Două luni de viaţă, două luni de SuperBlog

Acesta este ultimul articol pe care îl scriu pentru concursul SuperBlog 2011, etapa 33. Două luni, 33 de articole, descoperiri atât în plan tehnologic, cât şi personal.

Am intrat în acest concurs cam “cu ochii închişi”, fără să fiu atentă la toate detaliile regulamentului. M-a tentat ideea de a-mi testa creativitatea (de care e nevoie pentru a scrie şi menţine un blog), m-a ispitit posibilitatea de a face cunoscut programul Armonie feminină şi prin participarea la concurs, în afară de premiile posibile. Timpul va arăta dacă am reuşit în ce mi-am propus.

Fiind prima oară într-o asemenea competiţie, a fost uneori cam dificil să ţin ritmul cu termenele probelor, deşi sunt obişnuită cu aşa ceva, după ce am fost redactor şef doi ani la revista Elixirium. Documentarea a durat mai mult, fiind domenii absolut noi pentru mine, însă efortul de a preda articolele la timp a meritat. Am învăţat să scriu articole mai bine, mai repede :), am căpătat încredere.

În ceea ce priveşte organizarea: dacă juriul ar fi mai transparent în ceea ce priveşte criteriile de notare (cum a fost HN Hotel, de exemplu), acest lucru ar fi de folos pentru toată lumea: participanţii ar fi ajutaţi să se perfecţioneze, iar sponsorii ar primi articole mai bune. De asemenea, consider că ar fi util dacă la fiecare probă ar fi afişat undeva clasamentul etapei respective. Să învăţăm de la cei mai buni, merită să îi cunoaştem.

O dificultate a mea (şi nu doar a mea) a fost legată de partea tehnică (deşi nu se punea accent pe ea, teoretic cel puţin), aşa cum pentru cei obişnuiţi cu tehnologia poate a fost greu să scrie despre modă. Cel mai dificil a fost să găsesc “poveştile” în care să îmbrac temele articolelor. Şi acum mă minunez că am primit o notă mai mare decât majoritatea, la o probă sponsorizată de AMD despre un procesor, pentru o idee venită în ultimul moment.

Un aspect controversat a fost lungimea articolelor. Recomandată a fi “între 300 şi 600 de cuvinte”, regulă deseori nerespectată, dar nici penalizată.  Poate se va rezolva la următoarea ediţie.

În rest, participarea la concurs a fost o experienţă reuşită pentru mine, care mi-a deschis orizonturi noi (tehnologice, dar şi social media). Mă bucur că m-a ajutat Dumnezeu să termin concursul, am o senzaţie de triumf şi bucurie (Am reuşit!). Încă nu ştiu dacă voi participa la anul, deocamdată mă relaxez şi aştept rezultatele :).

2 gânduri despre “Două luni de viaţă, două luni de SuperBlog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s