Cele patru „camere”

Echilibrul intre corpul fizic, minte, emotii si spiritul nostru se poate obtine cand fiecare dintre aceste planuri este cat de cat constientizat si controlat. La urma urmei, toate aceste corpuri sunt ale mele, sunt instrumentele mele si ar trebui sa le pot folosi cand si cum este necesar.

Imi place sa folosesc comparatia cu o casa cu patru „camere”. In general, oamenii fac curatenie si folosesc doar primele trei „camere” ale intregii case, si de obicei dezechilibrat, respectiv corpul fizic (caruia ii acorda o atentie foarte mare, fiind chiar subjugati de cerintele acestuia), mintea (care, daca nu este dezvoltata, lucida si puternica, ne poate face mai multe probleme decat poate rezolva) si emotiile (care au o putere deseori greu de stapanit).

Prea putini intra in a patra „camera”, care este chiar altarul casei, locul in care arde focul sacru al vietii, inima „casei”, si chiar uita uneori ca mai exista , ocupati fiind cu celelalte. Toate religiile si traditiile spirituale ne amintesc de acest spatiu sacru din fiecare dintre noi, de aceasta scanteie de lumina pe care Dumnezeu a pus-o in noi, spre aducere aminte.

Nu se pune problema renuntarii la casa, ca e prea mare si prea greu de intretinut. Mai degraba, aminteste-ti ca tu esti stapanul „casei” tale, cu toate camerele ei. Pentru a avea o „casa” luminoasa, vesela, in care sa iti faca placere sa locuiesti, in care sa poti impartasi bucuria vietii si cu altii, fiecare „camera” si toate impreuna ar trebui sa fie curate, primitoare, cu flori jucause la ferestrele deschise.

Tu folosesti si te bucuri de toate „camerele” vastelor tale apartamente?

2 gânduri despre “Cele patru „camere”

  1. Elena

    Este frumoasa imaginea camerei de suflet; cred ca spui ca ar trebui , cateva momente pe zi sau macar seara, sa intram in linistea ei si sa ne amintim cine suntem.Fiecare merita aceste momente.
    La noi acasa, camera de suflet este camera copiilor, luminoasa si plina de amintirie rasetelor din diminetile insorite.
    Va dorim numai bine, tot binele din lume.Aveti puterea de a va gandi si la altii.

    Apreciază

  2. Pingback: Recomandări articole – lecția 1 curs online | Armonie feminina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s