Cerșetoare sau prințesă?

Ploaia de azi noapte și-a împrăștiat nestematele cristaline pe fiecare fir de iarbă și frunză și petală din grădina mea, ca un voal subțire de borangic, sclipitor în lumina soarelui tânăr. Vântul a fost îngăduitor cu mine, nu mi-a furat diamantele și s-a dus să se odihnească printre pinii de pe deal, lăsându-mă să mă bucur de această frumusețe strălucitoare a grădinii. Ce dimineață frumoasă!

(imaginea de aici)

Tu cum te simți azi? Cerșetoare sau prințesă (regină, zeiță)? Chiar dacă nu ai hainele bogate din povești si caleașca aurită, prințesa din inima ta își păstrează frumusețea, demnitatea, bunăvoința… De multe ori, în povești prințesele erau nevoite să se ascundă în haine sărmane, dar ele știau că sunt și au fost dintotdeauna prințese. Iar când reveneau acasă la ele, răsplăteau cu generozitate pe cei care le-au ajutat când erau în restriște.

Cum recunoști o prințesă, chiar ascunsă în haine peticite? Bineînțeles, nu după nasul ridicat spre nori, ci prin vorbele bune, prin grija pe care o are pentru cei din jurul ei, prin darurile pe care le face, prin căldura ochilor, prin frumuseţea gesturilor, prin delicateţea mângâierii, prin puterea de a schimba lucrurile în bine în preajma ei, prin faptul că ea ştie cine este!

Azi mă simt prinţesă, pentru că ştiu că întreaga lume este împărăția mea, că am soarele și luna pe umeri și luceafărul strălucește pe piept, iar grădina este plină de nestematele aduse ofrandă de ploaia de noaptea trecută… Mulţumesc pentru încă o zi frumoasă!

Tu cum te simţi azi?

(imaginea de aici)

5 gânduri despre “Cerșetoare sau prințesă?

 1. zgatia

  (Si) Astazi simt binecuvantarea Lui Dumnezeu si ma simt copila Lui ! iar daca El vrea pentru mine ca astazi sa fiu printesa sau cersetoare, ii spun: Multumescu-Ti Tie Doamne, Cel ce m-ai facut pe mine, pacatoasa !
  Cel ce ai facut Cerul si Pamantul, Soarele si Luna, ploaia si vantul si tot ceea ce este !

  Apreciază

 2. Adria

  Foarte frumos articolul…cald, plin de iubire. E nostim, e a doua poza cu cai albi pe care o vad recent :)) Ma simt recunoscatoare! Veronica, te pup!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s