Proiect – tabără de corturi pentru femei

În cadrul programului Armonie Feminină, m-am gândit de mult să organizez o tabără de corturi, de câteva zile, doar pentru femei. Acum a venit vremea aşternerii acestui proiect pe hârtie şi curând, sper, să  îl aducem la viaţă.

Indiferent de condiţia ei fizică, orice femeia ar putea participa, şi va fi surprinsă, în mod plăcut, să constate că, după câteva zile în aer liber, confruntată cu provocările şi frumuseţea naturii, se va regăsi mai puternică şi mai încrezătoare în forţele ei. Nimeni nu poate fi depresiv sau negativ când face mişcare, când este activ, mai ales fizic, într-un mediu natural şi regenerant.

În această tabără, vom lăsa deoparte, pentru câteva zile, toate solicitările şi aşteptările vieţii. Vom putea să ne amintim de misterul, forţa şi frumuseţea noastră interioară, să ne relaxăm şi să ne refacem energetic şi spiritual.

Vom face drumeţii pe jos şi cu bicicletele, yoga în natură, exerciţii de respiraţie şi meditaţie, vom învăţa să recunoaştem plantele medicinale, vom face meditaţii cu elementele naturii, iar seara, discuţii pe teme de interes feminin, poezie şi dans în jurul focului de tabără. Va fi o aventură atât în natura exterioară, cât şi în cea interioară. O adevărată terapie pentru trup şi suflet!

Deja există un grup de femei care participă la seminariile acestui program, din mai multe oraşe ale ţării. Din câte le cunosc, ar fi încântate de un asemenea proiect al reîntâlnirii noastre, şi cu Natura.  

Mersul pe bicicletă nu se uită şi, pentru că nu avem toate dintre noi echipamentul adecvat, vom închiria biciclete şi suporţi de biciclete pentru câteva din maşini (vom lua suporţi pe cârlig, e cam greu să ridicăm toate bicicletele pe maşină). Vom alege trasee uşoare şi accesibile, nu vom face competiţie, ci ne vom bucura împreună de mişcare şi peisaj.

Corturi avem, ne mai trebuie saci de dormit şi celelalte echipamente pentru munte (bocanci, rucsac, etc. ). De partea cu bucătăria se va ocupa O., care ne delectează  la fiecare întâlnire cu bunătăţi, însă toate vom participa la pregătirea mesei.

Mai rămâne să stabilim data şi locul (avem timp până la primavară, poate chiar şi în toamna aceasta), şi să sperăm că vremea va ţine cu noi.

Voi ce părere aveţi de acest proiect?

Acest articol participă la concursul SuperBlog 2011, etapa 9.

8 gânduri despre “Proiect – tabără de corturi pentru femei

    1. Si eu sunt friguroasa, insa vom avea grija de foc (atat exterior, cat mai ales sufletesc), si vom avea si haine groase. E mai bine vara, insa si pe vremea asta se poate merge. Intr-adevar, trebuie sa ai echipament adecvat.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s