Cum să îţi faci un odorizant de cameră sănătos şi ecologic

Cu toate că au parfumuri de-a dreptul impresionante, cele mai multe odorizante de cameră sunt sintetice, conţin substanţe care îţi afectează sănătatea şi sunt în acelasi timp dăunatoare pentru mediu.

Un deodorant de cameră natural, fără efecte adverse pentru sănătatea ta, dar şi foarte ieftin, poate fi realizat din bicarbonat de sodiu şi uleiuri esenţiale.

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplăcute, motiv pentru care este folosit de multa vreme ca o metodă la îndemână pentru împrospătarea aerului din locuinţe, dar şi pentru curăţenie sau igienă personală.

Ce trebuie să faci este să torni bicarbonat de sodiu într-un borcan (cu o forma interesantă), în care să pui apoi câteva picaturi de ulei esential (8 – 10 picături), în funcţie de cât de puternic vrei să miroasă. Găureste apoi capacul borcanului şi, dacă vrei să-i oferi un aspect interesant, lipeşte deasupra hârtie decorativă sau material textil. Alege uleiurile naturale de lavandă, bergamotă, citrice, trandafir etc.

Mirosul durează câteva luni, iar dacă se estompează, mai poţi adăuga câteva picături din când în când. Simplu, ieftin şi sănătos!

(sursa: mail)

8 gânduri despre “Cum să îţi faci un odorizant de cameră sănătos şi ecologic

 1. Alina Lupu

  Buna Veronica,

  Am inceput sa citesc articolele tale de ceva timp si azi am vrut sa iti multumesc pentru tot ce ne-ai dat pana acum mie si celorlalti care citim ce scrii, pentru munca minunata pe care o faci cu tine si cu altii si ma lumineaza sa stiu ca te bucuri de drumul tau spre implinirea sinelui tau superior.

  Cu drag, Alina

  Apreciază

 2. Zgatia

  Multumesc draga mea pentru odorizantul cu care imi improspatezi de foarte multe ori setea de informatii si sfaturi ! este odorizantul in care baza este DRAGOSTEA TA iar picaturile sunt INFORMATIILE, diverse mereu! si ce bine eeeeeeeeeeeee!!!
  Te iubesc !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s