„Ritualul” unei dimineți relaxate

Prima jumătate de oră a zilei este esenţială pentru starea noastră interioară în acea zi. Modul în care trăim aceste 30 de minute va stabili dominanta zilei, cât de stresate sau relaxate vom fi, dacă atitudinea noastră va fi negativă sau pozitivă.

Imaginaţi-vă aceste două scenarii:

1. Te ridici din pat în ultimul minut, pentru a prinde cât mai mult somn, dar apoi alergi prin casă simţind mereu că eşti în întârziere înainte chiar să îţi începi cu adevărat ziua.  Nu ai timp să îţi priveşti copiii în ochi, asculţi ştirile „apocaliptice” de la radio sau TV în timp ce mai iei o gură de cafea, renunți la micul dejun,  te grăbeşti să te îmbraci şi îţi rupi ciorapul, încă un minut pierdut, nu îți îmbrățișezi soțul la plecare, în grabă uiți ceva important acasă, etc, etc.  Stresul crește încet, dar sigur. Of, încă o zi de coșmar!

2. Te trezeşti cu 30 de minute mai devreme, ai timp să îţi bei ceaiul pe îndelete, să priveşti cerul dimineţii sau să admiri florile din geam, te bucuri de îmbrăţişarea copiilor înainte să plece la şcoală, îţi faci în linişte rugăciunea și exercițiile de dimineață, îţi alegi ţinuta de azi fără grabă, programul zilei se anunţă încărcat, însă tu eşti relaxată şi calmă. Ce zi frumoasă! Ești plină de optimism și energie!

Imediat ce ne trezim, mintea noastră este receptivă, ușor de influențat. E important să petrecem primele minute ale dimineții într-un mod care să imprime zilei o stare pozitivă, relaxată, eficientă, sănătoasă.

Luați hotărârea de a vă schimba rutina de dimineață, dacă nu vă ajută să începeți ziua cu entuziasm și energie.

Iată un model al programului de dimineață pentru o zi relaxată, frumoasă.

– Pun  ceasul să sune mai devreme cu 15-30 minute față de obicei, astfel încât să mă trezesc fără grabă. Mă bucur de  liniștea dimineții fiind întinsă în pat, câteva minute.

– În acest timp, îmi fac rugăciunea sau rostesc afirmațiile pozitive alese pentru această perioadă a vieții mele, contemplu copacul înalt sau cerul senin care se zărește pe fereastră.

– După ce mă scol din pat, merg lent prin casă, în mod intenționat, pentru a păstra ritmul calm, liniștit, al dimineții.

– Încerc să am câteva minute liniștite, în care „să fiu” pur și simplu. Câteva exerciţii de respiraţie, o meditaţie.

Păstrez liniștea, evit zgomotele puternice, în nici un caz nu deschid televizorul sau radioul. Eventual, ascult o muzică frumoasă, calmă, care îmi trezește inima.

– Mă simt relaxată, plină de energie, entuziasm pentru încă o zi frumoasă!

Acest mic program de dimineață este vital pentru întreaga zi, și ne ajută să ne păstrăm mintea liniștită, relaxată, plină de gânduri pozitive.

Fiecare dintre noi poate face asemenea alegeri, în fiecare dimineață. Putem face astfel, indiferent de îndatoririle sau obligațiile care ne umplu apoi ziua.  E nevoie doar de o dorință puternică de a schimba ceva în viața noastră, iar apoi să facem alegerile care chiar să ne modifice viața.

Ați putea să îmi replicați că, imediat ce ieșiți pe ușă, această stare interioară relaxată dispare, măcinată de stresul pe care îl întâmpinați zilnic sau că ceilalți membri ai familiei au nevoie de voi, dis de dimineață și nici nu aveți timp „să respirați”. Răspunsul meu este că, prin repetarea acestui mic „ritual” matinal, în care vă impregnați ziua încă de la început cu calm, frumusețe, liniște, veți deveni mai puternice și echilibrate interior, veți avea mai multă energie și veți avea apoi puterea să păstrați această stare de-a lungul zilei.

Vă recomand ca săptămâna aceasta să faceți următorul „test”:  aplicați programul descris mai sus (evident, cu specificul personal) și observați schimbările în calitatea și profunzimea zilei, a vieții.  Ce aveți de pierdut? Ziua bună, frumoasă, relaxată se cunoaşte de dimineaţă!

5 gânduri despre “„Ritualul” unei dimineți relaxate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s