Retragere de meditație

Calm, liniște – atât exterioară, cât mai ales interioară, îndrumare în meditație, bucuria regăsirii de sine… Toate acestea sunt specifice retragerii de meditație care va avea loc în perioada 9-11 noiembrie 2012 la centrul de meditație Kamala, Sânpetru, Brașov.

De ce ai participa la o asemenea mini-retragere? Chiar dacă nu știi cum să meditezi sau nu ai mai practicat niciodată yoga, în aceste 3 zile, poți învăța sau aprofunda tehnici pentru liniștirea minții, pentru centrare în propria ta inimă, meditații ghidate, procedee care te pot ajuta să trăiești o viață frumoasă, spirituală, continuând și activitățile zilnice obișnuite.

Dacă nu ai timp să vii la retrageri mai lungi (7-10 zile tradițional), așa cum sunt cele organizate în lunile august și decembrie de centrul Kamala, este recomandabil să vii măcar la aceste trei zile, pentru a-ți încerca „puterile”, pentru a face primii pași în meditație. 

Ce are specific această retragere? Se urmărește crearea unei ambianțe meditative, ca și cum ai fi singur(ă) într-o peșteră și faci o practică spirituală. În primul rând, nu se vorbește (doar cel care îndrumă participanții predă diferitele tehnici, prezintă conferințe cu subiectele specifice). Bărbații și femeile locuiesc separat, nu se folosesc telefoanele mobile, computerele sau alte dispozitive de acest gen (fără internet, muzică, știri, filme, etc). Și se practică intens meditația și yoga, cu pași mici. Se explică etapă cu etapă toate tehnicile și procedeele, astfel încât să te bucuri de această experiență a cunoașterii de sine, a cufundării în pacea inimii. 

Programul orientativ: vineri 17-20, masă de seară, odihnă; sâmbătă 8-13, pauză prânz, 15-19, masă seară, meditație de seară; duminică 8-13, pauză de prânz, 15-18, discuții, întrebări, împărtășiri, apoi plecarea participanților. În pauze se poate ieși în natură, pe dealul din apropiere.

Retragerea este ținută de profesorul yoga Claudiu Trandafir (Sahajananda) și are loc la sala centrului de meditație Kamala din Sânpetru, la 2 km de Brașov, unde se ajunge în 15 minute cu mașina, din gara Brașov.

Prețul pachetului întreg (taxa de participare, cazare, masă) este de 300 lei. Mâncarea este lacto-vegetariană, se asigură prânzul și cina. Se poate participa și doar o singură zi.

Ți-am trezit curiozitatea și dorința de a te liniști și de a practica meditația într-un cadru spiritual? 

Poți citi mai multe informații despre acest gen de retragere pe site-ul www.kamala.ro sau pe www. hridaya-yoga.com (în limba engleză). 

Datele de contact pentru informații și înscrieri sunt:

tel. 0731.32.42.41 sau 0268.360.424

email: contact(at)kamala.ro sau centrulkamala(at)gmail.com.

Îndrăznește să cauți pacea interioară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s