Visez… vreau… realizez!

Se spune că un drum de o mie de mile începe cu primul pas. Perfect adevărat! Însă unii uită că mai urmează mulți alți pași, la fel de importanți. Cum te motivezi să continui drumul început?

Nu e suficient că visezi să ai un corp frumos, sănătos, relații profunde, banii necesari sau serviciul care îți place. E doar un prim pas, făcut încă în gând. Visezi la multe lucruri… așa e mintea.

Apoi, nu e suficient că doar vrei să faci ceva pentru a avea acel corp sănătos, atractiv, senzual, casa, banii, serviciul sau familia perfectă. E necesar chiar să faci acel pas hotărâtor, energic pentru a obține ceea ce dorești sau ai nevoie, apoi încă unul, și încă unul, până treci linia de sosire.

Există chiar o „glumă” în care un om îl întreabă pe vecinul lui de ce îi plânge câinele. „Stă pe un cui şi nu îl doare suficient de tare ca să se mişte de acolo”, răspunde acesta. Câţi dintre noi stăm pe asemenea cuie, ne plângem, ne văităm, însă nu ne doare „suficient de tare” ca să ne mişcăm, să ne schimbăm locul?

De ce să aștepți până e prea tarziu să mai faci ceva, până suferi de însingurare sau te îmbolnăvești? De ce alte femei au relația lor de vis, au banii de care au nevoie (pentru cosmetică, rochițe sau călătorii), serviciul dorit sau orice altceva le face fericite? Pentru că au făcut acei pași pentru a reuși.

Îmi place să urmăresc competițiile sportive (poate pentru că am făcut și eu sport). Știu ce înseamnă să vrei să câștigi, însă corpul să fie prea slab sau nepregătit pentru a reuși, sau mintea să fie copleșită de îngrijorare sau teamă. Însă la fel de bine cunosc și senzația de triumf pe care am trăit-o de fiecare dată când m-am pregătit, m-am antrenat și am trecut cu succes linia de finish!

De la imaginație până la realizare e un drum lung, comparabil cu cel de o mie de mile, comparabil cu un maraton sportiv. Câți pași ai făcut spre atingerea țelului tău, indiferent care ar fi acesta?

Ești o persoană care abandonează ușor? Înseamnă  că nu ai vrut cu adevărat niciodată să reușești. Cu atât mai mult cu cât este vorba de viața ta, de corpul tău, de sănătatea ta, de fericirea ta!

Cei care au succes sunt cei care se antrenează sistematic, își cunosc punctele slabe și știu ce să facă dacă le este greu, își cunosc punctele bune și știu cum să le folosească. Fac pas după pas în călătoria lor personală.

Și tu, de ce nu?

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să îl dai mai departe

și să te abonezi la blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s