai sa avem in vedere acest aspect, deoarece femeile, prin definitie mai receptive decat barbatii si cu o forta educativa considerabila in raport cu ei, sunt pastratoarele traditiei si spiritului national al unui popor.

Cine vrea sa duca de rapa o societate, distruge inainte de toate arhetipul feminin divin. Luati in calcul ce s-a petrecut in secolul al XX-lea datorita miscarilor feministe, datorita industrializarii excesive, datorita controlului natalitatii, liberalizarii avorturilor si, in final, „ofertei sexuale”.

Daca la toate acestea adaugam modelul corporal feminin de tip „snur” si incurajarea sexualitatii neconventionale care a mers pana la sustinerea trans-sexualitatii, nu ne trebuie mult ca sa intelegem in ce directie merge societatea umana contemporana. Nu suntem adeptii stagnarii, ci doar atragem atentia asupra faptului ca lipsa de masura ca si de atitudine altereaza calitatea actualei rase omenesti.

Revenind la subiectul nostru, concluzionam asadar ca locul lui Neptun in Semn si Casa intr-o nativitate feminina indica tipul de spiritualitate caracteristic pentru femeia respectiva, care ii influenteaza mai mult sau mai putin directia evolutiva (ea poate fi mistica sau atee, abstinenta sau in mod constient cautatoare a unui nivel spiritual, impacata sau nu cu sensul vietii, integrand sau nu in evolutia ei spirituala dimensiunea sa erotica si importanta sexualitatii).

Spunem asadar ca cele trei planete sunt indicatori pretiosi pentru femeia noastra interioara atunci cand punem in discutie o nativitate feminina. Avem de studiat – daca ne preocupa asa ceva – pozitia in Semn si Casa pentru Luna, Venus si Neptun si mai ales relatiile dintre ele. Relatiile fiecareia cu celelalte planete pot constitui informatii suplimentare pentru tipul de feminitate pe care ea il reprezinta, iar daca una dintre cele trei planete este neaspectata, atunci analiza temei merita o atentie deosebita.

Luna neaspectata indica de cele mai multe ori o maternitate necontrolata, o dependenta deloc sanatoasa de familia de provenienta a nativei, obsesia ei de a se casatori cu orice pret si de a avea cu orice pret copii, dar si dificultati sociale de diverse feluri.

Venus neaspectata tinde sa indice un erotism adeseori greu de constientizat sau greu de controlat, anumite rigiditati afective sau, dimpotriva, o afectiune lipsita de discernamant, precum si – daca pozitia este sustinuta de Semn, de Casa sau de ambele – o sexualitate problematica in ambele sensuri.

Neptun neaspectat tinde sa atraga atentia asupra posibilelor probleme psihice generate de lipsa de directie spirituala care, pentru o femeie, poate genera adeseori si confuzii grave fata de acceptarea, intelegerea si practicarea sexualitatii in aspectul sau normal. In situatia in care femeia are un nivel de constiinta ridicat, este nevoie de consultarea mai multor factori existenti in tema natala pentru a intelege daca ea este o reala forta spirituala benefica sau daca nu cumva nativa respectiva este coruptibila si dornica de puterea manifestata prin cunoasterea spirituala dobandita.

La acest mic sub-punct, practica astrologica a evidentiat ca, in general, cuadratura Luna-Neptun indica o femeie cu dificultati mari de a ierta si, in mod particular, secretii sexuale neplacute, in vreme ce cuadratura Venus-Neptun indica o femeie cu dificultati de armonie ce pot merge de la dizarmonia corpului fizic pana la dizarmonii de orice fel (si in special de natura erotica, uneori fiind vorba despre afectiuni dermato-venerice greu diagnosticabile sau chiar greu tratabile).

Un alt criteriu de analiza a tipologiei erotice este relatia dintre cele trei, de care ne-am ocupat mai sus numai din perspectiva aspectului bine definit de cuadratura. Cand folosim notiunea de „relatie” avem in vedere insa nu aspectul matematic direct, care respecta orbul admis, ci relatia generala a planetelor aflate in Semnele zodiacale.

Din practica astrologica directa reiese faptul ca planetele „feminine” – daca este sa le numim conventional asa, numai aici, in acest articol, cele trei planete – aflate in relatie de semi-sextil (adica in Semne zodiacale alaturate), cuadratura, inconjunctie (adica in Semne zodiacale aflate la 150 grade) si opozitie denota o feminitate conflictuala, aflata intr-o permanenta cautare si dornica de o implinire reala, concreta.

De exemplu, Luna in Semnul zodiacal Fecioara si Venus in Semnul zodiacal Balanta (aspectul de semisextil) sau Berbec (aspectul de inconjunctie), indiferent de relatia fiecareia cu Neptun, indica o feminitate conflictuala, indecisa, care poate merge disonant, cand pe o modalitate de expresie, cand pe alta. Daca si Neptun este in aspect conflictual cu una dintre aceste planete, atunci expresia feminitatii poate lasa de dorit in multe privinte.

„Calitatea” planetelor feminine este si ea importanta. De exemplu, indiferent de aspectul dintre ele, daca Luna este puternica (sa zicem ca intr-unul dintre Semnele ei favorabile precum domiciliul sau exaltarea) in tema, iar Venus intr-unul dintre Semnele detrimentului sau, atunci nativa va manifesta in mod excesiv calitatea sa „sociala” si va neglija aproape in totalitate aspectul sau de amanta.

Pozitia lui Neptun poate amplifica sau diminua acest lucru. Dimpotriva, Venus puternica si Luna afectata sau slabita indica o feminitate prea putin „adaptata” la cerintele sociale ale vietii, dar cu o feminitate erotica demna de luat in seama, mai ales daca Neptun aspecteaza in mod armonios spatiul venusian.

Femeile care au in Semnul zodiacal Scorpion una dintre planetele transpersonale Neptun, Uranus, Pluto par a fi femei cu calitati afective, erotice si spirituale reale, avand tocmai de aceea obligatia de a se cunoaste foarte bine si de a deveni constiente de ceea ce sunt, tocmai ca ele sa atinga o implinire plenara a propriei lor feminitati pe toate planurile. In cazul lor, orice dizarmonie sexuala tinde sa afecteze, adeseori chiar mai mult decat la oricine altcineva, viata in general si sanatatea in special.

Casele astrologice in care se afla la momentul nasterii planetele feminine indica, la modul general, domenii de viata in care nativa respectiva isi va manifesta mai mult sau mai putin constient calitatile ei materne, afective si erotice, spirituale. Din practica astrologica directa reiese ca sunt de luat in consideratie nativitatile feminine in care Luna si/sau Venus ocupa Casele unghiulare (mai ales Casele a X-a si a VII-a) iar Neptun una dintre Casele de finalitate (a IV-a, a VIII-a, a XII-a) si, in anumite cazuri, Casa a V-a.

Aspectele astrologice importante realizate de planetele transpersonale cu planetele feminine mai ales in Casele a IV-a, a V-a, a VII-a si a VIII-a trebuie interpretate cu atentie si intelepciune, mai ales daca aceste planete feminine sunt si guvernatori sau co-guvernatori ai Casei a VIII-a, pentru ca acolo e posibil sa avem o natura erotica speciala care trebuie ajutata sa se inteleaga si sa se accepte asa cum se cuvine, propria sa sexualitate putand fi, de la un anumit moment dat al vietii incolo, o reala sursa de sanatate si implinire. In viata tuturor, sexualitatea are un rol imens dar, in cazul unor astfel de naturi, ea poate fi realmente decisiva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s