Dorinţa – Max Ehrmann

Mergi liniştit in mijlocul gălăgiei şi aminteşte-ţi de pacea ce e în tăcere.

Înţelege-te bine cu toţi oamenii, fără însă să te pierzi. Spune-ţi adevărul încet şi clar; ascultă-i şi pe ceilalţi, fie ei proşti sau ignoranţi. Şi ei au povestea lor.

Evită persoanele zgomotoase şi agresive, ele sunt supărătoare pentru suflet. Dacă te compari cu alţii, te poţi întrista, pentru că întotdeauna vor exista persoane mai importante sau mai mărunte decât tine. Bucură-te atât de realizările cât şi de planurile pe care le ai.

Păstrează-ţi interesul pentru cariera ta, rămânând mereu umil.

Este o adevărată realizare să schimbi soarta. Fii prudent în ceea ce faci pentru că lumea e plină de oameni care vor să păcălească. Dar nu lăsa ca asta să te orbească şi să nu-i mai vezi pe cei virtuoşi; mulţi oameni aspiră către idealuri înalte şi peste tot viaţa e plină de eroism.

Fii tu însuţi. Nu simula afecţiunea. Nu fii cinic în ceea ce priveşte iubirea; pentru că, deşi sunt multe suferinţe şi neplăceri, ea este veşnică la fel ca natura.

Ascultă cu grijă sfatul anilor, abandonând când e momentul lucrurile tinereţii.

Măreşte-ţi puterea spiritului pentru a te proteja de nefericirile inerente. Dar nu te lăsa perturbat de aparenţe. Multe frici se nasc din oboseală şi singurătate. Dincolo de impunerile morale, fii atent cu tine însuţi.

Eşti un copil al universului, cu nimic mai puţin decât arborii sau stelele; e dreptul tău să fii aici. Şi indiferent dacă îţi este clar sau nu, nu este nici o îndoială că universul nu este cunoscut aşa cum ar trebui.

Prin urmare, fii în pace cu Dumnezeu, indiferent cine crezi că este El, şi oricare ar fi activităţile şi aspiraţiile tale, în confuzia zgomotului vieţii păstrează-ţi pacea sufletului.

Fii atent! Fă tot posibilul ca să fii fericit!

(din cartea Daruri pentru viaţă, de Simona Trandafir, ed. Kamala)

Un gând despre “Dorinţa – Max Ehrmann

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s