Prin ochii lui Dumnezeu

Tehnica numită „Prin ochii lui Dumnezeu” ne permite să privim realitatea din perspectiva lui Dumnezeu, dacă putem spunem aşa. Fără să mai păstrăm nici o umbră de iluzie, vedem lucrurile într-un mod cu totul nou, observând văluri în interiorul altor văluri şi realităţi în interiorul altor realităţi.

 1. Începeţi prin a vă aşeza confortabil, vă relaxaţi şi vă goliţi mintea de probleme, preocupări, griji. Observarea curgerii liniştite a respiraţiei vă poate ajuta să vă liniştiţi gândurile.

 2. Imaginaţi-vă că vă aflaţi singur pe o plajă, într-o zi caldă şi însorită. Puteţi să uitaţi de toate grijile şi problemele dumneavoastră cât timp vă aflaţi pe această plajă. Priviţi împrejur şi descrieţi lăuntric ceea ce vedeţi. Observaţi cum vă simţiţi.

 3. La unul din capetele plajei se află o casă nelocuită cu trei încăperi. Mergeţi către această casă.

 4. Intraţi pe uşa din faţă a casei. Prima încăpere în care pătrundeţi are pe perete o oglindă mare. Opriţi-vă în faţa oglinzii şi priviţi-vă în ea. Vă puteţi vedea în detaliu. Urmăriţi să observaţi cât mai multe aspecte puteţi în legătură cu imaginea dumneavoastră din această oglindă. Cum vă simţiţi în timp ce faceţi asta?

 5. După câteva minute în care aţi examinat imaginea proprie, intraţi în următoarea încăpere. Şi aici se află o oglindă. Dar este o oglindă fermecată, care vă permite să vedeţi cum arată Dumnezeu. Lăsaţi-vă imaginaţia să zboare şi presupuneţi că aceasta este o fereastră către ceruri şi că prin ea îl puteţi vedea pe Dumnezeu. Petreceţi câteva minute cufundat în această experienţă de a vedea imaginea lui Dumnezeu.

 6. Acum întraţi în cea de-a treia încăpere. Aici se află o altă oglindă mare. Când vă veţi opri în faţa ei, veţi trăi o experienţă ce reprezintă într-un anumit sens combinarea celor din camerele anterioare. Priviţi-vă propria imagine din oglindă şi trăiţi în acelaşi timp prezenţa Divinităţii. Cu alte cuvinte, în această oglindă vă veţi vedea pe dumneavoastră aşa cum vă vede Dumnezeu. Închipuiţi-vă că imaginea din oglindă este imaginea proprie, iar cel care priveşte este Dumnezeu. Priviţi-vă prin ochii lui Dumnezeu – ca să spunem aşa – şi observaţi cum arătaţi din perspectiva Divinităţii.

 7. Când vă vedeţi cu ochii lui Dumnezeu, observaţi cum vă simţiţi şi cât de diferit vă simţiţi faţă de experienţa cu prima oglindă.

 8. Când aţi terminat, părăsiţi casa refăcând invers acelaşi traseu pe care aţi intrat. Întoarceţi-vă la locul de pe plajă unde aţi început exerciţiul şi aşezaţi-vă sau întindeţi-vă pe nisip, simţindu-vă liber, relaxat şi total liniştit. Rămâneţi acolo timp de câteva minute. Reveniţi apoi gradat, deschideţi ochii şi reveniţi la activităţile cotidiene, privind de această dată totul prin ochii voştri, ochii lui Dumnezeu.

 În ochii lui Dumnezeu suntem perfecţi. Fiecare moment, pe măsura desfăşurării Creaţiei lui Dumnezeu, este un nou început. Fiecare moment este o nouă şansă de a fi în mod deplin cine suntem sau chiar cine credem că vrem să fim.

(Am practicat această tehnică în urmă cu mulţi ani, la un seminar. Pe mine m-a ajutat mult atunci să mă văd profund, cu adevărat, aşa cum sper să vă ajute şi pe voi)

Un gând despre “Prin ochii lui Dumnezeu

  1. Ana

    Un om obisnuit cu tv, internet (derularea rapida a imaginilor) si cu o imaginatie bogata ar putea inchide ochii, ar patrunde in ganduri si ar spune:”Buna ziua, Doamne.Multumesc pentru inca o zi, asa bun sau rau cum sunt.Ce pot sa fac pentru tine?”
    Pentru multa lume este frig, foame, durere.Gandul ca Dumnezeu este cu tine, chiar daca gresesti in viata ta simpla, ajuta sa rabzi.
    Ganduri bune si sanatate la toata lumea si la fiecare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s