Experienta unitatii in fiecare relatie a noastra

Se poate afirma ca o relatie este sanatoasa, vindecatoare si evolutiva in masura in care ea “hraneste” sufletul, cu alte cuvinte, cand traim o stare de  iubire sau atingem inima celuilalt in mod profund. Cand mintea si corpul se intalnesc, apare o stare de armonie, iar efectele negative ale stresului cotidian dispar. Putem sa atragem spre noi o puternica influenta vindecatoare prin alegerea (in masura posibilului) unor relatii care vindeca prin crearea unitatii. In acest context, reciprocitatea intereselor, dorintelor, profunzimii si loialitatii determina o crestere spirituala si creeaza esenta unei relatii sanatoase.

Teoria cuantica ne ofera o perspectiva interesanta asupra relatiilor in cadrul campului unificat. Paradoxul Einstein-Podolsky-Rosen afirma ca “daca doua particule au fost apropiate una de cealalta, ele continua ulterior sa se influenteze instantaneu una pe cealalta indiferent de distanta sau timpul care le separa”. Ele pot fi separate de timp sau de spatiu, si totusi sa pastreze aceasta legatura intima. Un corolar al acestui fapt este conceptul actiunii la distanta, conform caruia o fiinta o influenteaza pe alta ca si cum ele nu ar fi separate. Acest lucru este adevarat pentru protoni la fel ca pentru oameni, 25 de ani sau 3000 de km nu inseamna nimic. La o reintalnire dupa 30 de ani, se constata ca legaturile sufletesti nu dispar niciodata cu adevarat, chiar daca orice altceva s-a schimbat.

Odata ce am interactionat, devenim parte din celalalt. Indiferent daca suntem impreuna pe acest pamant in acelasi timp sau simtim profund in inima muzica lui Bach la 500 de ani dupa ce el a compus-o, fenomenul interactiunii dintre noi exista in genele si in comportamentul nostru. Am fost si vom fi intotdeauna unii in lumile celorlalti la un nivel fundamental. Nu exista cu adevarat nici o diferenta intre noi, intre tine si mine, intre locul in care sfarsesc eu si de unde incepi tu. Bineinteles, pe un anumit nivel suntem separati si individualizati, insa legatura noastra esentiala ne face sa ne bucuram de un teritoriu mai mare, mai vast, mai profund al relatiilor interpersonale.

In ochii Mamei Natura, noi suntem mereu in iubire si nu putem exista in afara iubirii, pentru ca suntem cu totii uniti in acest camp unificat in care diferentele dispar. Daca vrem sa imbunatatim o relatie particulara, e bine mai intai sa ne orientam mai intai spre interiorul nostru, sa retrezim izvorul iubirii din inimile noastre prin reconectarea cu izvorul unificator, universal  al iubirii. Fara acest izvor, sentimentul nostru de separare nu poate fi niciodata eliminat; cu el, sentimentul nostru de a fi uniti nu poate sa dispara niciodata. Acesta este scopul suprem al relatiilor, sa trezim si sa traim  experienta unitatii cu si in fiecare persoana pe care o iubim.

(sursa: The woman’s best medicine)

2 gânduri despre “Experienta unitatii in fiecare relatie a noastra

 1. Elena

  E adevarat. Inseamna ca izolarea unei persoane ar putea fi un indiciu ca are o durere in suflet.Intr-o familie armonioasa, are sanse sa fie observata.
  Ganduri bune.
  Imaginea cu ramuri impletite este frumoasa.

  Apreciază

 2. Georgeta

  Într-adevăr superb acest articol, în cuvinte şi imagini:conectarea permanentă la sursă, la Soarele etern, la Lumina nepieritoare, în acelaşi timp cu împletirea sănătoasă a resurselor şi aspiraţiilor fiinţelor. A trăi îmbogăţit de experienţele celorlalţi, cu ei sau în absenţa lor şi a oferi , indiferent de spaţiu şi timp, experienţa ta de viaţă, celor care se pot „conecta” este un dar de care ne putem bucura în orice clipă, cu iubire, în armonie.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s