Imaginaţie sau premoniţie? Calculatorul viitorului nu există!

August 2050, casa mea din pădure

Când te muţi în casă nouă, găseşti tot felul de vechituri pe care le-ai păstrat cu sau fără motiv. Aşa e şi acum. Nu prea am răbdare şi îmi vine să le arunc pe toate, o grămadă de cutii păstrate de generaţii. Le scotocesc totuşi, poate găsesc lucruri interesant. Ceva îmi atrage atenţia. Citesc şi nu îmi vine să cred. O ştiam pe bunica preocupată de tehnici yoga, de meditaţie, de spiritualitate, nu de calculatoare!

Şi totuşi, am în faţă transcrierea transmisiunii live pe care bunica mea a făcut-o în anul 2011, pe vremea când era cercetătoare IT (atunci era o meserie de avantgardă, acum nu mai există această ocupaţie). A primit într-o zi misiunea să facă o călătorie în timp, pentru a prospecta piaţa viitorului în domeniul calculatoarelor. Pe atunci, călătoria în timp era foarte riscantă, deoarece exista pericolul să nu te mai întorci… Redau aici acea transcriere, ca să înţelegeti ceva din transformarea ei, şi ulterior a mea:

“Am ţinut ochii închişi de-a lungul călătoriei, conform instrucţiunilor. Îi deschid acum: văd în jurul meu o pădure verde, frumoasă, se aud păsări care cântă. Sper că am ajuns bine, nu văd în jurul meu nimic care să îmi amintească de tehnologia anului 2050 în care ar trebui să mă aflu. Fac câţiva paşi, minunându-mă în continuare de pacea şi frumuseţea pădurii.  Zăresc pe cineva printre copaci şi mă îndrept spre el. E un bărbat frumos, cu o faţă liniştită şi radioasă. Voi reveni cu transmisia în direct după ce discut cu el (oare în ce limbaj vom vorbi?).

Revin în direct după o discuţie foarte interesantă cu un om obişnuit din anul 2050! Am nimerit bine, sunt in anul 2050, nu m-am rătăcit printre meandrele timpului. Acest om mă aştepta, ştia că voi veni. Pădurea aceasta este casa lui şi a familiei sale, o casă plina de surprize. Veti vedea imediat de ce.

În ceea ce priveşte motivul călătoriei mele, nu am veşti prea bune pentru dependenţii de calculatoare. Am fost informată că din anul 2020, după Marea Furtună Solară, toate sistemele electronice au căzut, iar omenirea, aşa cum o ştiam, a fost dată peste cap de intervenţia naturii.

Puţinii oameni care au supravieţuit acestei Furtuni au fost nevoiţi să ia totul de la zero. Însă Furtuna le-a modificat şi lor structura energetică, aşa cum a afectat şi Pământul. Puterea minţii lor a crescut inimaginabil, iar ei nu mai au nevoie de calculatoare!

Rezolvă totul cu puterea minţii, călătoresc instantaneu orinde doresc, pe această planetă sau în alte lumi, în funcţie şi de pregatirea şi nivelul lor energetic. Comunicarea telepatica este instantanee, creeaza orice au nevoie cu mintea (inclusiv casa care se modifică după dorinţele şi necesităţile lor), se însănătoşesc cu ajutorul mintii. Oamenii se ocupă acum mult mai mult de familii, de prieteni, au preocupari spirituale, cred în Dumnezeu, nu mai există războaie, conflicte, asigurări sociale sau politică.

Mi-au spus că, desi Marea Furtună a distrus omenirea aşa cum era ea înainte, este totuşi cel mai bun lucru care li s-a întâmplat. Nu îmi vine să cred, însă am asistat la câteva scene din viaţa lor obişnuită şi m-au convins: Sunt chiar fericiţi!

Dragi oameni din anul 2011, tare mi-ar placea sa raman aici… E atata liniste fata de lumea noastra computerizata si agitata. Ştiu ca trebuie sa ma intorc, insa va anunt ca voi cere micsorarea normei de lucru si ma apuc sa practic meditatia! Predau legatura!”

Acest articol participa la concursul SuperBlog 2011, etapa 5.

3 gânduri despre “Imaginaţie sau premoniţie? Calculatorul viitorului nu există!

  1. Pingback: Povestirile unei Seherezade moderne (14 – O istorie închipuită a tehnologiei) | Armonie feminina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s