O transformare eficienta prin dans

1. Abordati aceasta metoda de “dans spontan” de cate ori simtiti nevoia, de preferat intr-un cadru intim sau chiar fara a fi vazute de nimeni, fie doar si pentru cateva minute intr-o zi.

2. Trairea launtrica influenteaza intotdeauna modul in care decurg miscarile spontane ale trupului nostru; totodata miscarile controlate influenteaza si transforma gradat trairea interioara. Trebuie sa urmarim ca atitudinea interioara si miscarea sa conduca impreuna la acele stari-model, armonioase, pe care dorim sa le amplificam si sa le traim astfel cat mai des.

3. Pentru a ne imbogati mai mult fiinta si a ne putea intelege mai profund putem experimenta tipurile de dans specifice fiecarei constitutii in parte. Aceasta ne va ajuta intr-o masura mare sa ne intelegem si sa trezim in noi calitati armonizante (cum sunt dinamismul pentru KAPHA, controlul si fluiditatea pentru VATA, calmul si moderatia pentru PITTA).

4. Folositi pasaje muzicale cat mai armonioase, de preferat fiind muzica simfonica sau diferite melodii care sa va ajute sa treziti sentimente frumoase, stenice, elevate.

5. Nu uitati ca practica este singura care va poate face sa descoperiti valentele unei astfel de metode aparent simple, dar care ascunde surprize nebanuite.

(Nota: Pentru informatii introductive referitoare la tipologiile constitutionale din medicina traditionala indiana (Ayurveda), va recomand sa consultati articolele din categoria  Tipologii constitutionale.)

(Cititi si:

Dansul si tipul constitutional Kapha

Dansul si tipul constitutional Pitta

Dansul si tipul constitutional Vata

O transformare eficienta prin dans)

Un gând despre “O transformare eficienta prin dans

  1. Pingback: Cartea Femeii (cuprins) şi programul Armonie feminină | Armonie feminina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s