Tu ştii să sărbătoreşti?

În afară de aniversări, sărbători de iarnă sau terminarea studiilor, ştii să celebrezi micile sau mai marile etape încheiate în viaţa ta? Etape doar ale tale, cu semnificații știute doar de tine. Ştii să iei un moment de pauză, să tragi aer în piept şi să te uiţi la cer? Ştii să te feliciţi pe tine însăţi şi să mulţumeşti lui Dumnezeu pentru curajul sau perseverenţa sau dăruirea sau orice altceva ce te-a ajutat să închei o etapă, un ciclu?

Poţi considera că meriţi să sărbătoreşti o masă reuşită în familie sau organizarea unui eveniment public, vindecarea de o răceală “banală” sau încheierea curăţeniei generale, terminarea unui curs de dezvoltare personală sau acţiunea de a medita timp de doi ani două ore pe zi. Cu alte cuvinte, orice îţi propui şi reuşeşti să termini cu succes!  Poţi sărbători invitând la cofetărie pe prietena ta cea mai bună sau retrăgându-te câteva ore în linişte, doar tu cu inima ta. Tu alegi cum să marchezi încheierea acelei etape, însă îți recomand să o faci conștient.

Chiar dacă pentru alţii poate părea ceva insignifiant, tu ştii, în adâncul inimii tale, că te-ai depăşit, te-ai transformat, ai înfrumuseţat cu o picătură de lumină viaţa ta şi a celor din jur. Trăieşte complet acest sentiment de triumf, de recunoştinţă, de preaplin. Şi bucură-te!  Apoi continuă cu o altă provocare, cu o altă promisiune, păstrează aprins focul inimii, al aspirației, al înfrumusețării  interioare. Trăiește viața din sărbătoare în sărbătoare!

2 gânduri despre “Tu ştii să sărbătoreşti?

 1. nicoleta

  Este extraordinara observatia-sugestie…
  Eu, de ex, nu ma opresc din cursa provocarilor…si ca o constatare personala pot sa spun ca una dintre marile realizari, desi banala pentru un „necunoscator”, este ca nu mai fumez…nu mai fumez.
  Desi sunt tentata adesea, atunci cand sunt in mod mai accentuat imi fac o bucurie, de ex, imi mai cumpar un ghiveci cu flori.
  Chestie deloc intamplatoare, deoarece mie imi cam mor florile, in mod normal, asa ca de aici a pornit una din noile provocari…m-am provocat sa am grija de florile din jurul meu continuu si in mod constant…si…vreau sa subliniez ca din faptul ca nu mai fumez izvoraste o energie semnificativa…o energie similara cu senimentul victoriei si multumirii.

  Multumim Veronica!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s