7 săptămâni pentru o viață frumoasă – mini-curs Armonie feminină

Începând de luni, 23 ianuarie 2012, timp de 7 săptămâni (până pe 11 martie), vă invit să participați la cursul online gratuit Armonie feminină.  

Ideea principală a acestui program pentru femei este echilibrul şi unitatea între corpurile fizic,  emoţional, mental şi spiritual. Adică să se acorde timp (zilnic) pe cât posibil egal pentru toate aceste părţi ale noastre, pentru atingerea şi recunoaşterea armoniei în viaţă (bineînţeles, cu specificitate feminină, căci programul se adresează femeilor).

Întregul este mai mult decât suma părţilor, cu alte cuvinte fiecare dintre noi este mai mult decât corp, emoții, gânduri, aşa că prin acest program vă propun să ne reamintim împreună ceea ce suntem în esenţa noastră, să retrezim, să redevenim conştiente de ceea ce uneşte şi dă armonie tuturor acestor aspecte ale noastre. Avem uneori intuiţia a ceea ce înseamnă aceste cuvinte când suntem fericite, când iubim, când simţim acel ceva din adâncul sufletului nostru care dă sens, frumuseţe şi mister vieţii.

Programul va putea fi urmat de fiecare dintre voi în ritmul propriu, acasă. În fiecare zi de luni, timp de 7 săptămâni, veți primi sfaturi și recomandări de urmat în acea săptămână, pentru relaxarea și energizarea corpului fizic, pentru echilibrarea corpului emoțional, pentru forță și liniște mentală, pentru (re)descoperirea sacrului, a ghidării superioare, divine, în viață.

Veți primi teste de autocunoaștere pe care să le completați personal, înregistrări audio sau video cu tehnici de respirație, de relaxare sau de energizare, sugestii referitoare la atitudinile interioare, idei-forță pentru săptămâna respectivă. Nu vor fi doar lucruri de citit (ar fi prea simplu, nu-i așa?), ci veți primi teme de rezolvat (nu se dau note, doar voi sunteți cele care veți beneficia de propria dezvoltare personală și spirituală).  Vă recomand să aveți un jurnal în care să notați elementele și progresele individuale din timpul acestui program.

O parte din elementele cursului vor fi postate și pe blogul Armonie Feminină, și puteți pune întrebări sau comentarii la fiecare asemenea articol, răspunsurile fiind utile tuturor participantelor.  Celelalte elemente le veți primi prin email.

În timpul acestui mini-curs de 7 săptămâni (23 ianuarie – 11 martie), veți primi asistență și consultanță individuală gratuită, online sau telefonic.  Voi răspunde la toate mesajele cu întrebări legate de aspectele programului și putem programa chiar întâlniri, discuții individuale pe messenger sau skype.  Pentru persoanele din Brașov, există și cursul săptămânal Armonie Feminină care are loc în fiecare luni, între orele 19-20.30, la sala centrului Kamala (str. 13 Decembrie 94, etaj 3, sala 20).

Vă puteți înscrie la acest mini-curs până pe data de 5 februarie inclusiv (primele două săptămâni din cele șapte ale cursului). Cursul va fi reluat periodic.

Singura condiție este să subscrieți la blogul armoniefeminină (pentru a primi noutățile specifice), dacă nu sunteți deja abonate, și să vă anunțați participarea la mini-curs printr-un email trimis pe armoniefeminina(at)gmail.com (vă respect intimitatea și nu vă voi folosi adresa pentru alte scopuri). În acest mesaj vă rog să precizați motivul personal pentru care doriți să urmați cursul, eventual situația specifică pe care doriți să o îmbunătățiți, pentru a putea individualiza recomandările cursului.

Vă doresc succes în urmarea și aplicarea practică a acestui mini-curs online!  E doar începutul! Fiți perseverente și deschise către un mod de viață plin de semnificație, de energie și frumusețe!

