Sunetul frumuseţii

Mi-ar plăcea să ascult sau să realizez o emisiune radio despre frumuseţe şi iubire. Aş numi-o „Sunetul frumuseţii”, şi aş încerca să redau în cuvinte (chiar dacă sunt imperfecte) frumuseţea fizică, a sentimentelor, a gândurilor, a idealurilor, a dorului de Dumnezeu.

Există o frumuseţe absolută, care se regăseşte în fiecare asemenea plan, cu multe nuanţe. Frumuseţea înseamnă şi iubire, înseamnă şi adevăr. Aş vrea să pot suprinde în cuvinte acest arhetip, să reamintesc oamenilor că există un limbaj universal al frumuseţii şi iubirii.

Mi-ar plăcea să ascult poeţii vorbind despre femeia frumoasă, scriitorii care scot din timp clipe de minunare şi extaz, oamenii de ştiinţă apreciind frumuseţea unei ecuaţii care explică ceva din acest univers şi apropie sufletul uman de ceva mai mare decât el. Chiar şi numai documentarea pentru o asemenea emisiune ar însemna mult pentru un suflet însetat. Cum ar fi ca medicii să recomande celor bolnavi o doză zilnică de frumuseţe?

Aş scoate din arhive înregistrări cu interpretări ale marilor actori, dar aş invita şi ascultătorii să împărtăşească din frumuseţea vieţii lor, sigur au multe de spus. Aş folosi drept fundal şi în pauze doar muzică bună, care răscoleşte şi înalţă şi cutremură sufletul, amintindu-i de lucruri uitate.

Cine vrea să audă, va auzi astfel sunetul frumuseţii.

2 gânduri despre “Sunetul frumuseţii

  1. Superb articol.Iar designul se potriveste perfect metaforelor scrise din suflet.Demult nu am mai citit cuvinte asa de profunde si de naturale.”Cum ar fi ca medicii să recomande celor bolnavi o doză zilnică de frumuseţe?”
    Cred ca daca ar face , lumea insasi ar fi mai frumoasa.Si mai sanatoasa.De asta nu recomanda acest lucru doctorii.Daca nu ar mai fi nevoiti sa recomande retete, ei din ce ar trai?:-)).Si poate nici lor nu li s-a predat la Facultatea de Medicina ce inseamna doza de frumusete.Exista asa ceva?Exista Algocalmin sau alte remedii pentru dureri de cap.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s