Naştere cu peripeţii

„Draga mea,

S-au petrecut multe de când nu ne-am văzut. Am început să predau programul pentru femei (cel de care ţi-am povestit), am fost cu cortul în Retezat, dar cel mai impresionant eveniment  a fost faptul că am asistat la naşterea Vivianei, fetiţa verişoarei mele, Stela. E o poveste lungă.

S-a întâmplat pe 10 octombrie. Stela era deja nerăbdătoare, fetiţa ei din burtică se liniştise, semn că se pregătea să iasă afară. Stela mă chemase la ea, în Londra, pentru că urma să nască în câteva zile şi m-a rugat să fiu cu ea.  

Preocupat de siguranţa ei şi a viitorului copil, soţul ei îi cumpărase de curând o maşinuţă simpatică şi confortabilă, de calitate japoneză: noua generaţie de Toyota Yaris, opţiunea Sol, cu 9 airbaguri (pe care ea  spera să nu le vadă vreodată). Stela abia aştepta să mi-o arate, deşi eu nu sunt mare fan auto. Maşina avea tot felul de “jucării” utile, pornind de la faptul că motorul pornea cu ajutorul unui buton, nu cu o cheie, aşa cum eram obişnuite.  Mi-a plăcut şi mie să o conduc, pentru că se putea strecura prin traficul din oraş, era agilă şi uşor de condus, plus că era mult mai ecologică decât altele  şi consuma puţin.

În ziua în care s-a născut Viviane, plecasem spre parc, să ne plimbăm. Dar nu am mai ajuns acolo. Am fost prinse într-un blocaj rutier care a durat câteva ore, fusese un accident grav, am aflat mai târziu. Însă noi aveam multe de împărtăşit şi ne-am simţit foarte bine, chiar dacă am stat cu maşina pe loc. Nu am simţit când a trecut timpul, până s-au aprins singure farurile, începea să se întunece.

Nu plec nicăieri fără muzica mea de relaxare, maşina avea sistem multimedia Toyota Touch and Go, cu ecran tactil, aşa că am conectat la portul usb din torpedou hard disk-ul meu portabil şi ne-am relaxat cu sunetele naturii, în loc să ne deranjeze claxoanele altor şoferi supăraţi. Am întins bancheta din spate, iar Stela mi-a arătat ce a învăţat ea la cursul de yoga pentru femei însărcinate pe care îl urmase. Da, chiar acolo, în maşină, avea spaţiu suficient.


Fără veste, Stela a început să aibă contracţii puternice şi mi-a spus că simte că a venit momentul. Trebuia să gândesc rapid. Eram în mijlocul Londrei, într-un blocaj rutier, iar ea năştea! Nu aveam experienţă în domeniu, credeam că vom merge la un spital, nu ştiam cum aş putea să o ajut.

Privirea mi-a căzut pe ecranul de pe bord, găsisem soluţia. Am căutat rapid o parcare în apropiere, prin sistemul Touch&Go şi imediat ce maşinile au început să înainteze, ne-am îndreptat spre ea. Era cam aglomerată, am parcat însă foarte uşor, cu ajutorul camerei video pentru marşarier.

Am început să o masez uşor, pentru a o relaxa. Între timp, am sunat la 112, folosind sistemul BlueTooth de la bord, şi am urmat instrucţiunile date de ei (noroc că ştiu bine engleza). Stela era calmă, respira profund , nu avea dureri prea mari, şi îmi spunea zâmbind că îşi simte copilul venind pe lume (nu degeaba învăţase ea toate exerciţiile acelea la cursul de yoga). 

Când a ajuns ambulanţa la locul unde ne aflam, o aveam deja pe Viviane în braţe şi îi curăţam faţa şi nasul, fiind în contact continuu cu cei de la 112. Stela a fost dusă împreună cu fetiţa nou-născută la spital, unde le-am revăzut curând, sănătoase.  

 

În România încă nu avem toate facilităţile maşinii care ne-au ajutat atât de mult în Londra. Acum, când îţi povestesc, simt din nou toate emoţiile de atunci. Stela a fost  mult mai calmă decât mine, se pregătise mult pentru momentul acela.  Doar locul nu a fost chiar cel mai clasic, însă suficient de confortabil pentru o naştere în mijlocul traficului aglomerat din oraş.  

Te îmbrăţişez şi sper să ne vedem curând! V.”

Acest articol participă la concursul SuperBlog 2011, etapa 8. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s