–––––––––––––––––––––––-

Câteva teme din cuprinsul programului Armonie Feminină (clasificarea are doar scop didactic, toate elementele sunt intercorelate )

(ele nu pot fi cuprinse toate în acest mini-curs online, și sunt abordate în cadrul seminariilor specifice):

1. fizic:

– tehnici statice şi dinamice din hatha yoga, salutul soarelui

– elemente de dans şi fitness

– exerciţii de relaxare, yoga nidra (yoga somnului conştient)

– tehnici de masaj

– sfaturi și recomandări pentru rezolvarea unor probleme de sănătate feminină

– elemente de alimentaţie naturală

– tipologii constituţionale şi armonizarea lor (inclusiv un test de determinare şi indicaţii personale)

2. emoţional:

– înţelegerea mesajului emoţiilor

– tehnici de ritmare a respiraţiei, pentru control emoţional şi mental

– metode de amplificare a încrederii în sine, teste şi jocuri de autocunoaştere

– exerciţii de deschidere a sufletului

3. mental:

– jocuri de concentrare, de memorie

– meditaţii ghidate, cu vizualizare

– metode de purificare mentală, de liniştire a minţii

4. spiritual

– arhetipuri feminine (Mama, Iubita, Amazoana, Femeia Mistică – din tradiția occidentală, dar și Dasha Maha Vidya (Cele 10 Mari Înţelepciuni din tradiția tantrică) reflectate în femei)

– despre Hridaya Yoga (Yoga Inimii Spirituale)

– unitatea Siva-Sakti (Principiul Masculin – Principiul Feminin)

– despre sacrul din viața de zi cu zi

– diferite tipuri de meditaţie

– despre linişte şi „timp pentru tine însăţi”

– retrageri spirituale.

Vă aștept mesajele de înscriere pe adresa armoniefeminina(at)gmail.com!

În încheiere, vă invit să vizionați acest videoclip frumos. Îndrăzniți să credeți că fiecare zi este o zi specială, fiecare om este unic și deosebit!

31 de gânduri despre “7 săptămâni pentru o viață frumoasă – mini-curs Armonie feminină

 1. gabriela

  voi urmari cu drag cursul online…pentru ca sunt o adepta a armoniei…este minunat ce faci pentru femei Veronica…mult succes!
  cu iubire gabriela …curtea de arges

  Apreciază

 2. Dragele mele, sunteti toate binevenite la acest curs. Asa cum am mentionat in anunt, o parte din elementele cursului vor fi trimise prin email, o parte vor fi postate pe blog. De aceea, va rog sa specificati adresa de email pe care sa va trimit lectia saptamanala (ma refer aici la comentariie anonime ale celor care vor sa urmeze cursul) si… sa va abonati la blog (singura conditie pe care am pus-o pentru a participa la acest curs gratuit).

  Apreciază

 3. intrebare..cand fac meditatia pt inceput..(dupa care urmeaza salutul soarelui,jurnalul)..simt o dinamizare pe partea dreapta..emisie..cum sa mi traduc pt mine aceasta senzatie? ca ar trebui sa daruiesc ..sa emit mai mult catre ceilalti?sau ca mi se energizeaza mai mult acea parte..?

  Apreciază

 4. „Doar ramai tacut”… acesta este mesajul pe care l-a transmis Poonja, un maestru contemporan al traditiei advaita. „Doar ramai tacuta” si observa: energiile, emotiile, gandurile, pana vei ajunge la sursa lor, viata insasi. Bucura-te de observare, de liniste, de tacere, fara sa incerci sa interpretezi totul cu mintea. Sunt lucruri care nu pot fi simtite decat cu Inima. Succes!

  Apreciază

 5. Pingback: Puterea lenjeriei intime | Armonie feminina

 6. Elena

  Un sfat mai de demult (l’Annia):”Ai grija de viata ta. Este singura ta putere adevarata.”
  Orice invatatura care te ajuta sa fii puternica, sa nu disperi in lumea asta , care pare uneori fara sens, haotica, este mai mult decat un lucru bun, este o necesitate si un mod de trai, un mod de gandire pozitiv.
  ” Ai grija de viata ta si invata tot timpul, din tot si toate.Este singura ta putere adevarata.”
  La multi ani tuturor doamnelor, domnisoarelor, pentru 8 Martie! Vor veni si zile insorite.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s