Ce este important în viața ta – exercițiul creionului roșu

Acest exerciţiu poate să pară dificil sau dureros, dar foarte repede vei constata că este eliberator, vei observa că ai mai mult timp pentru ceea ce consideri că este important, mai mult timp pentru familie şi prieteni, mai mult timp pentru tot ceea ce merită în viaţă.

Aşează-te şi scrie o listă cu toate lucrurile pe care te simţi datoare să le faci. Apoi ia un creion roşu şi taie cu o linie tot ceea ce nu e neapărat necesar sau bun. Rezultatele te vor surprinde. Vei descoperi că eşti implicată în activităţi de care nu poţi spune că beneficiază cineva, şi nici tu însăţi. Pur şi simplu te-ai obişnuit să le faci. Când vei analiza ceea ce a rămas din listă, vei constata că ți-ai eliberat câteva ore pe săptămână.

Fireşte, lista reflectă priorităţile tale, nu ale altcuiva, nimeni nu se uită peste umăr la ceea ce tai când te hotărăști să folosești creionul roşu. Şi, bineînţeles, lista nu este permanentă. Din când în când, repetă exerciţiul, fă încă o listă şi mai pune la index unele activităţi, pentru că priorităţile tale vor fi altele între timp.

Unul dintre cele mai importante lucruri în legătură cu acest fel de revizuire este că recunoşti faţă de tine însăţi că nu poţi să le faci pe toate. Odată ce conştientizezi asta, poţi începe să te întrebi: „Ce vreau? Ce este important în viața mea?”. Când totul s-a spus şi s-a făcut, dacă nu faci lista pentru tine însuţi, presiunea vieţii cotidiene o va face în locul tău.

După ce ai scris lista și ai tăiat ce nu era necesar sau bun, testează-ţi hotărârea timp de câteva săptămâni. Adesea vei constata că şi tu şi lumea puteţi rezista şi fără activităţile pe care le-ai crezut esenţiale, şi că ai timp liber pe care îl poţi folosi aşa cum vrei.

Un gând despre “Ce este important în viața ta – exercițiul creionului roșu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s