Tehnica săptămânii – Salutul Soarelui

Salutul Soarelui este o tehnică yoga foarte dragă mie, pe care o fac de fiecare dată în cadrul programului pentru femei.

Surya namaskara („Salutul soarelui”) este o tehnică yoghină complexă care îmbină anumite posturi (asana-e) realizate dinamic cu modularea suflului. În mod traditional, Salutul soarelui se realiza dimineața la răsărit sau seara la apus, cu fața catre soare. Există mai multe variante ale acestui exercițiu, însă toate se bazează pe curgerea armonioasă a unor posturi yoghine realizate corelat cu inspirația, expirația sau retenția suflului. Varianta prezentată aici a fost popularizată de Andre van Lysebeth și Svami Satyananda, discipolii lui Svami Shivananda.

Mulți yoghini o recomandă la începutul practicii yoga, dimineața devreme, deoarece este o tehnică ce tonifică întreaga musculatură, face să crească ritmul cardiac în mod armonios, amplifică amplitudinea respirației, elasticizează încheieturile și tendoanele. Realizată dimineața, după acțiunile de purificare recomandate la începutul zilei, ne aduce o stare tonică și dinamică pe tot parcursul zilei, multă încredere, forţă interioară, demnitate.  

In filmulețul următor este explicată pe scurt modalitatea de execuţie. Etapele sunt prezentate succint în imaginea alăturată. Tehnica este descrisă pe larg în cadrul cursului de yoga al centrului Kamala, inclusiv în cursul online (mentoryoga.com). Dați clic pe poză pentru a o mări și salva în calculatorul vostru.

În această săptămână (23-30 ianuarie), vă propun să o facem zilnic de minim 5 ori (va dura aprox. 5 minute). Vom crește apoi cu câte o execuție pe săptămână, astfel încât la sfârșit vom ajunge la 12 execuții zilnice. Succes!

Un gând despre “Tehnica săptămânii – Salutul Soarelui

  1. Pingback: Sanatate feminina - 5 practici pentru femeia plina de viata - In cautarea feminitatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s