Aleg frumusetea!

Toti vrem sa ne bucuram de frumusete. Contemplam natura, ascultam muzica care ne place, cautam haine frumoase si vrem sa fim impreuna cu oameni frumosi. Ne aranjam biroul, masina, casa, mobila in moduri care ne plac – totul in cautarea frumusetii.

Frumusetea este atat exterioara, cat si interioara. Nu e suficient sa facem eforturi sa ne inconjuram de lucruri frumoase, trebuie sa ne facem si sufletul frumos, sa ii fie drag universului sa se reflecte in inima noastra.

In viata ta, orinde ai fi, alege sa vezi, sa traiesti frumusetea. Ea poate fi gasita in zambetul unui om suferind, poate fi o culoare deosebita a cerului, poate fi un copil care iti face semn cu mana din tren sau un gest frumos, plin de bunatate. Frumusetea este pretutindeni in jurul nostru, doar sa ne deschidem ochii si inima pentru a o vedea. Viata intreaga ni se transforma cand o vedem prin ochii frumusetii, o traim in frumusete.

Si, chiar daca nu ai puterea sa creezi ceva fumos prin arta, incearca macar sa vezi frumusetea lumii. Intreaba-te:

– Am incercat sa aduc mai multa frumusete azi in lume? Asta poate insemna sa ridici o bucata de hartie de pe strada, sa isi infrumusetezi biroul cu cateva flori, sa zambesti sau sa spui o vorba buna.

– Am incercat sa vad frumusetea din jurul meu? Deschide-ti inima si lasa deoparte criticismul. Deseori avem idei preconcepute despre frumusete, insa ea exista in tot si toate. Ea este pentru sufletul nostru ca sangele care mentine viata trupului nostru.

– Imi pot vedea propria mea frumusete? Scrie o lista cu lucrurile pe care le consideri frumoase la tine insuti. La inceput poate fi dificil, dar te asigur ca, dupa ce ai terminat de scris lista, vei avea o parere mult mai buna despre tine insuti si vei putea vedea mai usor frumusetea la cei din jurul tau, in lumea intreaga.

Alege sa vezi, sa simti, sa te bucuri, sa traiesti in frumusete!

2 gânduri despre “Aleg frumusetea!

 1. Elena

  „Eterna bucurie-i frumusetea” .
  „Frumuseţea înseamnă adevăr, iar adevărul frumuseţe. Asta e tot ce se ştie despre această lume, dar şi tot ce e nevoie să se ştie.”(John Keats)
  Erau versuri care spuneau ca frumusetea ramane, spre deosebire de alte lucruri, patrunde in lume si se simte ca o respiratie linistita.Inseamna ca frumusetea este armonie.
  Multumim.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s