Fantasma mea de sâmbătă seara

Am observat că majoritatea bărbaţilor, toţi foştii mei iubiţi, prietenii, inclusiv soţul meu, se joacă pe calculator, uneori destul de mult. Toţi au avut o asemenea perioadă de jocuri pe calculator (unii încă o au). Au un limbaj specific, vorbesc  de niveluri, curse, strategii, etc. Există şi bărbaţi care nu sunt interesaţi deloc de acest domeniu, însă ei reprezintă o minoritate (cel puţin din experienţa mea de până acum). Am încercat şi eu intr-o vreme, însă m-am plictisit destul de repede.

Deja ştiu când soţul meu se joacă la calculator, deoarece tastele au un sunet special datorita vitezei cu care sunt atinse, iar scaunul scârţâie sub el când ia virajele virtuale. Nu prea sunt de acord cu acest mod de petrecere a timpului, mi-am spus punctul de vedere (fără prea mult succes în modificarea comportamentului lui) şi, cuminte, îmi văd de treaba mea in timp ce el se joacă.

Spre marea mirare a celor care mă cunosc,  îmi place emisiunea Top Gear, în care sunt descrise cu ceva umor (mai mult sau mai puţin rafinat) diferite maşini si concursuri distractive. Aşa că mi-au sclipit ochii zilele trecute când soţul meu mi-a arătat pe internet un nou model de calculator lansat de curând in Romania, un laptop cu înfăţişarea unei maşini, şi nu orice maşină, ci Lamborghini, un notebook puternic, dotat special pentru jocuri.  Nu pentru detaliile pe care el mi le explica (procesorul puternic, memoria video specială, rezoluţia, etc), şi nici pentru faptul că e un calculator special înzestrat pentru jocuri (v-am spus părerea mea despre acest subiect), ci pentru că aspectul lui mi-a reamintit de putere, eleganţă, mister.

Uneori mă distrez in sinea mea făcând analogii între un calculator şi posesorul lui. Ştiţi zicala conform căreia câinii seamănă cu stăpânii lor? Mă gândeam că aşa ar fi şi în cazul calculatoarelor (vă amintiţi de calculatorul roz şi pufos al Blondei de la Drept?), doar ca în acest caz posesorii schimbă destul de des “animalul” preferat, cu o frecvenţă dată de măsura posibilităţilor financiare, de interesul specific  şi de informaţiile în domeniu.

Când am văzut cum arată acest laptop ASUS Automobili Lamborghini VX7 (sună sofisticat, nu-i aşa?), mi-am imaginat un dansator elegant, puternic,  cu care nu ar fi necesar să vorbesc prea mult, cu care m-aş potrivi perfect.  Îmi place foarte mult să dansez, însă nu am mai dansat de mult (oare ce m-a oprit?).

Mi-am imaginat o noapte de dans în care aş arde în braţele acestui bărbat misterios, manierat, un gentleman fermecător şi atletic, care îmi ghiceşte mişcările şi pe care nu îl voi mai revedea vreodată. O noapte parfumată, de vară caldă, în care adierea vântului ne răcoreşte şi ne aduce în priviri stelele aprinse.

O noapte în care nu este nevoie de cuvinte, doar de ritm, de unduire şi sincronizare. O noapte în care nu mai există decât muzica şi noi doi, ca unul. O noapte în care îmi rup pantofii pe ringul de dans, în care aş putea merge mai departe, însă nu o fac, pentru a păstra farmecul şi puterea amintirii.

Aşa că zâmbeam îmbujorată, furată de imaginaţie, când soţul meu a terminat descrierea  noii „jucării” proaspăt apărute şi la noi. Mi-a văzut zâmbetul şi privirea. Între noi nu sunt secrete, aşa că i-am povestit fantasma mea şi am râs împreună. Concluzia? Vă las să o ghiciţi…

Acest articol participă la concursul SuperBlog 2011, etapa 3

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog să îl dai mai departe şi să te abonezi la newsletterul Armonie Feminina (în partea de jos stânga a paginii).

4 gânduri despre “Fantasma mea de sâmbătă seara

 1. Elena

  Minunat film, „Parfum de femeie”.Minunate clipe furate vesniciei, cand intalnesti un om cu care te intelegi-comunici dincolo de context.Si deosebit ca le poti impartasi celor dragi.

  Apreciază

 2. alina

  ha ha 🙂
  foarte dragut. la noi chiar au fost manifestari de genul: invata si tu un joc sa-l putem juca impreuna! ar fi foarte frumos.
  mmmmmmmm prefer sa jucam impreuna un joc de handbal (nu zic ca nu o facem), dar la calculator….sorry, nu-i de mine.

  apropos de scartaitul scaunului: pe mine ma distra f tare, cand el, antrenorul unei echipe de fotbal, zvacnea din picioare, sutand mingi imaginare la poarta, in locul jucatorilor lui.
  iar cel mai dragut este faptul ca un joc, heroes 3 (pe care l-am jucat si eu timp de vreo saptamana sau doua pe nivel super incepator), m-a furat si pe mine in asa hal, incat, ore intregi, stau langa el si ma uit de mi se inrosesc ochii (neobisnuiti de atata monitoreala).

  daaaar, la 35 de ani, ca printr o minune: de azi eu nu ma mai joc. si au trecut multe luni de atunci. hm

  Apreciază

  1. eu nu sunt de acord cu pierderea necontrolata a timpului jucand diverse jocuri pe calculator, nopti albe, ochii rosii, lipsa altor preocupari, etc.
   In rest, ideea de a ne juca impreuna sau separat este chiar atragatoare. Sa ne amintim sa fim mereu copii si sa ne jucam!

   Apreciază

 3. Exceptional articol. Ma facut sa visez la o LADY desavarsita, care este prietena mea Erika. O noapte impreuna, dupa un dineu select care e precedat de un spectacol de opera in Paris.
  Costum negru, papion, ceas de buzunar, parfum discret si sobru = eleganta si rafinamentul unui gentleman.

  TE IUBESC Erika. Cu admiratie, Razvi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s