Inima mea este și Inima ta

La începutul relației cu soțul meu, în acele timpuri romantice, pline de sărutari și petale de trandafiri, fraza noastră de „recunoaștere” era: „Inima mea este și Inima ta”. Aceasta era modul nostru de a ne spune unul altuia „Te iubesc”.

În acea perioadă, mergeam deseori prin librării, să mai vedem ce a apărut nou. Într-una din escapadele noastre în libraria din centru, am deschis o carte la întâmplare (știam că o aveam acasă, nu voiam să o cumpăr, doar o mai răsfoiam de plăcere) și primele cuvinte pe care le-am citit au fost „inima mea este și inima ta”, exact cuvintele noastre. I-am arătat-o și lui. Emoționați, ne-am îmbrățișat chiar acolo, printre cărți.

Uneori, când ne este mai greu în relație, când parcă ceva se mai răcește, ne amintim de acele vremuri. Ne întoarcem la acele profunzimi comune unde știm că nimic nu ne desparte, unde ne simțim Unul (sau Una). Acolo ne iubim și ne acceptăm așa cum suntem cu adevărat, puri, liberi, puternici, luminoși.

Reamintindu-mi zilele trecute aceste cuvinte, m-am gândit că toți oamenii au acest punct comun: Inima lor. Nu vorbesc aici de acele emoții sau sentimente oricât de înălțătoare sau frumoase ar fi, ci de acel centru liniștit al fiecăruia dintre noi, de acel fundal de iubire, de armonie, de neclintire din noi, acolo unde nu suntem tulburați de nimic, acolo unde lumina purității noastre originare strălucește fără a putea fi oprită. Acolo (sau mai bine spus, aici) este locul unde ne putem regăsi unul cu altul, aici certurile și disputele dispar, aici diferențele nu există, aici ne recunoaștem așa cum suntem, aici ne privim chipul adevărat, cu ochii puri ai Inimii.

Îmi place să compar acest loc cu profunzimea unui ocean. Fiecare dintre noi este ca un val, mai plin de spumă sau sărutat de soare sau plin de nisip sau de alge sau tăiat de un vapor, însă valurile revin mereu în ocean, în adânc, în liniște. Și aici se regăsesc și își dau seama că sunt una și aceeași apă, sub diferite forme.

Data viitoare când vreți să vă apropiați de cineva, sau să îmbunătățiți o relație (indiferent că este cu soțul/soția, mama, șeful sau cel mai bun prieten), amintiți-vă că avem un lucru comun: Inima. Cufundați-vă în Inimă și de aici priviți-l pe cel din fața voastră, de aici recunoașteți-i frumusețea (chiar dacă acea persoană nu își vede sau nu își recunoaște această lumină interioară).

Pentru că Inima mea este și Inima ta, și a ta, și a ta… Este o singură Inimă: Inima lumii.

Un gând despre “Inima mea este și Inima ta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s