Despre blogeri şi autonomie

Consider că, pentru a se maturiza, omul are nevoie de contact social (nu doar online). Fără repere umane în jurul lui, fără oameni de calitate care să îi arate jaloanele şi pericolele drumului, există pericolul rătăcirii, mai ales acum, când internetul îţi poate fura viaţa reală, dându-ţi în schimb un surogat de personalitate.

Am intrat de curând în universul online, la care nici nu visam când eram copil. Descopăr în fiecare zi ceva din fenomenul Social Media şi încep să înţeleg potenţialul unei comunităţi de oameni care scriu liber despre diverse teme, specializate sau de interes general. Abia în cadrul concursului Superblog 2011 (la care m-am înscris din curiozitate şi dorinţă de auto-depăşire) am întrezărit o lume nouă, paralelă (din perspectiva planului de acţiune), care are totuşi rădăcini adânci în societatea actuală: lumea blogerilor (adică a celor care se exprimă pe un blog personal, ca acesta pe care scriu acum:) ).

E bine să te simţi liber, creativ, să înveţi, să poţi exprima opinii, păreri, să creezi curente de opinie sau direcţii educative. Lumea se poate schimba prin maturizarea fiecăruia dintre noi (iar cel care spune că nu mai are nimic de învăţat, să se mai gândească). 

Acest suflu nou, tânăr, autonomia viziunii personale, independenţa atitudinii pot fi ajutate de o infrastructură adecvată, de o autonomie materială, concretă. Din acest punct de vedere, apreciez ajutorul motorizat pe care cei de la Autonom l-au oferit campaniilor #prin Sibiul meu şi Cluj Brand Tour. La aceste întâlniri au fost scoşi din casă (a se citi din faţa calculatoarelor) blogeri din toată ţara care, împreună cu organizatorii inimoşi, au redescoperit lucruri uitate despre ţara noastră şi oamenii ei, iar ulterior le-au împărtăşit pe blogurile lor.

Mi-ar plăcea ca Autonom să organizeze sau să participe şi la alte asemenea proiecte (mi-ar plăcea chiar să mă implic în organizarea lor), alături de alţi blogeri entuziaşti, proiecte legate de:

tradiţii româneşti, care sunt cunoscute şi apreciate mai mult în afara ţării decât de unii dintre noi,  

monumente naturale, grupate pe zone geografice, pe tematică

– în afară de cunoscutele Redescoperă România şi #prinoraşulmeu.

În plus, aş fi încântată să primesc sfaturi de la specialiştii Autonom legate de modul în care să conduc maşina în situaţii diverse. Vă aduceţi aminte că o firmă de asigurări din SUA a câştigat foarte mult nu atât din urma vânzării asigurărilor, cât din faptul că i-a învăţat pe oameni să trăiască sănătos, ceea ce a dus la creşterea mediei de viaţa, adică şi a duratei de cotizare la asigurări :). Îmi place să conduc, Autonom are de închiriat maşini bune, cred că ar avea doar de câştigat dacă ar oferi şi experienţă în domeniul întreţinerii sau condusului maşinilor, în afară de punctualitate şi corectitudine.

În încheiere, despre concursuri (o modalitate de promovare de ambele părţi).

Ce-ar fi dacă Autonom ar organiza un concurs între blogurile unor proiecte la care participă oameni din toată ţara (cum ar fi de exemplu seminariile din programul Armonie Feminină, prezentat pe blogul meu)? În urma concursului, blogerul premiant, în loc de coroniţă, ar primi cadou… transportul participanţilor la evenimentul respectiv, cu mediatizarea corespunzătoare.

Relaţia pe termen lung dintre blogeri şi Autonom e abia la început. Mai e loc să ne cunoaştem mai bine, mai e loc de multe idei şi reuşite, de ambele părţi.

Acest articol a fost scris pentru etapa 24 a concursului SuperBlog 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s