3 posturi yoga pentru relaxare

Azi vă propun să facem împreună câteva posturi yoga pentru relaxare.Vă recomand să faceți fiecare postură minim 3-5 minute pentru a avea eficiență. Posturile sunt prezentate foarte scurt, suficient însă pentru a le putea executa. Fiecare dintre ele are numeroase efecte fizice, emoținale, mentale și spirituale, însă aici am precizat doar câteva efecte fizice. Dacă doriți să cunoașteți mai multe despre yoga, vă invit pe site-ul mentoryoga.com.

Mai mult decât perfecțiunea fizică a posturii, contează atitudinea interioară, de centrare, de dorință de armonizare interioară, de bucurie.

Nu faceți aceste posturi după ce ați mâncat, este necesar să aveți stomacul gol pentru a le practica.

1. Postura cleștelui. Fiind așezate în șezut pe sol, cu picioarele întinse în față, ne aplecăm spre în față, încercând să prindem degetele de la picioare cu palmele. Dacă nu reușim să prindem degetele de la picioare sau tălpile, lăsăm palmele pe picioare, acolo unde ajungem. Relaxăm gâtul, umerii, brațele. Observăm că ne putem apleca puțin mai mult cu fiecare expirație. Se recomandă să ținem genunchii întinși și să ne relaxăm, indiferent unde ajungem cu palmele. Încercăm să rămânem nemișcate în această poziție, căci nemișcarea corpului atrage liniștirea minții.

Prin contactul pe o suprafață mare a picioarelor și bazinului cu solul, corpul primește din plin energia pământului și astfel are un efect profund de regenerare și revitalizare a întregului corp.

2. O postură care relaxează tensiunile din zona abdominală este Postura eliberării zeului vânturilor (denumirea metaforică). Fiind întinse pe spate, aducem genunchii cât mai aproape de piept și cuprindem gambele cu antebrațele, apoi ne relaxăm în această poziție. Dacă nu  putem aduce la piept ambele picioare simultan, aducem mai întâi un picior la piept și îl prindem cu brațele, rămânem câteva minute astfel, apoi prindem celălalt picior.

Observăm cum respirăm predominant abdominal, ceea ce duce la un masaj  al organelor interne și la eliminarea tensiunilor abdominale. De asemenea, poziția relaxează spatele.

3.  A treia postură de azi o cunoașteți cu siguranță, este vorba de postura lumânării. Pornind întinse pe spate, încercăm să aducem trunchiul și picioarele perpendicular pe sol, brațele sprijină trunchiul, cât mai sus. Postura este contraindicată în cazuri de afecțiuni acute ale gâtului, urechilor, ochilor, capului în general, de asemenea în cazuri de hipertensiune sau boli cardiace. O variantă este aceea în care sprijinim bazinul cu brațele, picioarele fiind înclinate.

Postura lumânării decongestionează picioarele, zona bazinului, îmbunătățește circulația în zona capului și a gâtului, are un efect de regenerare și purificare interioară. Ne simțim mai ușoare, mai suple.

În finalul micii ședințe de yoga, vă recomand  tehnica de relaxare, în care începem de jos în sus și de la stânga la dreapta, astfel: relaxăm gradat picioarele, brațele, partea anterioară a trunchiului, spatele, gâtul și zona capului.  Insistăm cu relaxarea fiecărui mușchi din zona capului dacă avem migrene, tensiuni la nivelul frunții, cefei sau ochilor (relaxăm maxilarele, limba, obrajii, buzele, pleoapele, sprâncenele, ochii, pielea capului).

Puteți asculta înregistrarea acestei tehnici de relaxare aici.

Vă doresc o duminică relaxată!

În  săptămâna următoare vor urma și alte articole despre relaxarea spatelui și a umerilor.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau ți-a fost util,

te rog să îl dai mai departe

și să te abonezi la newsleterul Armonie Feminină,

pentru a primi și alte articole din această categorie.

7 gânduri despre “3 posturi yoga pentru relaxare

  1. Pingback: Posturi Yoga pentru eliminarea durerilor de spate (1) | Armonie feminina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s