Definirea „vocii” personale

Sâmbătă am participat la gala de premiere a concursului SuperBlog 2011, la Bucureşti. 200 de bloguri înscrise, 71 finalişti. Armonie Feminina a ocupat locul 11. În afară de premiile valoroase, ceea ce a contat în perioada competiţiei a fost faptul că am învăţat să am încredere în modul în care mă exprim, inclusiv (sau mai ales) în scris. Am învăţat să îmi comunic ideile concis, creator, cu impact, cu încredere.

Cu ocazia acestei gale, am cunoscut oameni interesanţi, profunzi, amuzanţi sau prea serioşi. M-am simţit ca la olimpiadele din liceu, unde se adunau tineri inteligenţi, care ştiau şi să se distreze după probele dificile.

Recomand participarea la acest concurs oricui doreşte să îşi perfecţioneze abilităţile de comunicare, căci este una din modalităţile de descoperire, de definire a „vocii” proprii, indiferent de subiectul cerut. Nu este uşor, dar niciodată cunoaşterea de sine nu a fost facilă. (Nu este singura metodă, bineînţeles. Funcţionează doar dacă ai un blog şi vrei să participi la un concurs.)

La urma urmei, de când nu aţi mai participat la un maraton care să vă provoace, într-un domeniu mai mult sau mai puţin familiar? Vă invit să vă depăşiţi limitele, să descoperiţi de ce sunteţi în stare, făcând ceva nou în fiecare zi, indiferent dacă este o excursie în munţi, organizarea unei cine festive sau înscrierea la un curs de transformare spirituală. Ieşiţi din monotonia şi adormirea unei vieţi placide, fără scânteie, în care credeţi că ştiţi totul şi că nu puteţi schimba nimic.

Trăiţi-vă viaţa cu pasiune, cu încredere, cu bucurie. Ce aveţi de pierdut?

PS.- pentru colegii mei din concurs

Ataşez aici un tabel xls cu toate notele finaliştilor, la toate probele. Clasamentul fiecărei probe poate fi aflat prin aranjarea crescătoare sau descrescătoare a listei pe coloana corespunzătoare –clasament superblog pe etape

10 gânduri despre “Definirea „vocii” personale

 1. Albert

  Iti multumim pentru clasamentul final pe etape si bloguri. Este un efort de apreciat! L-am salvat si eu 🙂
  Chiar daca este dificil sa gestionezi asteptarile tuturor celor implicati, ne bucura ca am cunoscut niste oameni extraordinari in ultimii 4 ani, de cand organizam SuperBlog-ul.

  Apreciază

 2. As vrea sa te intreb ceva, stiu ca nu e prea frumos, dar mi-ar placea sa stiu: cei care se tin tari pe pozitii si finalizeaza competitia primesc ceva? 🙂
  Apropo, imi place joaca asta cu tine, din clasament , deocamdata: ba eu sunt pe 20 si tu pe 21, ba invers… 🙂
  Te pup si spor la SuperBlog 2012. Sa ne vedem si citim cu bine!

  Apreciază

  1. Finalistii câstigă în primul rând încredere și putere interioară. Și experiență.
   Cunoști acel sentiment de triumf că ai terminat un maraton, indiferent de locul pe care ai ieșit? E unul din cele mai dorite parfumuri pentru mine, parfumul victoriei 🙂
   Succes mult și ție.

   Apreciază

    1. Din cate am observat, cei care participa la gala de premiere primesc de obicei premii suplimentare de la sponsorii prezenti, fara a fi o regula din asta. De exemplu, in afara de premiul castigat anul trecut, am primit la gala (doar pt ca m-am aflat in sala si am fost finalista) urmatoarele: de la Asus o umbrela foarte buna si frumoasa, rezistenta, si niste accesorii pt curatat tastatura, ecran etc, si de la Real un ruccsac de calitate (din cele descrise intr-un articol din concurs). Daca locuiesti atata de departe, intr-adevar, poate nu e financiar recomandabil sa vii la Bucuresti doar pentru asta, decat daca ai de luat un premiu mare (care oricum iti vine prin posta sau mail) sau vrei sa mentii apoi relatiile sau se iveste o posibilitate de parteneriat, etc. Eu fiind din Brasov, mi-a placut sa am o seara frumoasa in Bucuresti (bineinteles ca am fost cu sotul meu si ne-am plimbat, plus ca am beneficiat de cazare gratuita la un hotel deosebit).

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s