Puritatea sunetului

Cand eram mica, imi placea sa stau cuibarita in pat, la caldura, si sa ascult sunetul focului in soba. Mama venea dimineata devreme sa il aprinda, cu mult inainte ca oricine din casa sa se trezeasca, pentru a fi cald in camera cand noi, fetele,  ne sculam pentru a merge la scoala.  O auzeam ca prin vis cum intra in camera si deschidea usita de la soba. Primele fosnete inconfundabile ale focului ma faceau  apoi din nou sa adorm, avand pe fata adieri din lumina magica din soba.

Azi dimineata, inainte sa deschid ochii, am auzit aceleasi sunete ca in copilarie. Fara sa deschid ochii, aveam senzatia ca sunt inapoi in camaruta noastra de acasa, cuibarita la caldura. O asteptam pe mama sa vina si sa ne mangaie usor, dupa ce aprindea focul in soba. Auzeam atat de clar acele soapte ale focului din soba de acasa, inconfundabile, si aveam din nou doar cativa ani. Simteam pe fata mangaierea luminii arzatoare din soba, eram din nou copil. As fi ramas asa o vesnicie.

Am revenit in prezent cand am simtit un sarut cald (si nebarbierit) pe obraz. Nu avea cum sa fie mama. Am deschis ochii. “La multi ani, iubita mea dintotdeauna!”

Stia cat de mult imi place acea amintire din copilarie si mi-a facut o surpriza cum numai el putea sa o faca. In urma cu cativa ani inregistrasem sunetul si imaginea focului, pe cand soba veche inca mai era in picioare. El a copiat inregistrarea in laptopul lui cel nou (ASUS N55) si i-a dat drumul inainte sa ma trezesc, de ziua mea.  Cadoul lui nepretuit: un timp magic. Multumesc, iubitul meu romantic!

PS 1: In traditiile spirituale, sunetul si timpul sunt corelate cu energia subtila a eterului. Persoanele cu aceasta energie trezita sunt foarte pure, rafinate, sensibile si intuitive, ele pot avea capacitati telepatice si premonitorii si pot simti lumile subtile (ingerii, spiritele superioare care ghideaza aceasta lume, etc). Acest nivel energetic se poate dinamiza (si) prin posturi yoga, tehnici de respiratie si meditatie.

PS 2: Articolul se bazeaza pe fapte reale (cu mici modificari, pe ici, pe colo, in punctele esentiale)si a fost scris pentru concursul SuperBlog 2011, etapa 1.

3 gânduri despre “Puritatea sunetului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s