In viata, orice incepe mai intai cu energia feminina

In general, suntem conditionati sa punem semnul egal intre termenii “masculin” si „barbat”, si intre termenii „feminin” si „femeie” – doua identitati separate, doua entitati separate.  Dar, in realitate, masculinul si femininul sunt cele doua fete ale aceleiasi monezi si se influenteaza in mod continuu reciproc, si in cele din urma devin unul si acelasi. Orice exista in natura contine aceste doua forte. Soarele, cu energia lui directa, intensa, expansiva, este masculin,  in timp ce luna, rece, reflectiva si misterioasa, este feminina. Noi, fiintele umane, avem atat energie masculina,  cat si energie feminina, indiferent de sexul pe care il avem, iar umanitatea are nevoie de ambele energii in cantitati egale pentru a supravietui.

Cand nu respectam si nu trezim in noi in mod egal energia masculina si pe cea feminina, ne blocam accesul la starea de intregire, de unitate, de sanatate perfecta, si nu ne mai ajutam pe noi insine, si nici nu slujim Divinitatea. Suferim pentru ca traim o stare de dezechilibru – in vietile noastre, in mediul inconjurator, si chiar in creierele noastre. Cand dam intaietate unui mod de a trai fata de celalalt (masculin sau feminin), cream un dezechilibru la nivel hormonal care ne afecteaza sanatatea si ne tine departe de puterea de a ne indeplini visele si idealurile.

Chiar si un razboinic trebuie sa aiba un echilibru corect intre aspectele feminine si cele masculine. El trebuie sa fie observator linistit  pentru a sti cand sa actioneze si sa foloseasca puterea. Un razboinic ce are doar caracteristici masculine este reactiv, violent, puternic si periculos pentru el insusi si pentru comunitate.

Aspectul feminin al puterii  ofera informatii si puterea de a sti cand si cum sa trecem la aspectul masculin – sa actionam, sa mergem mai departe. Pentru a manifesta ceva, trebuie mai intai sa fim creativi, sa avem o idee; pentru a fi focalizati, trebuie mai intai sa observam pentru a sti unde sa ne focalizam; pentru a actiona, trebuie sa fim mai intai linistiti ca sa putem sti cand sa actionam. In viata, orice incepe mai intai cu energia feminina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s