Povestirile unei Seherezade moderne (5 – Poveste de Crăciun)

Printre cizmuliţele elegante şi ghetele grăbite, cutia micuță de bijuterii strălucea albastru stins în zăpada proaspătă de pe bordură. A luat-o uşor în palmă, a curăţat-o și a găsit înăuntru o pereche de cercei, picături de cer prinse într-o montură delicată. S-a uitat în jur, poate-poate zăreşte pe cineva căutând. Nici o şansă, în aglomeraţia pregătirilor de Crăciun. Să caute mai departe păgubaşul sau să pună pur şi simplu cutia în geantă? Max, câinele ei, aştepta răbdător să îşi continue drumul.

Brusc, fata a simţit Ideea. A pus cutiuța la nasul lui: “Caută!”. Max nu era rasă de vânătoare, niciodată nu mai făcuse așa ceva cu el, dar spera că instinctul lui este încă treaz. După câteva adulmecări, câinele s-a smucit într-o direcție. Era de nerecunoscut, aproape alerga după el, ținându-l de lesă.

După câteva sute de metri și două colțuri abrupte de stradă, câinele a ales un tânăr care aştepta visător la o trecere de pietoni și l-a înconjurat. “Max s-a uitat prea mult la desene animate”, și-a reproşat în gând, pregătindu-se să își ceară scuze bărbatului amuzat, vizibil incomodat de lesa lungă. Trecătorii îi priveau zâmbind, căci erau frumoşi împreună, iar privirile şi gesturile lor mărturiseau mai mult decât cuvintele explicative. Cerceii erau pentru sora lui, mare amatoare de bijuterii cu cristale. Pusese cutiuţa în buzunarul pardesiului şi o scăpase neatent pe trotuar când şi-a scos mănuşile.  

Urmarea este deja istorie: la următorul Crăciun, ea a acceptat fericită inelul de logodnă, iar la câţiva ani după nuntă  au deschis un magazin online de cadouri, în amintirea momentului care i-a adus împreună.

(imaginea de aici)

Prietenii Seherezadei au fost de acord ca ea să împărtăşească această poveste a întâlnirii lor pentru etapa a 5-a a concursului SuperBlog 2012.

Un gând despre “Povestirile unei Seherezade moderne (5 – Poveste de Crăciun)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s