Săptămâna de purificare – continuare

În urmă cu ceva timp, mai precis pe 17 martie, vă propuneam să facem o săptămână de purificare, cu ocazia primaverii. Unele dintre voi au sărit în sus de bucurie (Da, vreau și eu!), altele v-ați văzut de propriul program. Acum vă împărtășesc concluziile acestei săptămâni, ca să închid cercul.

Pentru această perioadă, eu am ales dieta alcalină. Am ales o listă de alimente recomandate (dintre multele variante existente) și am făcut la început inventarul în cămară și în frigider. Mi-am dat seama că nu prea am ce mânca, deoarece aveam o predominanță covârșitoare de alimente acide, așa că m-am dus la cumpărături.

Unul din primele lucruri de pe listă a fost ceaiul de plante (busuioc, etc), pentru că aveam în dulap predominant ceai verde, negru sau urzică, sunătoare și alte plante amare, iar eu beau foarte mult ceai. Am luat multe legume, verdețuri, soia boabe. M-am aprovizionat cu apă de la izvor, multă – avem noroc că izvoarele din jurul Brașovului sunt alcaline și nu trebuie să cumpăr apă bazică.

La începutul dietei, mi-a fost foarte greu să renunț la zahăr. Reformulez: am renunțat, însă mi-a fost greu. Aveam mereu poftă să ronțăi ceva dulce, biscuiții (fie ei și digestivi) tot aveau zahăr, merele fac parte din categoria acid, așa că le-am eliminat. În schimb m-am delectat cu grepfrut, curățat pe îndelete, și, treptat, mi-a trecut pofta de dulce.

Mă simt ușoară, liniștită, poate chiar prea liniștită față de cum eram de obicei, cei din jur îmi spun că nu prea mănânc, de aceea sunt liniștită, că nu am energie :), dar nu sunt de acord cu asta. Meditațiile îmi „ies” bine, sunt mai flexibilă (observ asta la ședința de asane), dorm mai puțin și am început să mă trezesc foarte devreme, înainte să răsară soarele. Nu mai am probleme cu digestia (balonare, constipație), însă trebuie să fiu atentă să beau apă (cam uit, însă mi-am luat o sticlă lângă birou, cu doza zilnică 🙂 ).

Pornind de la această purificare fizică, am început să fac ordine și în activitățile mele, ajutată (a se citi impulsionată) și de cei din jur. Renunț la balast, la lucrurile fără eficiență, reanalizez importanța acțiunilor de până acum, le elimin pe cele inutile și fac altele necesare. 

Nu m-am oprit doar la acea săptămână, continui dieta pentru că mă simt bine și mă provoacă. Mă folosesc de marja de 15-20% alimente acide permise pentru a mânca ouă, miere și chiar o salată de fructe :). 

La voi cum a fost săptămâna de purificare?

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-l mai departe

și abonează-te la newsletterul Armonie Feminină!

Un gând despre “Săptămâna de purificare – continuare

  1. Elena

    Excelent! Am citit si prima parte, dar as vrea sa intreb in ce categorie de alimente intra painea, pastele, uleiul de floarea soarelui si masline, ceapa? Si ce fel de carne putem manca sau cu ce o putem inlocui. In rest, blogul este senzational. Acum am in viata niste prioritati presante, dar tare as vrea sa aflu in Bucuresti cine se ocupa de orele de yoga si daca este vorba doar de meditatie. Multumesc si inca o data, Bravo!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s