Cadoul meu de Crăciun

Pentru mine, Crăciunul este aniversarea naşterii copilului Iisus, simbol al copilului sfânt din sufletul fiecăruia dintre noi. Există multe teorii legate de originea acestei tradiţii, însă nu mă apuc acum de dezbateri teologice sau filozofice. Doar vreau să sărbătoresc.

De Crăciun, las deoparte grijile facturilor şi ale trecerii timpului. E o zi de naştere a copilului din noi. De aceea, fac daruri având în gând iubirea, puritatea, înălţarea sufletească. Mai mult decât cadoul propriu-zis, pentru mine e important simbolul spiritual, reamintirea sfinţeniei, a frumuseţii, a luminii din inima noastră. E o sărbătoare a iubirii (şi nu doar în familie, ci faţă de toţi oamenii, care sunt şi ei copii în suflet).

Azi îmi las imaginaţia să zboare, încerc să creez o imagine a cadoului de Crăciun perfect pentru mine. Copilul meu interior îmi şopteşte jucăuş că am voie să cer orice…

Din prima parte a cadoului, sub brad încape doar “buzduganul” trimis înainte: un bilet pentru o călătorie spirituală în jurul lumii (pentru două persoane, bineînţeles, îmi place să împart cadourile cu cei dragi). De fapt, cadoul ar consta din timpul magic al acestei călătorii (nu doar costurile aferente 🙂 )

(foto)

Câteva luni sau chiar un an în care să călătoresc, să explorez locuri noi, să mă cunosc pe mine însămi şi să cunosc oameni frumoşi din toată lumea. Să vizitez templele indiene, moscheile musulmane, corturile indienilor americani, altarele budiste, să fiu alături de oameni când se roagă, când contemplă frumuseţea, să văd misterul din ochii copiilor de pe toate continentele.

M-aş opri pentru retrageri spirituale în centre de meditaţie, aş participa la sărbătorile şi ritualurile locale, pline de viaţă şi de pitoresc, mi-aş trezi şi dezvălui lumina din suflet în contact cu alţi “oameni-lumină” (vă amintiţi gândul zilei de ieri: “Când mergi pe stradă, să mergi ca o lumină…”).

Şi, ca să nu mă pierd pe drum, mi-ar plăcea ca a doua parte a cadoului să fie o balanţă, ca cea de la magazinul Borealy (foto), care să îmi amintească mereu de echilibru, de lucrurile importante în viaţă, oriunde şi cu oricine m-aş afla.

În sfârşit, cadoul ar fi completat de cărţi. Poezii de iubire sau imnuri mistice, din toate tradiţiile spirituale, cu care să îmi aprind sufletul de dor de Dumnezeu, când mai uit.  Aşa mi-ar plăcea să arate cadoul meu…

Voi ce cadouri de Crăciun aţi vrea să primiţi sau să dăruiţi? Scrieţi-mi, puneţi pe hârtie lista, îndrăzniţi să visaţi şi aveţi încredere că veţi fi ascultaţi…

Acest articol a fost scris (şi) pentru etapa 26 a concursului SuperBlog 2011.

2 gânduri despre “Cadoul meu de Crăciun

  1. nedeia

    cred ca cel mai frumos cadou ar fi acela care ar face brusc posibil sa imi petrec tot restul zilelr facand cu adevarat ceea ce imi place, fara grija zilei de maine, fara grija ca acest lucru ii va afecta viitorul copilului meu. As vrea sa fiu libera de restrictiile acestea si sa imi pot explora cu adevarat sinele.

    Apreciază

  2. Pingback: SuperBlog 2011 – premii speciale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s