Salutul Soarelui (Surya Namaskara)

Surya namaskara semnifica „Salutul soarelui” si este o tehnica yoghina complexa care imbina anumite asana-e realizate dinamic cu modularea suflului. In mod traditional, Salutul soarelui se realiza dimineata la rasarit sau seara la apus, cu fata catre soare. Exista mai multe variante ale acestui exercitiu, insa toate se bazeaza pe curgerea armonioasa a unor posturi yoghine realizate corelat cu inspiratia, expiratia sau retentia suflului. Varianta pe care o prezentam în continuare a fost popularizata de A.van Lysebeth si Svami Satyananda, discipolii lui Svami Shivananda.
Multi yoghini o recomanda la inceputul practicii yoga, dimineata devreme, deoarece este o tehnica ce tonifica intreaga musculatura, face sa creasca ritmul cardiac in mod armonios, amplifica amplitudinea respiratiei, elasticizeaza încheieturile si tendoanele. Realizata dimineaţa, după actiunile de purificare recomandate la inceputul zilei, confera o stare tonica si dinamica pe tot parcursul zilei.

Iata un scurt  video in care este realizat Salutul Soarelui.

3 gânduri despre “Salutul Soarelui (Surya Namaskara)

  1. Elena

    In fiecare dimineata se poate spune :”Buna dimineata, Soare! ” ,si nu mai esti singur.Apoi intorci privirea catre Pamant si-i spui Buna dimineata! celui de langa tine.Acum esti implinit.
    Buna dimineata, oameni buni.

    Apreciază

  2. Pingback: Tehnica săptămânii – Salutul Soarelui | Armonie feminina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s