Povestirile unei Seherezade moderne (16 – Motanul Norocel și magazinele online)

În seara aceasta, Seherezada trebuie să fie  un fel de “avocat al diavolului” şi să analizeze critic un site. Nu îi place această temă, de aceea m-a chemat să îi stau în braţe şi să sfârâi alinător.  Norocel e numele meu, sunt un motănel frumos şi voi juca rolul de interpret al expresiilor şi gândurilor ei.

Îi urmăresc chipul când deschide site-ul SpringShop.ro. Nu, nu vrea să cumpere un magazin online, are deja unul, însă citește mai departe. Fundalul alb şi scrisul prea mic pentru ochii ei o plictisesc, site-ul e prea monoton şi sec pentru ea. Ar aprecia un fundal mai vesel, specific unui magazin de magazine, mai colorat (pastelurile acestea nu sunt prea atractive) şi chiar mai multe imagini sau o prezentare dinamică. 

Dă clic pe prezentarea video. “Parcă ar spune Pluguşorul”, şopteşte doar pentru ea, însă eu sunt numai urechi şi mustăţi, aşa că înregistrez totul. Nu îi place platitudinea vocii feminine care „recită” poezia de prezentare a site-ului, însă ar putea să asculte până la capăt o voce mai fermă, modulată şi implicată în ceea ce transmite. Începe lista de observaţii: 1 – personalizare și pasiune.

Vrea să vadă prețurile, și chiar încearcă să cumpere un pachet. I se pare stufoasă structura, multe întrebări, răspunsuri şi detalii, deja s-a rătăcit, apasă butonul back, dar nu mai poate să se întoarcă de unde a plecat, la pagina de pornire. Caută meniul Suport, observă că Manualul de utilizare şi Documentaţia auxiliară fac trimitere spre aceeași pagină (se aștepta să găsească lucruri specifice, separate, la cele două trimiteri). Completează lista: 2 – simplificarea structurii.

Documentaţia auxiliară se laudă că oferă articole specifice despre legislaţie. Însă ele lipsesc cu desăvârşire. Într-un târziu, le-a găsit la secţiunea întrebări şi răspunsuri, în josul paginii. Bine şi acolo, decât deloc, chiar o văd că le citeşte cu atenţie.

Nu este lămurită ce înseamnă ticket. Abia după ce deschide pagina de creare a unui asemenea ticket îşi dă seama că este o cerere trimisă spre rezolvare. Ulterior, observă că ticketul este definit doar la descrierea Manualului de utilizare. I-ar fi de folos o mai mare ordine sau o hartă a site-ului.  

Cuta dintre sprâncene i se adânceşte, ştiu ce înseamnă asta: a văzut greşeli de exprimare, litere lipsă, mai ales pe pagina de suport, așa ceva nu îi inspiră încredere. O scuză ar fi aceea că site-ul este încă în lucru. Finalizează lista de observaţii: 3 – atenţie la detalii, definiţii și promisiuni.

Rolul meu de paratrăznet s-a încheiat. O simt că răsuflă ușurată și trimite lista celor de la SpringShop, încântată de  informațiile bune pe care le-a aflat de la ei.

Aşa am ajuns eu, motănelul simpatic al Seherezadei, să contribui liniştitor la rezolvarea etapei a 16-a a concursului SuperBlog 2012.

Imaginea de aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s