Am citit și mi-a plăcut – recomandări articole (2)

1. O nouă maladie socială – Însingurarea (de la gandeste.org)

Dupa ce descrie, prin studii citate, una din problemele societăţii moderne, însingurarea şi izolarea oamenilor, autorul creştin oferă şi o soluţie: voluntariatul, cu alte cuvinte „viaţă lungă şi sănătoasă prin slujirea semenilor”. 

Angajamentul în relaţia interpersonală cu beneficiarii, bucuria contactelor sociale noi, apartenenţa la o reţea de suport şi slujirea unui deziderat comunitar, care include şi pe alţii, îi ajută indirect pe voluntari să uite de propriile lor probleme, să se bucure de mai mult suport social şi de mai multă încredere. Ei îşi explorează propriile puteri şi, peste toate acestea, prin munca dezinteresată, ei trăiesc sentimentul unei vieţuiri cu rost, împlinită prin ajutorul acordat altora. (…) Persoana care se implică în astfel de activităţi întâlneşte des prilejuri de comunicare, trăieşte experienţe empatice şi situaţii care solicită compasiunea, dorinţa de a se dărui, de a face ceva util, ceva necesar pentru cei dragi. Spre deosebire de cei care au desfăşurat activităţi de voluntariat urmărind un beneficiu personal, cei care au făcut aceste activităţi fără o agendă ascunsă au avut şansa să trăiască din plin, în mod sincer, relaţiile cu ceilalţi. 

2. Spiritual, dar nu religios (yogapentrumine.wordpress.com)

„Aş putea să spun despre mine că sunt spiritual, că am credinţa în existenţa unor lucruri tainice care dau sens existenţei, dar că nu sunt religios, că nu ader la normele nici unei credinţe religioase. Uneori aş putea să spun că sunt un credincios, până la proba contrarie, alte ori că sunt un ateu, până la proba contrarie. Cu siguranţă însă că nu voi cere nimănui să creadă ceea ce cred eu. Experienţa, valorile personale, dragul de tradiţie, dragul de cei apropiaţi, sufletul, inima, mintea, toate acestea împreună vă vor face să alegeţi ce să credeţi sau în cine să credeţi. Rămâneţi însă deschişi posibilităţilor. Rămâneţi deschişi minunării.”

3. Proteinele animale – între mit şi realitate (rawlifestyle.ro)

„Organismul nostru nu are nevoie de proteine de origine animală, pentru a fi sănătos, a avea o musculatură bine definită și vitalitate. N-are nevoie de prafuri sintetice, steroizi și alte minunății pe care le ia majoritatea culturiștilor care își bazează dieta pe produse de origine animală.

”Raw veganii/veganii sunt subnutriți”. ”Au deficiențe de proteine”. ”Nu-și pot păstra masa musculară/nu pot pune mușchi”. ”Proteinele animale nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, dacă vrem să fim sănătoși”. Încă mai crezi în miturile astea? Think again!”

4. Provocare: încercaţi ceva nou timp de 30 de zile (viatainverdeviu)

„Ce mai aşteptaţi? Vă garantez că următoarele 30 de zile vor trece, fie că vă convine sau nu. Aşa că de ce să nu vă gândiţi la ceva ce aţi vrut mereu să încercaţi şi să îi daţi o şansa în următoarele 30 de zile?”

5. Exerciţii de feminitate (artafeminitatii)

„Ştiu că pentru multe dintre noi „exerciţiu de feminitate” înseamnă a exersa mersul pe tocuri şi aranjatul în oglindă, căci asta e cam tot ce suntem învăţate că înseamnă a fi feminine. Vă propun ca alternativă o serie de acţiuni simple, orientate spre descoperirea interioară, care au ca efect amplificarea feminităţii (…), descătuşarea libertăţii interioare, creşterea poftei de viaţă (…)”

Îţi doresc lectură plăcută şi un sfârşit de săptămână plin de frumuseţe şi minunare!

Dacă ți-a plăcut acest articol sau ți-a fost util,

te rog să îl dai mai departe

și să te abonezi la newsleterul Armonie Feminină,

pentru a primi și alte articole din această categorie.

2 gânduri despre “Am citit și mi-a plăcut – recomandări articole (2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s