Povestirile unei Seherezade moderne (2 – Rochia roşie)

Prietena mea R. este îndrăgostită, e limpede ca lumina zilei: poartă rochie, s-a dat cu ruj roșu, miroase plăcut a parfum, zâmbeşte mereu! Nici nu știu dacă am văzut-o vreodată în acest fel. Cine o fi fericitul? mă întreb.

(sursă imagine)

Mai mult chiar, m-a rugat să o însoţesc la cumpărături. Trebuie să fac un semn undeva pe perete! M-a chemat să mergem “ca fetele”, să ne cumpărăm haine, are nevoie de o nouă garderobă, feminină de această dată (că de altele are dulapul plin). Am acceptat, plăcut surprinsă, e o latură a ei necunoscută de mine, care “strigă” să fie descoperită. Alegem să începem cu real,-, e la doi pași de noi.

Scriam într-un articol anterior că fiecare dintre noi are daruri ascunse. Ei bine, una dintre surprizele mele a fost să văd dezinvoltura (şi talentul) cu care R. alege şi combină bluzele, fustele, culorile. Se descurcă perfect și știe ce vrea. Are material de lucru proaspăt, noua colecţie de toamnă de la Designer’s, marca proprie real,-.

Sub ochii mei răbdători, se metamorfozează  ca un fluture proaspăt ieşit din cocon, care îşi întinde aripile şi le încearcă în bătaia vântului.  Îi mulţumesc în gând necunoscutului care a retrezit-o la viaţă, la frumusețe, la feminitate. După “deliberări îndelungate”, lasă deoparte culorile de toamnă englezească și îşi alege două rochii, una gri, tricotată, şi o alta roşie, la care adaugă sacoul și fusta bleumarin, alături de o bluziţă albă. Bineînţeles, are nevoie şi de încălţări adecvate, aşa că răscoleşte şi raftul corespunzător, până găseşte balerini și ghetuţe care îi plac.

Mai mult chiar, mă convinge să probez şi eu diverse piese de îmbrăcăminte, din aceeaşi ofertă, ca să descopăr că îmi vin bine, deşi la început nu mă atrăgea culoarea sau croiala. Prefer culorile calde, puternice, clare, şi nu renunţ atât de uşor la stilul meu sport, aşa că îmi formez rapid o ţinută din blugi roşii, cămaşă albă şi un poncho învăluitor şi pufos. Pentru la iarnă, îmi aleg niște jambiere călduroase.

Nu e nevoie să mergem mai departe, în alt magazin, a găsit la real,- tot ce avea nevoie, deși am petrecut “doar” câteva ore bune probând haine, alegând pantofi, genți, eşarfe și dresuri. Are noroc că e prietena mea și că e îndrăgostită din nou, altfel nu rezistam atât de mult.

Oboseala şi timpul petrecut la cumpărături sunt compensate de bucuria pe care o simt când o surprind zilele următoare în oraș, la brațul misteriosului bărbat. Îmi face cu ochiul, complice și fericită, plutind în rochia cea nouă roșie. Să fie într-un ceas bun și să îi poarte noroc!

Încântată de transformarea feminină a prietenei sale, Seherezada își anunță participarea cu acest articol la etapa a doua a concursului SuperBlog 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s